Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyšetřování vraždy Jany Bortlíkové nabírá ze zdánlivě slepých uliček spád. Nejenom Dvojčata, ale také docent Stehlík pomalu, ale jistě každý svou cestou a na základě svých poznatků pokračují směrem k odhalení pachatele. Fousová už ví, kdo to je, i když si jeho odkrytí představovala jinak. Je jí jasné, že nejenom ona je doslova každou minutu životně ohrožená, ale i v extrémně vypjaté situaci, ve které se ocitla, se snad poprvé za celou kariéru snaží zachovat klid a racionalitu. Stehlík, Dvojčata i Šera se nakonec sejdou každý po své trase na jednom místě, i když to shledání nebude nijak příjemné. (Česká televize)

(více)

Recenze (71)

kaapaa 

všechny recenze uživatele

A já si myslím, že to bylo skvělé. Jako parodie. Taková naše Bláznivá střela. Viz Na ZOU WAK. Vetchý přeskakující plot - vedle otevřená branka, otevřený i vrata k vjezdu do garáže. Idiot hlavní záporák. Scéna z hospody a "úprku" za možným pachatelem - kua SPZ jsem viděl i na obrazovce zcela ostře. Fousové opravdu v dnešní době nelze zaměřit vypnutý telefon????? A tak dále. PS už druhý díl komentoval můj kamarád, šéf policie jednoho okresního města, že takhle opravdu ne, takhle pátrání opravdu nevypadá, za břicho se u toho popadal. Já zase u posledního dílu, proto si myslím, že to byl spíše odkaz na Franka Drabina než cokoliv jiného! ()

quido_zidle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl by se měl jmenovat "To snad né!". To se Mareš s Malindou úplně pomátli?? Jak může někdo, kdo napíše skvost typu 1. oddělení napsat takovou sračku? A jestli to měla být parodie, tak se brutálně nepovedla! Tady pár z mnoha dalších případů "to snad ne": Opravář na kávovary přijede do 10 ti minut po objednávce opravy??? , v posilovně je při návštěvě docenta "náhodou" zrovna host, kterému Ramba 4 dny zpátky vařila kafe???, vrah přijde co hospody pro cigarety zrovna když tam s jeho fotkou obchází vyšetřovatelé??? Vyšetřovatel uvidí v hospodě podezřelého(podobného s identikitem), který začne utíkat, oni jej pronásledují jen vlažně(aniž by volali "Policie, stůj!") a když ujíždí v modrém SUV(které hledají!!) přímo před nimi, tak si nezapamatují ani SPZ, ani toto vozidlo nenechají zastavit hlídkou a jejich jediná reakce je "Hele lékárna..."??? Docent si nechá udělat výpis z hovorů, ale poslední lokaci mobilu Ramby už ne??? Docent před domem vraha zaškobrtne a náhodou sáhne na nalepenou žvýkačku, kterou tam nechala Ramba (a hned mu dojde kdo ji tam nechal...)??? Docent před domem vraha zavolá jen Šerovi, když ten to nebere, tak nikomu jinému už nevolá a jde s lžící na boty zachraňovat Rambu??? Tvl. na čem to tvůrci jeli???? To celé je urážka práce policajtů, sorry p. Mareši. Jediné pozitivní na tomto díle byla lepící páska na ústech Ramby - byla celou dobu zticha - bomba!! ()

Reklama

EllienPM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mimo vilu to s přimhouřením očí funguje. Ve vile nefunguje nic. Poslední epizodě zkrácení Scéna s vodou k nepřežití dlouhá - nebyl to sólový studentský film? Všichni dávno pochopili nevztahy na pracovišti, takže to nezvedání si telefonů mezi kolegy možná kdysi bylo praxí na 1. oddělení, ale ve fikci už je to ve třetí epizodě kontraproduktivně trapné, stejně jako karikaturní Vetchý, nejen padající přes plot. Obecně ty vztahy, jak pracovní, tak (nepříliš) rodinné, jsou moc černobílé. Agatha byla jen jedna. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak zazvonil zvonek u branky a docentovi je konec, tedy prozatím. Bylo tam dost přehmatů, ale co už.  Ramba si odlepi pásku přes ústa a pak si ji zase pěkně dá zpět.  Chlapi ukazují fotku hledané osoby a ta se zrovna ukáže v té hospodě.  A tak dááále.  Trojan byl ovšem skvělý a nikdo v tomto díle neřval  , což bylo fajn.  Pokud se lépe napiše další scénář  v pokračováni, tak by to mohlo být lepší. Držím palce ať se to vydaří. ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, 4* seriál rozhodně neudržel. Oddělení v naprostém rozvratu. Velitel jako nepředává svým lidem poznatky, být je má na dráte? Neupozornuje je, že jsou posily na cestě, ale žádnou zásahovku, nic takového, šerifové si už nějak pořadí.. Kriminálka s lehkým komediálním nádechem se degradovala do nezamýšlené tragikomedie a nakonec do frašky, kdy se vrah rozhodoval, zda obětí useknout hlavu nebo ji uškrtit, kdy po něm "jde" policista, co se "ozbrojí" lžíci na boty, to jako fakt? První zazvoní a pak jde po špičkách? A jako se svými kolegy dvojčaty nekomunikuje už tak s  principu? Nemá na ně tel cislo, že volá jen šéfovi? A ten mu to tipné, bo nasedá do auta a jde do akce? To jako vážně šéf mordparty něco vzdálené obdobného zažil v praxi, nebo si nechal fantazii utéct na špacír a druhej scenárista ani dramaturg ho nedokázali usměrnit? Ignorování SPZ podezřelého auta už byla třešnička na dortu, tipl bych si, že to byla daň za několikrát přepisovany a upravovány scenar. Následovalo příliš dlouhé vysvětlování, co se stalo či nestalo, přičemž vyšetřovatelé ba obecně scenáristé zcela zapomněli na Cimrmana. Byla to tedy sebevražda, nebo ho zabil opravář? A proč jako? Jaký měli mezi sebou vztah? Nebo to bude náměr další série? Nomen onen, to snad to ti Cimrmane mají vyryté v karmickém stínu svého jména. A co ta degradace vlastně hlavní hrdinky v podstatě pasivní oběť? Odlepila si ústa, pak si je sama s rukama svázanýma za zády sama přilepila? Nebo selhal střihač? A ten kop jako měl zachránit druhé ženě život? Atmosféra naprosto selhává, žádné souciteni s obětmí a fandeni zasahujícím policistům, jenom pusa dokořán nevěřícně kouká, jakeže nesmysly ji to tvůrci predkladaji. Tak to i já musím uznat, že se zde "něco" nepovedlo, když se celá ta slavná profilace psychologie pachatele zúžila na kapavku, kterou se měl vrah nakazit od obětí. 4/10. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Když policisté počítají vesty ve skladu filmařů, visí na zdi chodby za producentem plakát z filmu Laputa (2015) s tváří Terezy Ramba, která v seriálu hraje kapitánku Moniku Fousovou. (PenelopaW)
  • Herec Otmar Brancuzský se odvysílání seriálu již nedožil, zemřel o čtvrt roku dříve – v říjnu 2022. (fallrock)
  • Na jednom z obrázkov podozrivých môžeme vidieť Jirku Mádla s veľkou bradou a okuliarmi. (pds)

Reklama

Reklama