Reklama

Reklama

Mezi živly

  • USA Elemental (více)
Trailer 5

Film Mezi živly od společností Disney a Pixar je originální celovečerní film odehrávající se ve Městě živlů, kde společně žijí živly ohně, vody, země a vzduchu. Snímek sleduje příběh Jiskry, temperamentní, vynalézavé a pro věc zapálené mladé ženy. Poté, co se Jiskra seznámí s veselým a zábavným mladíkem Vlhošem, který stále v něčem plave, začne zpochybňovat své zavedené představy o světě, ve kterém žijí. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (241)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Spojení Disney a Pixar nám přineslo další originální snímek. Animace je naprosto božská, fakt na oko je to dokonalé a užívala jsem si každou scénu, takže velký klobouk dolů animátorům a speciálním efektům, vážně super. S příběhem to ale trochu vázne. Má to docela zajímavý námět, ale není to dostatečně dobře zpracované, aby z toho byl krásný originální příběh, který není předvídatelný. Já to chápu, je to film převážně pro děti, takže nemůžu čekat kvalitní drama, ale zas toho přece nechci tak moc? Hodnotím 3,5. Rozhodně jedna z lepších pohádek poslední doby. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Mohli sa teda viac zaoberať hrátkami s fyzikálnymi zákonmi než multi-kulti láskou s provplánovo liberálnou ideológiou... ELEMENTAL sa totiž až moc a príliš rýchlo a neodbytne sústreďuje na elementárnu príťažlivosť, z ktorej sa zrejme zrodí nejaký psychicky narušený obláčik s krízou identity... Ale že som roky nijaký animák nevidel a že som z očí vytlačil nejakú tú slanú vodu, tak jako dobrý. A vivisteria. ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Pixar ide na istotu a prináša jednoduchú love story s nádhernou animáciou. Dizajn mesta živlov nie je tak dokonalý ako napríklad v Zootropolise, emócie nie sú tak uveriteľné ako v Coco a povedzme si pravdu, drvivú väčšinu deja viete s prehľadom predvídať. Hlavná dvojka je sympatická ale tiež nejde o extra prekreslené charaktery. Čakal som niečo silnejšie, dospelejšie a najviac ma bavil vizuál a humor. Pár originálnych nápadov bolo, no na Pixar je to málo. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Ufff, a to som myslel, že Spíďo nebude mať tento rok žiadnu konkurenciu!!! A Elementy majú aspoň u mňa navrch hlavne neskutočnou originalitou nielen vizuálneho zobrazenia sveta, ale aj dialógov a príbehu. Nádherný príbeh plný protikadov, ktorý chytí za srdiečko od začiatku a už nepusti. Ale je to aj tým, že som sa nielen ja videl v hlavných postavách... Tento rok si na oscara nastavím 😅 ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Nová Pixarovka je sice fajn, ale nemá čím překvapit a vlastně nedokáže ani výrazněji zaujmout. Animace je nepřekvapivě na vysoké úrovni a bonusem je zvolená stylizace, jež do celku přimíchává prvky kresby. Město srší nápady, je plné různých malých detailů a působí opravdu živě (nebo živelně?). Je nicméně škoda, že slouží spíše pro potřebu různých gagů, než že by se jeho fungování prozkoumalo do větší hloubky. Pokud se nepletu, tak je poprvé (v rámci Pixarovek) středobodem romantický vztah dvou postav, což je příjemné ozvláštnění. Vlhoš i Jiskra jsou sympatičtí a jejich postupné sbližování je milé i vtipné zároveň. Problémem je, že sází na ta nejohranější klišé, čímž značně snižuje možný emocionální dopad. To je příznačné pro celou zápletku snímku, jež působí dost obyčejně a i když nakousne třeba téma migrace, tak s ním nezvládá zajímavěji pracovat. Mezi živly tak plyne, plyne, občas nabídne fakt povedený fór či náznak emotivní scény, a najednou skončí. I když jsem si film ve výsledku celkem užil, tak ve mně takřka nic nezanechal a tipuju, že ho za pár dní vypustím z hlavy. 6/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Prvý originálny film Pixaru, ktorý bol uvedený priamo do kín po 3 rokoch od pandémie COVID-19. Filmy ako Duša (2020), Luca (2021) a Keď sa červenám (2022) mali premiéru len priamo na Disney+. (Arsenal83)
  • Prvý film spoločnosti Pixar od série Autá (2006), v ktorom nevystupujú žiadni ľudia. V tomto filme sú len prvky/elementy. (MikaelSVK)
  • Produkcia na Elemental trvala sedem rokov, v štúdiu aj u filmárov doma, pričom príbeh sa dokončoval na diaľku. (Arsenal83)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

16.07.2023

Po mizerných příjmech Flashe, Mezi živly a pátého Indiana Jonese se očekávalo, že na záchranu, podobně jako loni s Top Gunem, přispěchá Tom Cruise s Mission: Impossible Odplatou - První částí. Teď má… (více)

Reklama

Reklama