Reklama

Reklama

Jízda smrti

  • Česko Odveta (více)
Trailer 1

Matt Turner s tváří Liama Neesona je úspěšný americký bankéř, který svou kariéru rozvíjí v Berlíně a snaží se náročnou práci skloubit s rodinným životem. Moc mu to nejde. Dnes alespoň přislíbí, že zaveze děti do školy. Na cestě autem ranním Berlínem mu zazvoní telefon a tajemný hlas mu oznámí, že pod jeho sedadlem je nachystaná bomba připravená vybuchnout, jakmile se někdo zvedne ze sedadla a vystoupí. On i jeho děti vyletí do povětří, pokud nezačne rychle a přesně plnit zadané úkol a jako důkaz mu předvede několik výbuchů s nevinnými lidmi. Uvězněný ve svém autě a v plné rychlosti, Matt vyjíždí na zběsilou jízdu městem, během níž musí následovat čím dál šílenější a nebezpečnější instrukce. Brzy má navíc v patách policii. Proti všem, proti času a proti tikající bombě se pokusí zachránit děti a přijít na to, kdo s ním tuhle smrtící hru rozehrál. K vykoupení a odplatě vede jen cesta na plný plyn. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (114)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Dalsia "Neeson-ovka". Pocit naliehavosti vie Liam vytvorit uz len svojim hlasom a mimikou, ale aby to nebolo malo, pridate k nemu parik neposlusnych nastrocnych deti. To vsak funguje asi len prvu polovicu filmu. Zial, klise s dobromyselnou berlinskou sefkou operacii a kvantom casu na "zasieranie sa" je tak naivne a hlupe,...chjo. Co bolo horsie, bola konfrontacia v aute v zavere, ktora bola scenaristicky nelogicka, hlupa a dlha, ze by ich taky sikovni berlinski vysetrovatelia do par minut znovu nasli. Tvorcovia tymto doslava pokladaju svojho divaka za blbca. Mohlo to byt aspon priemerne zabavne B-cko. V abecede to vsak dotiahli asi po "D". Neodporucam. ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Marně hledám alespoň jeden důvod, proč Jízdu smrti někomu doporučit. Tempo je na akční thriller až k uzoufání nudné a jakékoliv vypjaté momenty absentují. Děj se sice odehrává prakticky jenom v jednom autě, přesto z něj kamerově určitě šlo vytěžit více, aby byl film po vizuální stránce atraktivnější. Takhle se prakticky střídají tři různé záběry pořád dokola jako v reklamě na auto. A nejhorší je, že mi ve výsledku bylo úplně jedno, co se přede mnou odehrává. Postavám nikdo nevěnoval žádnou péči, několik z nich působí naprosto zbytečně a v kombinaci s prkennými výkony zkrátka není šance si ke komukoli vybudovat alespoň náznak vztahu. Do toho se přidávají logické nedostatky ve scénáři, které ještě více kazí už tak marné snahy snímku působit osudově. A když už konečně přijde velký zvrat v závěru (čti stane se to, co divák téměř s jistotou ví zhruba polovinu filmu), tak ani nepřijde pořádné zakončení a objeví se závěrečné titulky, aniž by bylo jasné, jak to dopadlo. Jediné štěstí, že stopáž má pouhých 90 minut. 2/10 ()

Reklama

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Film neobsahuje žádné explozivní akční scény, psychedelické vizuály ani nic podobného. Měl by fungovat jen díky propracované thrillerové psychologii svých postav. A ta funguje velmi špatně a postavy působí jako dementi. Moje teorie je, že někdo hodně zmrvil scénář španělského originálu (který jsem neviděl). ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Jazda smrti je ďalším podpriemerným zárezom do Neesonovej filmografie. A pritom potenciál bol slušný. Scenár by však nemohol byť tak tupý, réžia nudná a ďalšie zložky tak rutinné. Škoda. Kvalitné “Hitchcockovské thrillery tu chýbajú ako soľ. A ja sa škodoradostne teším, keď niekoho u nás (po vzore Známich neznámich) napadne odkúpiť tento projekt a Bratislavskými ulicami sa bude s bombou pod zadkom prehánať Tomás Maštalír alebo Ján Koleník. Ideálne v réžii Čengel Solčanskej. To bude film!!! ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nemecká verzia ma bavila viac, hlavne preto, že nemali potrebu to nasilu stmavovať a ešte som nepoznal twist. Preto verím, že španielsky originál musí byť pecka. Neeson týmto filmom asi potreboval splatiť hypotéku alebo čo, prípadne sa na sklonku kariéry upísal reamakom európskych filmov pre americké publikum? Neviem, rozhodne, som mu tu neveril nič. Rád by som to videl očami niekoho, kto tento príbeh nepozná. Zbehne to pomerne rýchlo a kamerové vychytávky sú zachované, avšak kino je zbytočnosť. Slabé 2 z 5 (Kino Stropkov) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (4)

  • Poté, co je Matt Turner (Liam Neeson) obklíčen policií, rozhodne se vzít věci do vlastních rukou a ujede, přičemž prorazí barikádu ze dvou policejních aut. Airbagy v jeho SUV Mercedes se při takovém nárazu nevysunou, ačkoli by měly. (Johnny.ARN)
  • Natáčalo sa hlavne v Babelsberg Studios v Postupime a v uliciach Berlína, kde sa dej odohráva. (Arsenal83)
  • Film bol oznámený už v roku 2017. Dokončený bol však až o 4 roky neskôr. (Arsenal83)

Reklama

Reklama