Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strašpytlík je malé, nešikovné kuřátko. Nikdo mu nevěří, že vidělo, jak spadl kus oblohy, a je celému městu pro smích. Co když má ale Strašpytlík přece jen pravdu? Co když to ve skutečnosti nebyl kus oblohy, ale předmět z dalekého vesmíru? Vyjde najevo, že to byl kus létajícího talíře, který mimozemšťanům odpadl z kosmické lodě. A mimozemšťané si nyní pro chybějící kus lodě přiletěli. Během návštěvy na Zemi tu ale zapomenou malého mimozemšťánka, se kterým se Strašpytlík seznámí... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (161)

Zalost 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod bych rád podotkl, že od Marka Dindala, jehož jméno bylo pod takovými perlami jako Kočky netančí a především Není král jako král, jsem čekal víc. Tohle jsem si opakoval skoro celou první část filmu o panikářském kuřeti, které nakonec ("překvapení") musí všem dokázat, že něco i dokáže. Projevila se tu především obvyklá slabost disneyovek - písničky a marná snaha vykreslit charakterová pozadí a emocionální pouta. Ale zhruba od půlky film chytl druhý dech a náhle vše začalo odsýpat, písničky se změnily na výběr hitů let minulých (a navíc i dobře zapracované do point), jako by si tvůrci rovzpomněli, jak zábavné filmy dělali v minulosti. Pořád to není úplná špička, ale divák se má aspoň čemu smát, což je sice činnost vyskytující se i v první polovině filmu, ale sporadicky. Takže druhá část filmu Strašpytlíka zachránila od mého hodnocení "Hmmm, nic moc" na lepší "A proč takto nevypadala i první část filmu?". ()

Wendy 

všechny recenze uživatele

Strašpytlík a Mamma Mia! spolu sice nemají vůbec nic společného, ale na mě působily vcelku podobně: mizerný celkový dojem (nutno dodat, že u Chicken Little byl přece jenom mizernější) s pár světlými body (tady to byli asi jedním-slovem-mluvící dikobraz a díky-bohu-nemluvící ryba). Což ve výsledku dává pro mě ohavně animovaný animák ve zmateném nic moc příběhu a se stereotypními "hrdiny". Co se opeřenců týče, vítězí u mě Queer Duck! ()

Reklama

miCHALupka 

všechny recenze uživatele

Z tohoto kresleného filmu jsem docela nadšen, protože splnil má očekávání na jedničku. Začíná to docela zajímavým a neokoukaným intrem. Velice zajímavý hrdina (kuře), kterému vůbec nic nevychází a jeho otec, se kterým si nerozumí. Potom je tu ještě tlusté prase, ulítlá ryba, která si hraje se vším a kachna, která má představovat ženu. Tento biják se ve své druhé polovině přehoupne ve zběsilou jízdu. Objevují se zde docela zajímavé songy, které toto dobrodružství zcela úspěšně doplňují. Hodnocení: 87% ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno moc nechápu, jako mohl být tento animák tak divácky úspěšný. V záplavě ostatních animovaných snímků se totiž jedná o dost velký podprůměr. Hlavním problémem je zde paradoxně příběh. Ten totiž, ač je to neuvěřitelné, žádný není. Dlouho jsem neviděl tak nudný film, kde se vlastně nic neděje, ale tvůrci se nás jak o život snaží přesvědčit o opaku. Postavy jsou dosti ploché a co se týče vtipných hlášek, na úrodnou půdu jich padne jen opravdu hrstka. Finální hodnocení: jedna hvězda za stopáž. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Nehezká počítačová 3D animace (v roce 2005 asi vohromě kůl) z reklamy na cereálie (nebo z těch pořadů, které dnes vysílají dětské kanály batolatům o půlnoci, aby na ně něco blikalo), trapné písničky a nezajímavé halsové herectví. Nepochopil jsem, proč jsou obyvatelé města zvířata (to neni chyba filmu), asi aby se nalákali děcka do kina... a proč taky ne, dyť se takhle mizerně napsaný příběh mohl odehrávat kdekoli. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Ron J. Friedman prišel do Disneyho velkovýrobny na kreslené filmy jako ostřílený scénárista. Mél za sebou neskutečné množství TV sérií, např. Charlieho andílci, Dukes of Hazard nebo Iron Man a pak se v kinech objevil také jejich animák Brother Bear. (imro)
  • I když je Garry Marshall známý především jako režisér romantických komedií (Pretty Woman), má za sebou překvapivě mnoho hereckých úloh. Viděli jsme ho například v seriálu Murphy Brownová (1988). Ve Strašpytlíkovi namluvil kachnu. (imro)
  • Postava Strašpytlíka měla být původně určena dívce. (Pumiiix)

Reklama

Reklama