Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

raven 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších seriálov, aké sa v ostatných rokoch objavili na televíznej obrazovke... Tak táto veta bola napísaná po zhliadnutí prvej série. Odvtedy sa veľa zmenilo... Niekedy mám pocit, akoby na seriáli začali pracovať tí najhorší scenáristi široko-ďaleko. Jednotlivé postavy menia od základu svoj charakter a jedna po druhej strácajú sympatie divákov (teda poväčšine diváčok)... Vidím to tak, že štvrtá séria, s vysielaním ktorej sa má začať na jeseň, bude definitívne posledná. Je to škoda - The L-Word mal v sebe obrovský potenciál. Rozhodne odporúčam pozrieť si prvú sériu (hlavne pilot!). No hoci budete chcieť vedieť, čo sa stane s Bette a Tinou, Danou a Alice... a ostatnými, NEPOZERAJTE ďalej! Nie, ak si chcete zachovať dobrý dojem zo seriálu... Ak to mám zhodnotiť na záver, tak séria 1 - *****, séria 2 - ***, séria 3 - asi tak pol hviezdičky (ktorá patrí len a len Alice). No a po dopozeraní celého seriálu sa patrí moje hodnotenie dokončiť... Séria 4 - *** pozerateľná, séria 5 - **** (znovu si získali môj záujem a sympatie), ale séria 6 a celý záver (ak sa to tak dá nazvať) - obrovské sklamanie * a aj tá len za Lucy Lawless... ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Tak toto je serial, ktery je dle meho nazoru urcen prevazne pro zeny, ktere se v nem mohou setkat a poznat trapeni one mensiny mezi nimy. Pro lesbicky to bude asi kultovni serial, pro ty "bezne" zeny asi velice zajimave pokoukani a mozna i velmi zajimava eroticka podivana. Ovsem pro vsechny, kteri vedi, ze zivot neni jen o hovadinach, to bude zrejme nudna podivana... ()

Reklama

Narcis 

všechny recenze uživatele

Na tento serial jsem narazil nahodou pri projizdeni nejlepsich serialu zde na csfd. Po precteni zapletky a obsazeni jsem hned vedel, ze toto bude dalsi perfektni "odpocinek" po mych favorizovanych serial - 24 hodin, Prison break (timto zpusobem jsem zjistil i toto) a jistou dobu jsem touzil videt tento projekt. Zaujalo me - krom nametu - hlavne herecke obsazeni - Mia Kirschner (kterou jsem si oblibil jako Mandy z 24 hodin) a Jennifer Beals (Flashdance). Hned prvni scenka : udelejme si dite, me presvedcila, ze se jedna o vysoce zajimavy a neobvykly serial, kde nebude nouze o kvalitni dialogy a dej ... Cose tyce postav tak jednoznacne vedou : Alice, Shane, Tina a taky Dana. Update: Serial je skvely, ale az 4.serie prinesla opravdovou dramatickou jizdu plnou opravdu zajimavych scenaristickych napadu ...Toto vice-mene vydrzelo az do posledniho dilu ... 9.12.2011 - dokoukano a shlednuti celeho serialu beru jako velky uspech v mem "televiznim" zivote ... Thanks for perfect 6 seasons ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Nad mou postelí visí velký červeně zarámovaný plakát KISS (by Tanya Chalkin), v mé soukromé sbírce uměleckých filmů ve Full HD rozlišení kategorie: Adult only, zaujímá přední a zároveň svým rozsahem nejobsáhlejší místo tématika dvou, tří, nebo dokonce čtyř velmi pohledných mladých dívek, které si navzájem dělají dobře .. takže se považuji za velmi tolerantního příznivce této /dívčí/ komunity, ale L Word mě k mému vlastnímu překvapení spíše odpuzuje .. určitě je to částečně tím, že mně některé „starší“ herečky nejsou zrovna moc sympatické /obzvláště, když hrají postavu, které je o 10 i více let méně/, no a ta mluva /?/, hrubé chování – já si vždy myslel, že předností lesbiček je jejich vzájemná jemnost, něžnost a kultivovanost, především ale vzájemná něha a slušnost .. asi jsem se spletl a ve své nepoučitelně naivní romantické nátuře si vytvořil špatný /zkreslený/ názor na jejich osobní intimní vztahy, potřeby, život .. ach jo, ty ženy … /přiznávám se, po několika dílech jsem odpadl .. a to se mi moc často nestává .../ ()

Tomik. 

všechny recenze uživatele

Nechápu, kde se berou tak vysoká procenta. Jasně, seriály o vztazích vždycky válely, ale co je moc, to je moc. A konkrétně v tomto seriálu jsem měl pocit, že už to bylo příliš. Hlavním problémem je to, co už jsem tak lehce naznačil. Řeší se zde jenom vztahy, nic jiného. Nějaké hluboké myšlenky, něco, co by si z toho člověk odnesl a případně aplikoval ve svém vlastním životě - na to se tady evidentně nehraje. Vlastně proč taky. Něco tak extrémně nereálného se jen tak nevidí, osobně si nedokážu představit, že by tak fungoval kdokoliv z lidí v mém okolí. Žádných skvostných hereckých výkonů jsem si taky nevšiml, no co dodat (navíc polovina hereček je dost nesympatických - ne jen vzhledem, ale i chováním a obecně svým jednáním jako takovým - možná i to mi tento seriál znechutilo). Nemyslete si, že mám něco proti lesbám, to rozhodně ne (kdyby ano, ani bych se do sledování nepouštěl), ale tady jsem měl pocit, že vlastně nic tak nějak nefunguje a že se nudím. Docela problém u seriálu. Jedna hvězdička za prostředí a snahu o něco nekonvenčního. Snaha se cení, a i když vyšla v niveč (ještě nejsem ani na konci první série a už teď vím, že dále pokračovat nebudu), jsem rád, že jsem měl možnost shlédnout něco trochu jiného a uvědomit si, že něco takového opravdu ne! ()

Galerie (317)

Zajímavosti (17)

  • V jedné z epizod si zahrál i pes patřící Katherine Moennig. (ČSFD)
  • V USA vysílá seriál TV stanice Showtime. (ČSFD)
  • Erin Daniels a Eric Lively, kteří v seriálu hrají, jsou v osobním životě partnery. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama