Reklama

Reklama

Když je armádní tým ODA přepaden, jejich jedinou nadějí je letecký JTAC (Liam Hemsworth) a pilot dronu (Russell Crowe), kteří je provedou brutální 48hodinovou bitvou o přežití. (Tomas.C.1509)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (76)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jako nenáročný army-mix střílení, explozí, drsných týpků a džungle to obstojí, ale ničím vyloženě extra a místy je to uspávací. Herecky vzato, Crowe baví jako tlustý kancelářský řízek v havajský košili, ale mladší Hemsworth rozhodně nemá výrazný chlapácký charisma svýho bratra a na podobný role moc nesedí. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Akční film z dílny producenta Petrá Jákla zní asi tak lákavě jako komedie z dílny Zdeňka Trošky, Land of Bad ale naštěstí dostali do rukou trochu schopnější tvůrci, takže z toho ve finále vzešlo hezký military béčko se snaživým ansámblem (Crowe bizár, Stín a Jesse super), solidní akcí a upřímně funny závěrem ze sámošky. Oproti pekelně debilnímu Lone Survivor to je v podstatě oscarovej film, což zdejší hodnocení moc neodráží, takže dávám čtvrtou hvězdu za odvahu obsadit ne jednoho, ale rovnou dva levný Hemsworthy, kteří sem kupodivu obstojně zapadli. 7/10 ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě povedená military akce s těmi méně známými Hmsworthi a hodně tlustým Crowem s pochybnou hawajskou košilí. Land of Bad je v první třetině pomalou taktickou akcí po vzoru starších Clancyovek, která se později překlopí do akční honičky jak "Za nepřátelskou linií" se špetkou Baye. Obě tyto části fungují, akce je až překvapivě efektní i působivá a Crowe si nenáročnou roli velkého "strejdy" na telefonu užívá a dlouho mi v nějaké roli takto nesednul. Největší problém mám pouze s rozbitou poslední třetinou, která je najednou úplně jiným filmem a přestože stále baví slušnou akcí, trochu ztrácí v příběhu, který neví kam se vydat. Všehovšudy ale povedená jízda, která umí napínat i oku lahodit výbušnou akcí. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

S půlkou filmu mám problém. Jako část, kdy Hemsworth jen pasivně nestatuje, ale začne se i trochu zúčastňovat, a ohánět jsou dobrý. Ostatní části, kdy se vysere na ostatní, pořádně je nekreje, a zmatkuje už stojej za hovno, a slušně brzděj film v rozletu.. Mohlo se to podobat, a bejt euforický jako Vyproštění, ale to není. Hanit to nebudu, ale párty to mohla bejt kruci parádní. 60%. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

No to mi ho teda vyndej! Z důvodu účasti členů Thorovic famílie jsem očekával další blivné Vyprštění (zde toliko s kašpárkujícím XXXL Gladiátorem na vrh) a naprosto překvapeně jsem dostal dost možná nejlepčí akčňák poslední pětiletky! Zápletka je sice jak vystřižená z mnou stále celkem oblibované Moderní Warfáry, kvůlivá čemuž jsem neustále šmátral na klávesnici na WSAD, kdykoliv se mladší Šunkomeč zatoulal někam, kam podle mě neměl (a hajzl navíc nereagoval ani na tlačítko „fire“), nicméně provedeno naprosto excelentně, akce je akční, bojová choreografie bojově choreografní, porážkoví Rákosníci nejsou příliš asfaltoví a dokonce i roní krev, ústřední hadrová hlava řádně odporná, Vrána na telefonu tomu dodává i přes mohutné panděro charismatický šmrnc a vůbec to má ten správný říz v duchu nejlepších RamboPredátorózních tradic – pročež zde opravdu netřeba šetřit superlativy a pěticípými! Na lože tedy dnes půjdu zase jednou s širokým úsměvem a dokonale ukojen. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Počas jednej väčšej prestrelky je na niekoľkých záberoch záchranný vrtuľník označený ako Black Hawk. Keď sa však záchranný tím pokúša pristáť, je jasne vidieť vrtuľník Huey. (MikaelSVK)
  • Natáčanie začalo v septembri 2022 a prebiehalo do novembra 2022 v Gold Coast v Queenslande. Produkcia využila lokálne stimuly ponúkané austrálskou vládou, čo jej miestnemu filmovému priemyslu prinieslo zhruba 270 pracovných miest. (Arsenal83)
  • Stíhačka F/A-18 zobrazená pri nálete nepatrí americkému letectvu ani námorníctvu, pretože na krídlach sú jasne viditeľné znaky švajčiarskeho letectva. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama