Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odseděla si svoje, ale lidi jí minulost neodpustí. Teď chce napravit svoje chyby, a tak se pustí do pátrání po sestře, kterou opustila. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (284)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Je to hutné, podstatně syrové a pokud je na scéně vynikající Sandra Bulldock, tak o něco více vyznívá na povrch poznání/myšlenka, že stačí jeden zločin a veze se to s váma po zbytek života, což bez ostychu dává okolí jasně najevo. V konstrastu s tím vším na mě o to víc zapůsobil (SPOILER!!!) happyend, který veškeré utrpení hlavní postavy završil nanejvýš pozitivním a emočně působivým okamžikem. Určitě se dalo vytřískat více zejména ve scénáři a vedlejších postavách, nicméně osudovost a emoce tu jsou a mně to stačilo. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Možná by se dalo rýpat v řetězení náhod, případně lehké předvídatelnosti u některých okrajových dějových linek, ale já nechci, neboť jde z mého pohledu o zanedbatelné maličkosti, které v žádném případě nemají sílu vychýlit stabilně položené základy narativní struktury příběhu. V nemilosti je intenzivním filmovým zážitkem o hledání ztracené rodiny, ztraceného kusu sebe sama. Ne každý je bez viny a předsudky většinou nikam nevedou. To je hlavní poselství a leitmotiv tohoto tíživého dramatu. Pokud dáte filmu šanci, tak vás vezme za srdce a protáhne trnitou cestou jednoho zvláštního životního příběhu. A když se s blížícím koncem rozezní klavírní verze skladby „Everything In Its Right Place“ od RADIOHEAD, zalesknou se oči i toho největšího cynika. Více. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Životem zkoušená Sandra Bullock v chladném a odtažitém dramatu, jenž zejména v první polovině funguje jako dobře promazaný stroj. Snímek The Unforgivable režisérky Nory Fingscheidt rovněž těží i z vrstevnatého příběhu či nekompromisního scénáře, který nedává téměř žádné místo zbytečným scénám a míří s jistotou vstříc finále. To zde ale bohužel poněkud zamrzí, jelikož k celkovému vyznění snímku tak nějak nesedí. Avšak až na tento drobný detail se stále jedná o vytříbený filmový zážitek, který byste si určitě neměli nechat ujít. Skvělá práce! (Netflix) ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Typický hollywoodsky kalkul, ktorý sa síce snaží tváriť chladno a odmerane, no nemyslím si, že cielene. Skôr tak pôsobí kvôli neschopnosti režisérky vtiahnuť diváka do deja, čo vo výsledku vôbec nie je dobré, pretože žiadnu z postáv som si neobľúbil, a tak som len čakal a čakal, kým tento nudný film konečne skoční. Sandra Bullok fajn, ale iba kvôli nej hviezdičky rozhodne pridávať nebudem. 40 % ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Sandru Bullock jsem vždycky považoval za velmi slušnou herečku, ale až v téhle roli mi ukázala, co se v ní doopravdy skrývá. Dokázala výborně zachytit tu vnitřně zlomenou ženu, která se snaží získat druhou šanci. Trýznivá atmosféra, který celý snímek provází je perfektní. Režisérka ukázala, že Narušitel systému nebyla náhoda a vypadá to na nový talent. Pro mě stalo už takovým nepsaným pravidlem, že Jon Bernthal přidá každému snímku, kde se objeví jednu hvězdičku. Ani tento snímek nebyl výjimkou, protože si to zase neskutečně dával. Taktéž vidět Vincenta D'Onofria v jiné roli než Kingpina bylo taktéž příjemným ozvláštněním. Byl to fakt silný film, který ve mně rezonoval opravdu hodně a konečné minuty byly nesmírně silné. Netflix poslední dobou vypouští fakt kvalitní snímky. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa v kanadskej provincii Britská Kolumbia, predovšetkým v najväčšom meste Vancouver. (MikaelSVK)
  • Ke konci filmu hraje Katherine (Aisling Franciosi) na pianu skladbu „Everything in Its Right Place“ od kapely Radiohead z alba „Kid A“. (kowalski)

Související novinky

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (více)

Reklama

Reklama