Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milionář Drew Latham je úspěšným manažerem velké reklamní společnosti v Chicagu, má krásnou přítelkyni, luxusní byt a zajištěnou budoucnost. Jeho osobní život je však povrchní a prázdný. Obzvláště těžce to na něj dopadne poté, co jeho krásná přítelkyně Missy odmítne nápad strávit s ním vánoční svátky na Fidži a odjede domů. Když Drew projde svůj adresář, ale nikde nepochodí, navštíví v záchvatu deprese psychoterapeuta, který mu poradí, aby se jel podívat někam, kde mu to připomene šťastné vánoční vzpomínky. A tak se Drew vypraví tam, kde prožil dětství. Dům je stále stejný, dokonce na schodišti stále vrže stejný schod, ale jinak se všechno změnilo. Jeho rodina už tu nebydlí a rodina Toma Valcoa není nečekanou návštěvou, která se jim potlouká kolem domu, příliš nadšena. Drew je však posedlý myšlenkou prožít šťastné Vánoce v kruhu rodiny, a tak majitelům domu nabídne dvě stě padesát tisíc dolarů za možnost zůstat přes Vánoce s nimi jako jejich syn. Tom okamžitě obrátí a přivítá muže jako svého syna, jeho žena Christine a jejich syn Brian po krátkém váhání na hru také přistoupí. Drew chce svátky se všemi tradičními zvyky. Situace se vyhrotí, když se domů vrátí dospělá dcera Alicia, bez servítků všem řekne, co si o nich myslí, a odmítne s ostatními hru na bratra hrát. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Olík 

všechny recenze uživatele

Chcete přežít vánoce a nebýt osamělí? Najměte si rodinu stejně jako znuděný boháč v podání Bena Afflecka. Kombinace komedie & vánoce je vždy ošemetná věc. Ztracení Santa Clausové, vánočním kouzlem změněné lidské povahy a spousta dalších stokrát použitých klišé. Ačkoliv se jim v této romantické komedii také nevyhneme a přes nepříliš lichotivé zámořské kritiky, má v sobě Přežít vánoce něco originálního a určitě na předvánoční dopoledne neurazí. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Standardní americká komedie bez snahy o originalitu vtipů, vykrádající především nápady z podobně laděných snímků. Což by u komedie nevadilo, tam nikdy nevadí když je děj nelogický, přitažený za uši, nereálný nebo má klasický průběh, který odhadnete. Je-li komedie zábavná, vtipná a je-li navíc i v něčem trochu jiná než ty ostatní, jsou to skoro vždycky zasloužené čtyři hvězdičky. Ale tady to není ani jedno, vtipy spočítáte na prstech jedné ruky i po kontaktu s motorovou pilou, zábavná je jen v některých scénách a ani těch není hodně a v něčem jiná než ty ostatní? Heh, to opravdu ne.... 50% ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Naprosto Dreuowi (Benu Effleckovi) rozumím a s jeho rolí se jaksi zžívám. Je to vzdělaný úspěšně vydělávající muž, ale přece jenom v něm zbylo něco dětského a to musí ven. Při vánočních svátcích se připlete k jedné rodině a zaplatí si u nich bydlení na vánočních svátky. A během toho při výborně zvládnuté atmosféře se semele plno různých zábavných situací. Podle hodnocení to nevypadá moc uspokojivě, ale mě tento film na štědrý den nádherně zahřál. ()

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Poslední propadák Bena Afflecka, od kterého naši distributoři dali obezřetně ruce pryč po zdrcujících zámořských kritikách a po nulové divácké odezvě, je neskutečná zhovadilost. Příběh milionáře (Affleck), který se o vánočních svátcích cítí osamocen a proto si najme cizí rodinu, aby mu dělala společnost, je snůškou blbostí, marně se snažící o humor, nebo alespoň o letmé pousmání. Nemám jinak nic proti Affleckovi, ale tady by se spíše hodil název ´Surviving Affleck´, protože to, co zde předvádí, by položilo i otrlého masochistu. Zřejmě v iluzi, že má komediální talent, zde naprosto nechutným způsobem přehrává a pozorovat jeho mimickou gymnastiku je snad ještě horší, než svého času středověké útrpné výslechy (nutno vidět v originálním znění) .Až mi za něho bylo stydno. Někde jsem četl rozhovor s Affleckem, kde praví: "Víte kdy poznám, že je to s mojí kariérou herce špatné? Až se sám přistihnu, že přemlouvám producenty k natočení "dvojky" Daredevila." No tak Bene, je už načase, aby si po Gigli a téhle ´labutí písni´ začal škemrat..... ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Rodina, ve které to už nějakou dobu skřípe a která se dá dohromady díky kouzlu Vánoc, důraz na rodinné hodnoty, pár trapných vtípků, pár docela ucházející vtípků, všude zářící vánoční výzdoba, v průběhu se přidá love story, na konci nějaké to poučení a samozřejmě nemůže chybět šťastný konec. No, je to americká vánoční komedie jak vyšitá, z čehož plyne, že je to čistočistý průměr. Ale že jsou ty Vánoce, tak dám 3*. I když upřímně, je to tak na 2 a půl. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v USA v lokalitách Chicago, Glendale, Plaza Square v Orange, University High School v Los Angeles a Mammoth Mountain. (GASTON73)

Reklama

Reklama