Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná akční komedie o velkém a přitom tajném závodu napříč USA a to s kuriozními pravidly. Kdo bude první, získá fantastickou sumu peněz. Každý chce vyhrát a každý na to jde jinak, což přináší řadu komických, ale i napínavých situací, plných gagů a hlavně dobré zábavy. Tato atraktivní komedie je doslova plná známých hereckých tváří. Burt Reynolds, Roger Moore, Farrah Fawcettová, Dom DeLuise, Dean Martin a další tomuto filmu dali skutečně neotřelý humor, který již pobavil milióny diváků v kinech v řadě zemích. (Golden Crown)

(více)

Recenze (67)

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

No tak tyhle remake filmy na tématiku závodu napříč USA z 80. let jsou pěkně ztřeštěné bláznivé komedie či spíše až parodie původního námětu........Gumball Rally z roku 1976 bylo prostě první a bez debat nejlepší zpracování u kterého jsem se skvěle bavil .......tyhle pozdější ptákoviny mu nesahají ani po kotníky........no nejvíce to zachraňuje Roger Moore....a pak ti Japonci v Hi-tech autě a přenádherné Lamborghini Countach........ne vážně podívejte se radši na Gumball Rally ... ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Klasická velkolepá bláznivá závodní taškařice, jakých tu již bylo spoustu. Typicky pestré složení postav a strojů (Japonec s hypermoderním Subaru, šejk s Rolls-Roycem, Brit ála James Bond v Aston Martinu atd) zažívá ty nejbláznivější situace a my se u toho zlehka usmíváme, protože tady není čas se nudit a i když je to občas až přehnaně trapné, je to vlastně vtipné. No, celý film vlastně vypadá asi jako předešlá věta. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Kdyz zkrizite animovany Wacky Races s brutalnim Death Racem, medianem se dostanete na 'tajny zavod'. Mam filmy se zavodenim rad, ackoliv jich moc neni, ale tohle nebyla uplne trefa do cernyho. Pozitivem je ten 80-kovej feel, kdy si filmari delali srandu ze stereotypu vseho druhu, a hvezdny obsazeni velky plejady znamych (povetsinou jiz zesnulych) hercu. Negativem je, ze to zas az tak vtipny ve finale nebylo. Celkove ten film ma ale feel good vibe a tak tomu davam rachitickou trojku. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Další pohodovka s Reynoldsem, která si na nic nehraje. Opět se jedná o jednu velkou honičku, sice slabší než Polda a Bandita, ale se zajímavými vedlejšími rolemi - dvojice jazzových zpěváků hrající dva falešné kněze, Jackie Chan (nebojte, nějaké bitky se dočkáte), Klinger z Mashe jako arabský šejk, bloncka z Charlieho andílků a další a další. Pohodička. EDIT 2024: Napodruhé mnohem lepší. Prostě Needham tyhle závodní komedie filmy s Reynoldsem v hlavní roli umí. On neváhá přihodit jakoukoliv nereálnou hovadinu, jen aby se člověk bavil, šílené kaskadérské kousky k tomu a na mě to funguje. Působí to, jak kdyby se sešla parta kamarádů a na plátně se bavili. Bylo milé vidět po dlouhé době Deana Martina a Sammy Davise jr., kromě výše zmíněných je tu geniální hororový doktor, dokonalý sidekick Dom DeLuise. A Roger Moore, který tu hraje... inu milionáře, sám sebe a Jamese Bonda... bondovské udělátka v autě included :) Výborná zábava a komedie roku 1981. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhý úvod, scénář plný nelogičností (jak se policajti vždycky dostanou před závodníky jedoucí takovou rychlostí?), absence vtipu a švihu, který mají jiné komedie stejného námětu (To je ale bláznivý svět, Milionový závod). Film veskrze podprůměrný, zbytečný a s přibývajícími minutami i velmi otravný. 40% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (25)

  • Victor (Dom DeLuise) hovorí J.J. (Burt Reynolds), že je dobré, že majú na palube lekára, v prípade, ak by niekto dostal "bahennú horúčku". To je odkaz na ich spoločný film Poliš a bandita 2 (1980), v ktorom Dom hral doktora. (Peter-1307)
  • Film vychádza zo skutočných pretekov s názvom „Cannonball Baker Sea-To-Shining-Sea Memorial Trophy Dash“, ilegálneho podujatia, ktoré sa uskutočnilo v 70-tych rokoch štyrikrát. Začínali sa na Manhattane v New Yorku na 31. ulici v „Red Ball Garage“ (neskôr v „Lock, Stock and Barrel Restaurant“ v meste Darien, štát Connecticut) a končili v „Portofino Inn“ v Redondo Beach, California, južne od Los Angeles. (Peter-1307)
  • Ferrari 308, které filmu řídí Morris Fenderbaum (Sammy Davis Jr). a Jamie Blake (Dean Martin), patřilo režisérovi Halu Needhamovi. (Karlos80)

Související novinky

Cannonball Run se vrací

Cannonball Run se vrací

13.06.2017

Rychle a zběsile se letos dočkalo osmého dílu a na cestě jsou další dva, takže není divu, že se v Hollywoodu snaží rozjet další autařské série. S Need for Speed to bohužel moc nevyšlo a další velké… (více)

Reklama

Reklama