Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve známé písničce se zpívá o tom, že „medvědi nevědí, že turisti nemaj zbraně“. Medvědi ale bohužel také nevědí, že když najdou v lese kokain, který při neúspěšné předávce vypadl z letadla pašerákům, neměli by ho žrát. Takový medvěd na koksu totiž vůbec neví, co dělá. Ke smůle všech lidských hrdinů příběhu se drogy vysypaly nad idylickou přírodní rezervací, kde by jim za normálních okolností hrozily maximálně puchýře. I proto se jich tu sešlo tolik – klasičtí výletníci, děti za školou, matka jednoho z nich, obětaví strážci parku, gangsteři, kteří hledají spadlý kokain, policista, hledající pro změnu tyhle gangstery… Jak si myslíte, že dopadnou, když narazí na čtvrttunové chlupaté monstrum na tripu? Špatně a většinou na několik kousků. Ačkoliv všichni sem původně dorazili z rozdílných důvodů, teď se upínají k jedinému cíli – dostat se pryč se zdravou kůží. A to nebude jen tak. Zatímco skutečný předobraz medvědího antihrdiny se v roce 1985 předávkoval a pošel, ve filmové verzi je mnohem odolnější, vynalézavější a naštěstí také zábavnější. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (237)

bourec 

všechny recenze uživatele

Asi trochu nadhodnocuju, ale průser to není. Já ukázku neviděl, a nic krvelačnýho sem ani nečekal. Takže ten film dopadnul tak, jak sem si před zapnutím myslel. Silný momenty tam jsou, ale jinak je to plný zbytečnej scén, který otupujou ostří. Jako celek mě to ale neuráželo, a u spousty scén jsem se i zasmál. Nehaním. 50%. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Elizabeth Banks je výborná komediální herečka, která za ta léta v branži dost pochytila včetně vkusu pro skvělý dobový hudební doprovod - ostatně fanoušci Wet Hot American Summer budou hned v prvních vteřinách jásat radostí. Problém je v tom, že s režií se bohužel stále ještě dost pere. Zde jí dosti zachraňuje zadek zvolený námět a skvěle vybraní herci. Mitchell z Takové moderní rodinky, "charakterní herečka" Margo Martindale, synátor Ice Cubea, Tormund z Hry o trůny, detektiv, kterého známe díky jeho proslulému "Sheeeeeeeiiiiiiiiiiit" a samozřejmě i poslední filmová role Raye Liotty. A pak několik naprosto skvostných scén jako celá pasáž se sanitkou, úvodní scéna v letadle a několik dalších v druhé polovině. Bohužel pevné režijní vedení filmu citelně chybí a jednotlivé přiběhové linky i postavičky jsou hrozně zvláštně vedeny. Jako správně ujetá krvavá jednohubka to naštěstí pořád funguje, ale Elizabeth musí na sobě ještě hodně zapracovat, pokud to s režií myslí vážně. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Jo je to brutální kravina, ale určitým způsobem Elizabeth Banks za její tvorbu uznávám. Jde o originální počin, který vzal reálný námět a rozehrál ho do absolutně absurdních výšin. Takže tu máme zfetovaného medvěda, zfetované děti, narko mafii a maličké podvodníky, kteří se dostanou do koloběhu událostí, které ovlivní poklidné soužití jednoho malého americkém národním parku. Lítají tu končetiny a vnitřnosti všemi směry a absolutně se to nebere vážně. Zásadní problém s Medvědem na koksu sice nemám, ale také mě to nijak výrazně nebavilo. Tak jsem alespoň viděl poslední roli Raye Liotty, ale z paměti tento zážitek hodně rychle mažu. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nedivil bych se, kdyby Raye Liottu mrdlo z tohoto filmu. To je taková blbost akorát na páteční 1 hodinu v noci, kdy už je člověku jedno, jestli u toho usne. Vůbec nechápu, že to na sebe vydělalo. Není to horor, není to komedie. Je to prostě nudné a trapné. Pár vtipných momentů to nevytrhne. Vlastně ten název je to nejlepší na tomhle filmu, protože to nechává prostor pro představivost. Realita filmu je totiž tristní. Medvěd chodí z jednoho místa na druhé a šňupe, co najde. Za ten film by měl v sobě tak tři kila, ve skutečnosti ho ale zabily 3-4 gramy, které jeho tělo vstřebalo... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Není radno zavítat do lesoparku v Tennessee. Jako smyslů zbavená tam řádí medvědice, která se nechce hlásit k odkazu Míši Kuličky. Pozřela totiž kokain z poztrácené drogové zásilky. Na každého návštěvníka si od té chvíle agresivně dupne. Park samozřejmě není liduprázdný. Zoufalá matka (Keri Russell) hledá svoji zatoulanou dcerku (Brooklynn Prince) a jejího kamaráda (Christian Convery), každý park má svého strážce (Margo Martindale), zavítal zde i vyšetřující policista (Isiah Whitlock Jr.), ačkoliv se jedná o rajon mimo jeho jurisdikci, nechybí ani párek turistů v úvodu filmu a koneckonců se brzy objeví obchodník s drogami (Ray Liotta), který se svým synem (Alden Ehrenreich) a kumpánem (O´Shea Jackson Jr.) sem přišel hledat svoje ztracené zboží. Jedná se o originální námět, který má svůj reálný základ. V osmdesátých letech minulého století se něco podobného jednomu medvědovi přihodilo. Ten ale na následky pozření kokainu pošel. A dál už se spíše jedná o fantazírování scenáristy Jimmy Wardena. Hororu s prvky bláznivé komedie se režijně ujala žena, dokonce známá herečka Elizabeth Banks. Té se povětšinou daří udržet si nadhled. Ani jsem nepočítal s nějakým zvýšeným napětím. A taky ho tam dostala. Nejméně zajímavá je finální část. Najednou se to všechno předchozí dobré z filmu vytratilo a divák dostal naservírováno hodně navážno pojaté zúčtování se zabijáckou šelmou. To už bylo málo napínavé, celkem předvídatelné, dost soustředěné na Raye Liottu, byla to jeho rozlučka, a prostě se jedná o nejslabší úsek filmu. Ovšem většina filmu je lahůdková. Medvědice je v kvalitním CGI provedení. Gore je vyvedeno naprosto výživně. Utrhané končetiny, stříkající krev a v jedné dost vypjaté scéně s uhánějící sanitkou se dokonce zcela abnormálně rozezní Depeche Mode. Jen škoda toho finále bez extrému. Rozhodně vznikl rozverný horor, co si neklade nikterak velké nároky a ambice má v řiti. Přesně zná svoji cenu, je s ním možno zažít napětí, úleky z brutálních zabití a také porci legračních vsuvek. 8/10 ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Poslední dokončená filmová role Raye Liotty před jeho tragickým úmrtím 26. května 2022. Liotta zemřel týden poté, co přišel znovu nahrát své repliky v postprodukci. (KGBelik)
  • Natáčení probíhalo ve Wicklow v Irsku mezi 20. srpnem a 17. říjnem 2021. (bianci)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama