Reklama

Reklama

Pojízdná kantýna

  • Hongkong Kuai can che (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bratranci Thomas (Jackie Chan) a David (Biao Yuen) vlastní společně pojízdnou kantýnu. Poklidný život jim naruší setkání s krásnou Sylvií. Je to sice prostitutka, která lže a krade, jak jen to jde, ale srdce si nedá poroučet, oba jsou ze Sylvie úplně pobláznění. Sylvii ale hrozí velké nebezpečí. Je totiž dědičkou obrovského majetku, o který usiluje mafie. Naštěstí jsou tu Thomas a David, kteří ovládají bojová umění, a mohou ji tak před zločinci ochránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (83)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Paráda. U téhle akční komedie sem se pobavil jako snad ještě nikdy. Vtipné scénky mají podobu moderní grotesky a všichni tři hlavní hrdinové jsou sympaťáci už jen od pohledu. Stydlivý klučina Biao Yuen, vůdce party Jackie Chan a ňouma s účesem Michaela Jacksona Sammo Hung. Bavil sem se královsky a co se týče akčních scén nezbývá mi než smeknout klobouk. Stejně jako v Navěky Drakem se tu setkali při bitce Jackie Chan a Benny Urquidez a je z toho opravdová chuťovka. Jackie i Benny do toho šlapou naplno. ()

haj 

všechny recenze uživatele

Jackieho první film natáčený v Evropě, konkrétně v Barceloně. I obsazení je mezinárodní, v rolích záporáků se představí šampión v kickboxu Benny "The Jet" Urquidez a šampión v karate Keith Vitali. Právě souboj Jackieho s Urquidezem na zámku na konci filmu vyhrál v řadě anket o nejlepší JC souboj. Celkově film sice není tak nabit akčními scénami jako některé jiné JC filmy, ale ta závěrečná to všechno vynahradí. Kromě toho je ve filmu spousta humoru, který je ve většině případů velmi kvalitní a vyplňuje neakční části filmu, takže se divák rozhodně nenudí, samozřejmě pokud má rád Jackieho styl filmů. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Pitomoučký příběh o dvou kamarádech a jednom soukromém detektivovi, kteří musí ochránit krásnou dívku před zabijáky. Celé se to odehrává v Barceloně (pohlednicové záběry jsou všudypřítomné, hrdinové se motají dokola kolem těch nejvýznamnějších pamětihodností, osvěžující je z tohoto hlediska snad jen jedna scéna odehrávající se nahoře na rozestavěné Sagradě familia), a jak už to u některých Jackieho filmů bývá, nejlepší ze všeho je závěrečná bitka. To co je pře ní tentokrát není ani vtipné, ani potrhlé, je to jednoduše nudné (podobný pocit jsem měl z první Božské relikvie). Závěrečný souboj však mnohé vynahradí. Není příliš legrační, je míněn spíš vážně. Co se vztahu bojujících týče, Jackiemu se podařilo něco velmi podobného jako Bruce Leemu s Norrisem v Cestě draka. Vnímáme úctu, kterou k sobě ti dva mají, takže se nakonec ani nemusí zabít, jeden prostě ustoupí. Je to hezké. Ale na doporučení tohoto filmu to nestačí. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Hrozný!! Bitky bez nápadu, bez šťávy, krátký...!! Film je totálně bez humoru!! Podle zdejšího hodnocení si snad budu raději myslet, že jsem viděl jiný film.....!! Tohle je neuvěřitelně nudná blbost!! Jednou větou: Ve filmu jsou bitky, odfláklé a krátké, možná skoro závěrečný souboj stojí aspoň za trochu pozornosti, Sammo Hung byl totálně nevyužitej, asi měl toho moc:)!! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho lepšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o dvoch majiteľoch kantýny, ktorí sa rozhodnú pomôcť jednej mladej žene, nenapraviteľnej zlodejke, pretože ju hľadá skupina zločincov, ale aj neznámy klient súkromného detektíva, ktorý je kamarátom majiteľov kantýny. So spracovaním nemám problém, hlavný dej sa začne až po dlhšej dobe, ale stále sa je na čo pozerať. Akcie tu na pomery Jackieho Chana osemdesiatych rokov nie je až tak moc, ale inak jej nie je málo a dosť sa mi páči. Väčšinu filmu sa nenájde žiadna dlhšia akčná sekvencia, akciu tu tvoria hlavne viaceré krátke súboje, ktoré síce majú jednoduchú choreografiu, ale páči sa mi ich ráznosť a obsahujú viacero výborných momentov a nájdu sa tu aj rôzne veľmi dobré maličkosti, hlavne skoky z okna. Ale záver to vynahradzuje a je s prehľadom vrchol filmu. Tvorí ho dostatok skvelých nápadov, ktoré sa týkajú v prvom rade spôsobu dostať sa do zámku, no hlavne niekoľko dlhých súbojov, kde hlavne Jackie Chan a Biao Yuen predvedú perfektné súboje jeden na jedného. Humoru je tu mnoho, tento film je viac zameraný na humor ako na akciu. Nie vždy sa úplne vydarí, ale často pobaví, hlavne časť v blázinci. Herecké obsadenie je samozrejme perfektné, hviezdne trio Jackie Chan, Biao Yuen a Sammo Hung nikdy nesklame a poteší aj niekoľko vedľajších postáv. Na filme je zaujímavé, že sa odohráva v Španielsku, ale aj tak to film v ničom neovplyvní. Na Chanov vrchol tento film nemá, ale stále je to výborná akčná a humorná zábava. Objektívna kvalita filmu- 73%, film sa páči mne na 76%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Pojízdná filmová kantýna je upravená dodávka Mitsubishi Delica. Ve scéně skoku přes most je však nahrazena podobně vypadající Toyotou HiAce. (Raztubyl)
  • Hongkongská verze se liší od evropské verze hlavním soundtrackem. To můžeme poznat v úvodu filmu a v závěrečné bitce Jackie Chan VS Benny "Jet" Urquidez. (tequilla)
  • Keith Vitali něšťastně uzemnil i Sammo Hunga kopem do hlavy, ale jelikož byl poučen už z předchozí lekce s Jackiem, nevypadl z role a čekal, dokud Sammo neřekne střih, což se zdálo být jako věčná doba. (SG-1)

Reklama

Reklama