Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (243)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Na Jerryho jsem se chtěl kouknout už dříve, ale než jsem se k tomu dostal tak mi docela dlouho trvalo. Teď už to mám za sebou a musím uznat, že to nebyl promrhaný čas. Největším problémem filmu je to, že dokáže správně prodat dramatickou část, která je výborná, ale s romantickou částí skoro vůbec nefunguje, takže tam ta romantická část působí trochu špatně. Cruise je zas opravdu za pána herce a podává opravdu kvalitní herecký výkon. Jerry Maguire je snad první film, ve kterém jsem viděl Goodinga Jr. hrát vážně bez nějakých hloupých přetvářek. A nakonec Renée Zellweger a jeden z jejich lepších výkonů. Spousta lidí od Crowea čekala asi víc, ale já jsem byl hodně spokojený a kdyby nebylo prostřední části filmu, tak bych po opravdu suprovém závěru dal plný počet. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jerry Maguire stojí na hereckých výkonech (proto oprávněně ty nominace a jedna proměněná soška). Cuba Gooding a Reneé Zelweger jsou úžasní a hlavně první jmenovaný tu předvedl ze sebe to nejlepší. Potom jsou fajn dialogy a humor. Děj občas do diváka šije ukrutným tempem a s podivným českým dabingem jsou některé pasáže těžko stravitelné. Ale i tak je to hodně příjemné pokoukání ze sportovního prostředí. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O tom, že veškeré dění kolem sportu je tvrdý byznys ... se vším všudy. A taky o jednom veleúspěšném sportovním agentovi, který byl nenadále stižen lehkou depkou z vlastního přístupu ke klientům, v návalu upřímnosti sepsal pravidla pro globální nápravu neutěšené situace ... a následně své memorandum neuváženě ZVEŘEJNIL v agentuře, která ho zaměstnávala. A vy se můžete v klidu seznámit se všemi následky jeho naivního impulsivního činu. Děj je lehce předvídatelný a stejně lehce stravitelný - kromě toho poměrně zručně vybalancovává všechna klišé, kterým se v rámci žánru romantické komedie nedokáže vyhnout. Vidím to asi tak na 3,5* ... přičemž o osudu čtvrté * jsem pro tentokrát nechala za sebe rozhodnout Toma Cruise. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Kdo mě zná, ví že na tzv. romantiku moc nedám. Jsem založením pragmatička a mnohem víc mi vyhovuje klasiscké drama bez dalších přidaných žánrů. Nejsemani sběratelka hezkých tváří a bezmezná obdivovatelka kohokoliv. Nemám vyloženě obdivované herce, které bych adorovala. Bohužel hlavní složkou většiny úspěšných amerických filmů není silný originální příběh, spíš se sází na oblíbenost, tudíš návštěvnost což znamená jinými slovy dobrou prodejnost a vysoký zisk. Pokud se zároveň podaří natočit něco originálního s hlubším obsahem, jedná se o malý zázrak. Není pro mě žádným překvapením, že filmy figurující v žebříčcích včetně "Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire" a " Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů" nemusí být pro mě žádnou peckou. Řekla bych, že ukazují spíš většinový vkus. Obsazení tří sympaťáků není zárukou dobrého filmu. Scénář je také otřepaný, podobných filmů na podobné téma jsem viděla už hodně. Ani tenhle mi nepřinesl nic nového. Je přesně takový jako Rod Tidwell - průměrný, suchý a bez potřebného šarmu. Abych byla konkrétnější - pokud jsou uvedené čtyři žánry, nedá se očekávát, že bude od každého rovnoměrně. Často vznikne podivný slepenec, který nakonec není ani drama ani komedie. Zde převládla romantika, nejméně bylo ze sportu. Což je možná škoda ... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe je stará známá citlivka. Dokáže brilantně vykreslit vzájemné vztahy, lásku, emoce, avšak povětšinou je divák na konci dost zmaten. Jerry Maguire je typický příklad. Chvíli drama, chvíli romantika, chvíli komedie. Tyto tři segmenty však do sebe příliš vhodně nezapadají a tak tu máme lehce kostrbatý a uslzený příběh poctivého, bohatého a pohledného sportovního agenta, na jehož dobré srdce nestačil ani tučný balík peněz. Kouká se na to hezky, ti hodní jsou hodní, ti zlí zase zlí a všem je jasné, jak tahle pohádka pro dospělé dopadne. Ale na sobotu večer při svíčkách je to solidní varianta. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Baseballové hřiště na konci filmu je to samé, jaké bylo použito ve filmu Hook. (don corleone)
  • Jerry Maguire (Tom Cruise) nosí hodinky TAG Heuer S/el Chronograph. (Liqid)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. prosince 1996 v New Yorku. (Varan)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama