Reklama

Reklama

Honba za láskou

(seriál)
  • Velká Británie The Pursuit of Love

Epizody(3)

Obsahy(1)

Adaptace zábavného románu Nancy Mitfordové sleduje příběh Fanny a Lindy, dvou mladých sestřenic a kamarádek, které poznávají lásku a život dospělých v letech před druhou světovou válkou. (HBO Max)

Recenze (6)

annakovar 

všechny recenze uživatele

Nevtíravě feministická minisérie o jednom divném přátelství dvou žen (ve kterém chudák vypravěčka neustále tahá za kratší konec) a jejich životech. Děj se sice odehrává v meziválečném a válečném období, ale zpracováno je to spíš stylizovaně než realisticky a je z toho cítit notná dávka nadsázky. Obzvláště co se týče postavy Andrewa Scotta, který hraje výstředního lorda Merlina s “laskavýma očima“ a celou dobu vypadá, že žije v úplně jiném filmu a sem si jen náhodně odskakuje. Nevím, jestli byl lepší on, nebo úžasná i nesnesitelná Lily James se svými velkými sny a milostnými eskapádami. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

BBC představila novou, hodně dobře obsazenou, minisérii, která je založená na známé knize Nancy Mitford. Předlohu neznám, takže mě k tomu lákalo hlavně známé obsazení. Hlavní role hraje Lily James a Emily Beecham, které doprovází například Andrew Scott nebo Dominic West.Mám rád dobově zasazené série a tahle se odehrává v meziválečném období, což je by mi vyhovovalo. Jenže po prvním díle jsem úplně nevěděl, co si o tom myslet. Sice se to odehrává v dané době, ale je z toho hodně cítit moderní zpracování, za což může hlavně hudba. Ještě horší ale je, že příběh už mi tak zajímavý nepřišel. Měl jsem z toho pocit, že herci jsou sice super, ale nemají co hrát. Druhá epizoda pak byla vysloveně nudná a i když to závěr trochu vykoupil, tak z toho rozhodně nebude další oslavovaná minisérie. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Naprosto nedůležitá zaměnitelná minisérie vznikla i z dílny BBC, která pojednává o vztahu dvou dětských kamarádek napříč jejich dospíváním někdy na přelomu 30. a 40. let minulého století ve Velké Británii. Jediným důvodem proč jsem dal projektu šanci, nebudu nijak lhát, byla božské zlatíčko Lily James.. A že jsem se jejího chychotání a dráždivých pletek se sestřenici v podání naneštěstí nikoli tak půvabné a talentované Emily Beecham dočkal opravdu ve velkém.. Tvůrcům se daří držet ten britských styl podobných dobových dramat, podobně jako v případě slavného seriálového opusu Panství Downton, a co do vizuální stránky (především kostýmy) se projekt povedl.. Problém, ale nastává, kdy má seriál něco tvořit. A po zdařilém úvodu, kdy představí postavy a ukáže, že vedle skvělé výpravy by mohl přidat i něco dalšího, tak instatně ještě v průběhu úvodní epizody nastává výpadek na příběhové stránce, který není vůbec nosný a nutí herce táhnout celý seriál jen na vlastním projevu.. Občas to umí být fajn, když sledujeme zasněné hlavní hrdinky v prosazováním svých ideálů a představ do konvencí svázaného života, ale pokaždé to je jen občasné pobavení, které následně spláchne prázdnější příběh.. A skoro po celou dobu jsem čekal a myslel si, že spolu hlavní hrdinky nakonec skončí jako pár, což by do tohoto často nevkusně zmodernizovaného pojetí doby skoro i sedlo.. Emancipovaná, šovinistická pohádka - jednou stačí. P.S. Třeba takové dráždivé koupeli bych se ale rozhodně znovu nebránil.  Ale.. 60% ()

Galerie (46)

Reklama

Reklama