Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Na jednotku to nemá, ale inak je to celkom fajn rozprávka. Pokračovanie v podobe Simbu a jeho rodiny ma tiež bavilo. Krásne pesničky, postavičky, príbeh, pre deti ako stvorené. Trocha ma mrzí to elitárstvo a reči o tom, že musíš byť kráľovná, lebo to máš v krvi a podobné reči, z prvého dielu a jeho malých nedostatkov sa nepoučili a tak musím tentokrát už aj znížiť hodnotenie. Príbeh je to už iný, nie je to také presvedčivé, ale je to v mnohom pre deti poučné. ()

Steel32 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejoblíbenějších pohádek mých dětských let. Dvojka je o hodně vtipnější a svižnější (a taky Disneyovštější) než jednička, která je o trochu víc vážnější, což vysvětluje proč se mi druhý díl líbil v dětství víc a ten první naopak teď. Ale druhý díl není vůbec špatný, naopak se na to moc hezky kouká, hudba se poslouchá dobře a hlavně to má moc pěkný konec. ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Druhý díl lvího krále je pro mě jednoduše překonáním jedničky. A to se ve světě filmu málokdy stává. Za mě to celé vyhrává Zira se svým songem, ale celý příběh dává smysl a je překousnutelný jakoukoli věkovou hranicí diváka. Respektive, hranice tu žádná není. Láska mezi postavami rozdílnými od sebe jako nebe a noc. Rodová nenávist Romea a Julie v podání lví populace. Samozřejmě fungující humor (spíše pro mladší publikum) Timora a Pumby. I po 20ti létech to na mě funguje stejně. Krásná rodinná podívaná, neškodná a poučná pro děcka, neurážející rozum ani náročného diváka. ()

avril4234 

všechny recenze uživatele

Viem, že dvojka na jednotku nemá, ale u mňa ju predsalen prekonala. Ja som si obľúbila viac dvojku, pretože milujem príbehy na motív Romea a Julie. Okrem toho, v dvojke sú podľa mňa chytľavejšie pesničky, hlavne We are one, He lives in you a Love will find a way -tie ma dojali viac, než ktorákoľvek z jednotky. Aj Zira mi prišla oveľa sympatickejšia než Scar, ktorého nenávidím. Takisto som si najviac obľúbila Kovuho a Kiaru. Ale inak aj ja považujem jednotku za lepší film, i keď mňa viac oslovila dvojka. ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to nejoblíbenější animák. Možná se ptáte proč? Vždyť je to obyčejný animák od Disney. A proč není tvůj oblíbený animák jednička? Vždyť je přece více oceňována a lépe hodnocena. Ano máte pravdu. Krásně zpracování prvnímu dílu neodpírám, ale nebavil jsem se u něho až tak moc(i když je to pěkné dílo). Dobře i animace je podstatě lepší v jedničce. ALE! Miluji ty ten soundtrack a dokáže ve mě proudit nějaké city. Samozřejmě to nesmíte poslouchat český dabing. Hned jak film začíná a začíná hrát hudba a do toho ten obraz, tak jen sedím a jsem naprosto v tranzu. A scéna kdy je Kovu vyhnán, tak v tý chvíli cítím ten smutek s ním, všechno tady začíná a končí s nádhernou hudbu, jejíž texty jsou už uložené v mých vzpomínkách. Takže podívejte se na to v originále nebo i němčině a třeba budete mít z toho takové pocity jako mám já. A mám k tomu ještě jednu vzpomínku. Při moji návštěvu v Hamburku(který má Broadway muzikál a hrají Lvího krále, sice v němčině, ale i tak je to krásně), jsem musel tohle navštívit, sice je to děj z Jedničky a i hudba, ale jedna píseň je ze dvojky a to je He lives in you. A to bylo naprosto nelepší píseň co tam zazněla a mě pobíhal takový malý, pěkný mráz po zádech. Jestli budete mít někdy cestu do Německa nebo do USA, tak tohle musíte vidět. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Syn Ziry a kamarád Scara z Lvího krále se jmenuje Kovu, což ve svahilštině znamená "jizva", stejně jako Scar (Kovu a Scar přesto nejsou v žádném příbuzenském vztahu). "Zira" znamená "nenávist" a jméno jejího nešťastného staršího syna "Nuka" znamená "zápach". (HappySmile)
  • Během tohoto filmu spolupracovali Neve Campbell (Kiara) a Lacey Chabert (Vitani) na seriálu Správna pětka (od r. 1994). Namluvení postav však bylo náhodné. Herečky navzájem nevěděly, že budou spolupracovat i na tomto projektu. (newpage)
  • Simbova dcera se původně jmenovala Aisha, nicméně Disney její jméno změnil poté, co zjistil, že stejně se jmenuje žlutá strážkyně ze seriálu Strážci vesmíru. (HappySmile)

Reklama

Reklama