Reklama

Reklama

Lítá v tom

  • Česko Tátou proti své vůli (pracovní název) (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Romantická komedie o tom, co všechno se může stát, když se zapletete do jedné nevinné lži. Hlavní hrdina chce naposledy potěšit svou nemocnou maminku, která touží po vnucích. Přesvědčí proto těhotnou sousedku a bývalou striptérku, aby sehrála jeho dívku a nastávající ženu. Maminka se ale zázračně uzdraví a strhne se lavina nedorozumění a karambolů a několik životů se převrátí vzhůru nohama. Do udržení lži jsou totiž postupně zataženi další členové rodiny, přátelé, kolegové z práce a vůbec každý. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (60)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Zábavná česká komedie, která skoro vůbec není trapná (pár momentů by se bohužel našlo) a má zábavné a dobře napsané postavy. Režisér Tomáš Dianiška mi ukázal, že má hodně talentu a nebojí se ho ukázat. Jeho film je po vizuální a vypravěčské stránce působivý, zajímavý a hlavně zábavný. Je vidět, že Dianiška má nakoukáno a nebojí se to ukázat i ve svém filmu. Bavilo mě jakým způsobem se pracuje s charaktery, samotné dialogy mají něco do sebe, a z mého pohledu funguje i romantická linka - které je bohužel po hříchu málo. Kristína Svarinská mi v této roli hodně sedla a krade si každou scénu pro sebe. Kryštof Hádek je fajn, jen se jeho postava půlku filmu chová jako vocas, a těžko se mu fandí - jasně vím, že tohle byl účel. Taťjana Medvecká si svou roli dost užívá a má tu hezké momenty. Musím pochválit vedlejší obsazení, protože to mi hodně sedlo. Nováková je super, Polívková hraje to co vždy, a třeba Tereza Dočkalová mi svou komickou rolí vykouzlila úsměv na tváři. Škoda, že film nemá trochu lepší tempo, a místy se lehce tlačí na pilu. Lítá v tom je dobrá a zábavná česká komedie, která neurazí a dobře pobaví. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Hezky nakroucený česko-slovenský debut pana Dianišky s tradičně zmäteným Hádkem a Kristínkou Svarinskou s obličejíkem 13leté holčičky. Narozdil od českých křečovitých komedií s Langošem je tohle příjemné pohlazení i s přispěním ´´světově nasnímaného´´ města Hradec Králové, kde se běžně scházejí černí kluci zaházet si na koš nebo vsuvek graficky vyvedených romancí vesmíru. I přes klišé, kterému se v našich končinách těžko vyhýbá chválím.  60% + role Táňa Medvecká, která snad nestárne ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Dianiška v tom vážně lítá, protože krásně doložil, že i řadový český romcom může být ucházející zábavou, pokud ho nenatočíš jako retardovaná opice! Svarinská s Hádkem mají chemii i dobré dialogy, Medvecká jim sidekickuje tak solidně, až občas dělá sidekicky spíše z nich a hravá forma se spoustou vizuálních blbůstek udržuje diváka ve střehu. Dokonce se sem tam povede i vtip! Závěr je milý a divák si uvědomí, že se při sledování ani jednou nemusel cítit vyloženě trapně. Jistě, pořád je to neobjevná a velkoryse předvídatelná řadovka, avšak vzácně snesitelná, ba až příjemná - a stačilo k tomu vlastně docela málo. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Příběhově jednoduché, zápletka lehce podobná té z Good bye, Lenin! - tedy slíbíme umírajícímu něco, aby odešel šťastný z tohoto světa, jenže on se uzdraví a ouha - slib se musí plnit... Navíc je to okořeněno podmínkou, že se uzdravený nesmí vystavovat stresu a rozrušení což by jej mohlo vrátit zpátky do náručí smrti. To zcela eliminuje dotyčnému lháři možnost řici pravdu a nutí ho pokračovat v dalších lžích, do nichž se začne zamotávat, což šikovným scénáristům připravuje úrodné pole pro řadu zápletek. A když je někdo zdatný, tak dokonce vtipných. Tady je to tak 50/50 kdy hodně přiblblý humor kupodivu občas sklouzne do momentu, kdy se divák uchechtne a to je na české soudobé většinou trapné komedie docela slušné skóre. Film samozřejmě táhne skvělej Kryštof Hádek a úžasná Taťjana Medvecká. Velmi jí to tu sluší a já si uvědomil, že jsem na ní takto nikdy nekoukal a je tedy dost podivné, když jsem si toho všiml v jejích sedmdesáti :-). Zůstaňme u toho, že jsem si toho dřívě nevšiml, protože druhé vysvětlení by znamenalo, že mne na skoro starý kolena přitahují zachovalé babičky a to mne víc než lehce děsí! :-). Svarinská se mi dříve líbila, ale poslední dobou je jí v těchto ,,romantických'' komediích překrystýnováno a musím říci, že už by to chtělo najít nějakou novou zástupkyni  do těchto rolí. U filmu jsem se ale nenudil a docela pěkně uběhl během toho otáčení Země. Takže dávám za 3 stavy bez tíže. Na závěr jen dodám, že poslední mise Apollo měla číslo 17. Ve filmu je zmíněna 18 i její kapitán. No dodám jen, že pokud se skutečně vrátil na Zemi z Apolla 18, pak má Hádek kliku, že potkal těhuli. Více v tomto snímku Apollo 18. :-)* * * ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Co zaujme nebo odradí jako první, tak to jsou hodně divoké vizuální efekty. Moc jsem tedy nepochopil jejich smysl, ale asi to byla snaha o originalitu. Ale chvílemi jsem se dost podivoval. Jinak ústřední trojice je herecky velmi dobře obsazená, funguje mezi nimi vzájemná chemie, jiskření, je radost se na ně dívat, i když jsou třeba jenom ve dvojici, a je to vlastně jedno jaké. Na čem ale film ztroskotal, tak je to scénář a vůbec samotný příběh. Jeho tempo je neustále narušováno naprosto zbytečnými šumy a rušivými elementy, prostor pro hlavní herce je silně ořezán. Z čeho by se dalo těžit a myslím, že i vytěžit, je po každém náznaku okamžitě zadupáno, nestydím se říct blbostmi. A jaká to mohla být příjemná romantická komedie, na kterou bych se příště rád podíval znovu. Ale v této podobě mě další shlédnutí opravdu neláká. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Výroba prebehla od jesene 2022, pričom jedna z posledných klapiek padla v kokpite rakety umiestnenej v pražskom Planetáriu (nedlho pred plánovanou rekonštrukciou) v júni 2023. (Arsenal83)
  • Jedným z ústredných motívov filmu je príbeh Baróna Prášila (1961) a obrázky z tohto filmu sa tu niekoľkokrát opakujú. (Arsenal83)
  • Jako kulisa časopisu „Věda a vesmír“, kde pracuje hlavní postava Lukáš (Kryštof Hádek), posloužila Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové. (riza-do)

Reklama

Reklama