Reklama

Reklama

Včelka Mája

(seriál)
  • Japonsko Micubači Mája no bóken (více)
Japonsko / Západní Německo / Rakousko, (1975–1980), 43 h 20 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Waldemar Bonsels (kniha)

Hrají:

Mičiko Nomura, Ičiró Nagai, Kazuko Sugijama, Ken'iči Ogata, Hiroko Marujama, Čijoko Kawašima, Noriko Cukase, Akiko Cuboi, Kazuja Tatekabe, Keaton Jamada (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(104)

Animovaný příběh včelky a jejích přátel. (oficiální text distributora)

Recenze (214)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Za vlády komunistickej strany to bol rozhodne kvalitný kreslený seriál pre deti. Pretože vtedy sa sem nedostalo takmer nič. Takže díky aj za "Včielku Máju". Ale keď sa na to pozriete objektívne, tak uvidíte chabé animácie a preťahovanú nudu s miernym výchovných účinkom. Nostalgia, ktorá pri tomto seriály, u mnohých funguje, prehnane zveličila jeho percentuálne ohodnotenie. ** ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Karel Gott, Boris Rösner, Aťka Janoušková aj. Včelka Mája, včelík Vilík, teta Kasandra, myšák Alexander, průvodce každým dílem luční koník Hop nebo třeba vojenská rota mravenců či útoční sršni. Nezapomenutelná parta, která rozradostňovala nejedno dítko už od dob hlubokého socíku, stejně tak jako mě.. Nikdy nezapomenu na všechny ty skvělé dobrodružství někdy ráno v neděli ve Studiu Kamarád, spojené s touto malou naší-vaší kamarádkou vychytralou včelkou Máájou. "Nej-napínavější díl"? Pro mě osobně ten s velkými Sršni, tenkrát tuším na pokračování:-)! ()

Reklama

savatage 

všechny recenze uživatele

Včelka Mája z úlu letí, pozorně naslouchejte, milé děti. Na výpravné dobrodružství s kamarády, my je máme všechny rádi. Od lenocha Vilíka, přes Hopa i myšáka Alexandra, byla se všemi ohromná sranda. Kdo neviděl, nebyl dítětem, kdo viděl a má rád, ví, co bylo v našem dětství nejkrásnější a to za dabingu fantastické Aťky Janouškové, textu úvodní písně - Karla Svobody a božského hlasu - Karla Gotta ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Až nyní jsem zjistil, že je Včelka Mája původem japonský seriál a jsem překvapený. Ale zpět k hodnocení. Vlastně jde o vcelku průměrný seriál, který do nadprůměru pozvedl výtečný dabing a svým způsobem ke kulturním kultům minulého režimu jej vynesla titulní píseň a zpěv Karla Gotta. V budoucnu si Včelku Máju rád zopakuji se svými dětmi a jsem zvědavý, jak se jim bude líbit. ()

Hermanka 

všechny recenze uživatele

Upištěná Mája společně s ustrašeným ViIíkem u mě aspirovali vždy na nejvíce nesympatické postavičky animovaných pohádek. Jak mi ti dva, hlavně Vilík lezli na nervy. Ještě že už mám dálkové ovládání a můžu to ihned přepnout, pokud nedopatřením na tohle narazím. Trumfnout už je dokázali jen Pokémoni a jejich příbuzenstvo. ()

Galerie (303)

Zajímavosti (17)

  • Právo vybrať hlasy hlavným postavám si vyhradila nemecká produkcia. O ústrednú rolu Maji sa pobilo vyše 25 herečiek, slovenský konkurz nakoniec vyhrala Eva Večerová. (Raccoon.city)
  • Knižka "Včielka Maja" a jej dobrodružstvá bola preložená do 40 jazykov. (krasomama)
  • Eva Večerová dostala po nadabovaní seriálu trojročný dištanc v dabingu, nakoľko si každý jej hlás spájal práve s Majou. (corona)

Reklama

Reklama