Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace

  • USA Starship Troopers 2: Hero of the Federation (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nejlepší jednotka Federace se střetává s hordou nepřátelských brouků. Ale tentokrát na ni brouci čekají. Malá skupina vojáků, odříznutá na odlehlé základně od nejbližších posil, bojuje s daleko chytřejším a prohnanějším nepřítelem. Pokud stojí alespoň o malou naději, musí spojit své síly s nechvalně proslulým zrádcem Federace. V sázce nejsou pouze jejich životy, jde o záchranu celé lidské rasy. Jestli chtějí přežít, musí být rychlejší než brouci! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Oproti prvému dielu išla kvalita až nehorázne dole, s tým vcelku kvalitným prístupom Paula Verhoevena to má pramálo spoločného. Starship Troopers 2 je dosť nelogický, plný chýb a evidentne trpel nedostatkom rozumu (aj na B film je to málo). Herecké výkony skoro žiadne, ale to mi moc nevadilo. V týchto filmoch to nie je to prvoradé. Film plný tmy (čo mi vo filmoch nevadí), ale v tomto prípade išlo prostredníctvom tmy zakryť ten dementný prístup a absenciu nápadu. No ale 1* to odomňa má, aj keď tam nebola atmosféra, ale za tých pár krvavých efektov a poslednú milú dialógovú scénu pri nábore nových členov – „Pospěš si, špunte. Potrěbujem čerstvý maso do mlejnku.“ Ale ináč veľká bieda. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

I Verhoeven natočil podle Heinleinovy předlohy film, který toho s knihou nemá mnoho, ovšem drsňácká atmosféra ve které hoši z mobilní pěchoty žijí je podle mne přítomna v obou dílech. Tento film je již jen urážkou jména Starship Troopers (a je jedno jestli zrovna myslím knihu nebo film), protože atmosféru nemá žánou a vše je zpřeházené. Po technické stránce je "dvojka" na úrovni venezuelských telenovel - jediný lepší trikový záběr je ukradený z šest let staré "jedničky", jinak je to děs a hrůza, například ta robotická protéza ruky - to je snad špatný vtip. P.S: Myslím že v Heinleinově ani Verhoevenově světě by vojáka, který ztratil nůž, bičování nečekalo... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

No jasně že je to totální béčko, které se Verhoenově pecce nemůže rovnat, ačkoliv se o toh velmi neohrabaným způsobem snaží. Na druhou stranu tenhle film se ani nesnaží aspirovat na nějáké vyšší mety a nemyslím si, že to bylo zase až tak hrozné. Pár věcí se mi tam líbilo a díky nepřetahované stopáži jsem vydržel až do konce. 30% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jako pokračování úžasné Hvězdné pěchoty je to velký krok zpět a kvalita strmě spadla s hereckým obsazením, režisérem a celkovým rozpočtem. Přesto je z filmu cítit snaha, věnovat se broukům trochu jinak a až na krutě béčkové a špatné provedení, lze chválit za pokus. Kdyby to nedávali dlouho v noci na Tv Nova asi bych to nikdy neviděl, ale v televizi to s velkým nadhledem nevyznělo tak tragicky jak by se mohlo zdát. Přesto nelze doporučit. ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Toto se snad ani neda nazyvat pokracovani. Mozna jenom volne volne pokracovani. Klasicka vyvrazdovacka akorat vrah neni clovek ale brouk. Tak uz vim kam zmizel Nathan z Eureky (i kdyz byla natocena pozdeji). no celou dobu premyslim kdo je horsi jestli Alien a nebo Arachnid. Takze 1 a 1/2* za to ze to je sci-fi a hral tam Ed Quinn a 1* za film. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (18)

  • Část záběrů snové sekvence vojína Sahary se natáčela pomocí tehdejší novinky od Apple – videokamery iSight. (HellFire)
  • S výjimkou několika záběrů v úvodu filmu převzatých z prvního dílu byly všechny speciální efekty vytvořeny speciálně pro tento snímek společností Tippett Studio. (HellFire)
  • Generál mluví přes rádio s postavou Carmen Ibanez, kterou v předchozím díle ztvárnila Denise Richards. (HellFire)

Reklama

Reklama