Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městě na Floridě žije malý Finn Bell se svou sestrou Maggie a "strýčkem" Joem. Malý ctižádostivý umělec Finn si užívá svůj jednoduchý život protloukající se rodiny tím, že si maluje pestré obrázky mořského pobřeží. Finnova cesta do dospělosti začíná šokujícím příchodem nebezpečného trestance, který chlapce donutí, aby mu pomohl při útěku z vězení. S touto zkušeností, kterou má stále v živé paměti, se Finn dostává do zpustlého sídla bohaté slečny Nory Dinsmoorové, která přišla před třiceti lety o rozum, když ji snoubenec opustil přímo před oltářem. Zde potkává neteř slečny Dinsmoorové Estellu, která se i navzdory svému ranému věku chová k chudému chlapci s chladnou povýšeností, a ten se do ní následně bezhlavě zamiluje. Finnovo setkání s Estellou a její podivínskou bohatou tetou chlapce naplní velkými nadějemi – bude malovat pro bohaté, užívat si jejich svobody a milovat Estellu. Slečna Dinsmoorová však Finna varuje: "Jen ti zlomí srdce, o tom není pochyb". (HBO Europe)

(více)

Recenze (181)

Parlay 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi zvláštní snímek. Působí sice velmi chladným a odtažitým dojmem, avšak přesto diváka zaujme a pobídne ho popřemýšlet o činech, pocitech a charakterech hrdinů. Největšími trumfy snímku jsou překrásný ústřední hudební motiv, přesvědčivé herecké výkony a nezapomenutelná několikaminutová scéna (nehodlám spoilerovat, ten, kdo snímek zhlédl, bude jistě vědět, jakou scénu mám na mysli), bez jediného střihu podbarvená již chváleným kouzelným hudebním motivem, která názorně demonstruje Cuaronovo režijní mistrovství. Budu se sice opakovat, nicméně... Jedná se o velmi zvláštní film., který rozhodně stojí za vyzkoušení ;-) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tak koukám, že názory na tenhle film se hodně různí. Já vůbec neznám předlohu, podle které byl tenhle film natočen, a to je možná moje výhoda. Výprava, hudba, kamera i technická stránka filmu mi přišly naprosto fantastické (zase mi připadá, že Cuarón je posedlý zelenou barvou), prostě připadalo mi, že se dívám na nějaké převedení krásného obrazu na filmové plátno. A ani na oba hlavní představitele si nemůžu stěžovat. Slabších 5*, ale vzhledem k hodnocení ostatních mhouřím oko... ()

Reklama

IXOXI odpad!

všechny recenze uživatele

Pokus o zfilmování jednoho z největších děl anglického spisovatele Charlese Dickense v moderní podobě. Bohužel se jedná o velmi rozsáhlou a důmyslně promyšlenou knihu, jejíž obsah se nedá vtěsnat do dvou hodin filmu. Objevují se zde tak momenty, které nemohou vyniknout nebo jejich načasování nedává příliš smysl, zvláště pokud divák nečetl knižní předlohu. Další krutou ránu divák obdrží v podobě změny vlastností charakterů. Všemi respektovaný Joe s vypracovanou postavou se ve filmu změnil na "sekače trávníku" s parohy... Nejkritičtější je asi přeměna v Joevě manželce vychovávající Pipa vlastníma rukama na milující matku. Takovéto detaily filmu ubírají na dramatičnosti a celkově ho srážejí dolů. Pokud jste knižní předlohu nečetli pravděpodobně budete spokojeni. Kdo knihu četl může očekávat pouze velké zklamání. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Příběh o špatném malíři Finnovi a jeho věčné múze a lásce Estelle je dostatečně profláknutý. Nemůže a ani nechce přinášet nic nového na pole romantiky. Co však dělá film lehce nadprůměrným počinem, je muž na režisérské stoličce. Velebte Cuaróna za Potomky lidí s předlouhými záběry, ale když se podíváte na tohle starší dílko uvidíte je taky, do očí vás praští podmanivě roztodivné úhly pohledu kamery a mnoho dalších detailních vychytávek. Hlavní postavy -dalo by se určitě polemizovat o tom, zda oba herci nejsou spíš estetickými doplňky kompozice záběrů - získávají tak trochu jiný rozměr -snad i dávku charismatu - právě díky práci kamery a střihu. Neboť těch pár slov, co během filmu postavy pronesou, není příliš podstatných. U mě to vidím na 65%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Od začiatku som tušil, kam to bude smerovať, a ono to naozaj smerovalo, a aj dopadlo. Ale musim uznať, že Gwyneth je tu veľmi pekný kostlivec ako objekt pre maliara. Ich romantický nenaplnený vzťah je akoby len objektom kolobehu života, neurčitá spomienka, ktorá sa možno ani nestala. Je to film, nad ktorým sa veľmi netreba zamýšľať, len sa nechať unášať. –––– Jsme spolu spojeni. Ty, Estela a já. Pyramida bolesti. Není to láska, ale je to pouto. Jsme spolu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Maľby, ktoré sa objavili vo filme, poskytol súčasný talianský umelec Francesco Clemente. Clemente sa predtým objavil aj na filmovom plátne, a to v snímke Dobrý Will Hunting (1997), kde si strihol rolu hypnoterapeuta. (ZOUi)

Reklama

Reklama