Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Díky technologii klonování se stal svět nedaleké budoucnosti rájem na Zemi. Smrtelné choroby přestaly existovat, váš nový pes může být navržen tak, aby barevně ladil s pohovkou ve vašem obýváku, na které se vyzývavě protahuje ideální virtuální přítelkyně, hologram přesně podle vašich snů a představ. Aby se vědecký pokrok jako už tolikrát v historii neobrátil proti lidstvu, upravuje pravidla klonování přísný Zákon šestého dne, pojmenovaný podle Starého Zákona. Právě šestého dne od počátku světa stvořil Bůh člověka... Bývalý pilot bojové helikoptéry Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) se jednoho večera vrátí domů a zjistí, že na jeho místě uprostřed milované rodiny se ocitl dokonalý dvojník, do nejmenšího detailu shodný s originálem. Dříve než se válečný veterán stačí vzpamatovat z přímé konfrontace se svým klonem, jehož existence je teoreticky vyloučena Zákonem šestého dne, musí čelit vražednému útoku nelidsky dokonalých zabijáků. Kdo a proč může mít zájem na smrti bezvýznamného pilota? Jen jediná věc je už v tuto chvíli jasná svou kůži zkušeného válečného pilota neprodá Adam Gibson lacino (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Samotný námět filmu se mi velice líbil a zasloužil by si jednu hvězdičku sám o sobě. Bohužel tvůrci nedokázali z daného tématu vytěžit to co se od nich očekávalo. Kdyby tuhle látku někdo zfilmoval jako psychologický thriller snažící se upozornit na nebezpečí klonování - mohl by to být pěkně povedený kousek!!! V téhle podobě se z toho, ale stal jen čistě průměrný popcornový akčňák se stárnoucím Arnoldem... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako není to žádné veledílo, střihače patřilo zabít a vrazit nůžky raději sousedovic malé Aničce, ale zase kde najdete vedle sebe dva Arnie, kteří se na sebe uculují a k padouchům trousí hlášky? Triky taky nic moc, myšlenka klonování omšelá, ale jo, dívat se na to dá, zabaví, až tak hrozné to skutečně není. V rámci žánru minimálně průměrné dílko, což mi zde bohatě stačí. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Špatný, špatný, fakt špatný. Arnold ani před 30 lety nebyl (nějak zvlášť talentovaný) herec. Ale tehdy to tolik nevadilo, protože příběhy byly dostatečně nápaditý a silný, zejména obě sci-fi podle P. K. Dicka (Total Recall, Running Man). Tady je to taková splácanina, není tam nic moc nového a taky se v tom blbě orientuje. Výsledek je zhruba ta jedna hvězdička. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Opět další z případů, kdy nechápu to (zbytečně) nízké hodnocení… Ok, film neumí využít plný potenciál zápletky o klonování, hudba stojí za houby a konec je natahovanější než kdejaká žvýkačka, ale upřímně, pokud nepočítám třetího Terminátora je tohle zřejmě poslední film, ve kterém je Arnold takový, jak ho známe a máme rádi. Drsný, starostlivý, pronášející nekompromisní hlášky a vždy připravený nakopat pár zadků. A já se při tom opravdu bavil, takže na poctivých 80 % to vidím s naprostou jistotou. A opravdu, nevěřte zdejšímu hodnocení, není to TAK špatné, jak by se mohlo zdát. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tri roky pred tým ako bol Arnold Schwarzenegger zvolený do funkcie 38. guvernéra štátu Kalifornia stvárnil hlavnú úlohu v snímku "Šiesty deň". V tých časoch bola jeho herecká kariera v kríze, na úpadku. Filmy v ktorých sa objavoval za moc nestáli. Boli to samé prepadáky: "Junior", "Likvidator", "Batman a Robin", "Koniec dní", "Všade samé zvončeky" . Akčný klonovací sci-fi thriller "The 6th Day" nie je na tom o nič lepšie. Je to zdĺhavé, predvídateľné, béčkové, mizerne zrežírované. ** ()

Galerie (48)

Zajímavosti (10)

  • Billy D. Lucas (jako Billy Lucas) na filmu pracoval jako kaskadérský double Arnolda Schwarzeneggera. V téhle době již bývalý Arnoldův kaskadérský double Peter Kent si ve vedlejší roli zahrál chlapíka z ochranky, který sleduje výstupy z bezpečnostních kamer na obrazovkách v Replacement Technologies. (Rominator)
  • Úvodní citát je z knihy "Genesis", kde je stvořen šestý den Adam. (Terva)
  • Kevin Costner se vzdal hlavní role, protože mu rozvrh natáčení filmu zasahoval do jiného. (CliffLee)

Reklama

Reklama