Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mima Kirigoe je členkou oblíbené hudební skupiny CHAM!. Dobře rozjetou kariéru se rozhodne opustit a stát se herečkou, ale některým jejím fanouškům se tato životní změna nelíbí. Faxem jí přijde zpráva, která ji nazývá zrádcem. Na internetu Mima objeví stránku, kde je do detailu popisován její každodenní život. Má stále větší pocit, že ji někdo sleduje. Mladá herečka se chce dostat na vrchol co nejdříve, proto si zahraje znásilněnou dívku a nafotí lechtivé snímky... (Fabienne)

(více)

Recenze (131)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí - tedy podle čsfd, protože jsem si sám to první nepamatoval] Opět jedno anime bez robotů a vlastně všeho nadpřirozena co k těm poskakujícím "pokemonům" obvykle patří. Zato ale vlézá Japoncům pod kůži více než by si zřejmě přáli, pod obalem systematicky chladné společnosti vykukují touhy... po animálním erotičnu, zažít si trochu toho vzrušení. A hlavní hrdinka si tak odnáší slušnou nálož nepříliš příjemných emocí, depresí a paranoii - podobně jako postavy z Aronofského filmů. Filmová trivia dokonce prozrazuje, že on sám pro sebe zakoupil práva na zfilmování americké verze (a pak původní vykradl v Requiem for a Dream). Jako režisérova premiéra je Perfect Blue nevídaným kouskem s famózním, vyzdvihuji ještě jednou, famózním střihem a na nervy drnkajícím zvukovým doprovodem. 90 % ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Starší počin od režiséra mé oblíbené Papriky. Skvělý thriller, kde živé herce zastupují ti animovaní. Psychologické drama, ve kterém do poslední chvíle nevíte, jestli je bláznem ta dívenka, všichni ostatní, nebo vy. Satoshi Kon si prostě rád hraje se sny a rád je míchá s realitou a stejně jako v Paprice, tak ani tady se nebojí nahoty a drsných scén, které by v USA asi jen tak neprošly. A poselství filmu? Pokud máte nějaký sen, jděte si za ním a nenechte si do něj nikým kecat, třebaže se vám hned nedaří. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Perfect blue oplývá hlavně jednou věcí - úžasným scénářem, který (obzvláště v poslední dvacetiminutovce) nutí diváka k alespoň troše soustředění, které se vyplatí tomuhle velmi chytrému thrilleru dát. S čím bych nesouhlasil, je tvrzení, že animace je špatná. Naopak, sice působí dojmem, že je o pár let starší než ve skutečnosti, ale to k filmu jednoznačně sedí. Stejně tak prý nehezké postavy, které jsou podle mě neskutečně skvěle vytvořeny, protože za prvé, jsou tam postavy, které nemají být prvoplánově hezké (neduh cpát všude ekvivalenty tváří z obálek všerůzných magazínů se nevyhejbá ani anime) a za druhé, je na nich vidět postupný vývoj, obzvláště u hlavní postavy je velmi patrný, skvěle odvedená práce, která by i v hraném filmu byla pro charakterní herečku oříškem. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Velmi propracovaný příběh, a popové hvězdičce co se chce stát herečkou a jejích dvou „netypických obdivovatelích“, které pohltila osobnost jejich idolu a začali věřit, že jsou někým jiným. Klidně bych se vsadil, že by z tohoto námětu vznikl zajímavý psychologický thriller, ale divák nemusí litovat místo toho tady má skvělé anime. Řekl bych, že tento film jenom dokazuje možnosti „kreslených herců“, nemusí jít “jenom“ o střílení, akci a bombastické vizuální zpracování, samozřejmě proti němu nic nemám, ale tento žánr zvládne vytvořit také mnohem subtilnější vizuální podívanou, jež staví hlavně na obsahové stránce příběhu. Velmi dobré, doporučuji vřele. ()

KRYSIOPICE 

všechny recenze uživatele

Animák jako medium snese obecně mnohem více, kdyby tenhle scénář natočili jako hraný film vznikla by asi taková sračka jako Zloděj životů. Z příběhové linky jsem nebyl tak nějak úplně odvázaný, ale dalo se to zkousnout kvůli dobré režiji Satošiho Kona a jeho mistrné práce se střihem, která se naplno projeví ve fimu Paprika. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (6)

  • Madonna zakomponovala části filmu do doprovodného videa písně "What it Fells Like for a Girl" během jejího turné Drowned World. (DailyDreamer)

Reklama

Reklama