Reklama

Reklama

Pippi dlouhá punčocha

  • Česko Pipi Punčochatá (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho letního dne se do opuštěné vily v malém švédském městečku nastěhuje devítiletá holčička i se svou opičkou, koněm a kufrem plným zlatých peněz. Ihned vzbudí pozornost celého městečka. Copak může malé dítě bydlet úplně samo? Pipi dlouhá punčocha je nebojácná, svobodomyslná, a když si zamane, uzvedne i koně. Není divu, že děti ze sousedství Tomík a Anika si Pipi doslova zamilují a zažijí s ní mnoho neobyčejných dobrodružství. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jako dospělá maminka dvou dětí, která v dětství milovala knížku. Film jsem asi nikdy dřív neviděla, ale se svými dětmi jsem se ráda podívala. Knize se určitě nemůže vyrovnat, ale je to poměrně věrné a milé vzhledem k předloze. Kniha i film jsou perfektním únikem do říše snů. Co by mohlo být, kdyby se mohlo to, co se běžně nesmí? Pippi není žádná vzorňačka, je to pěkné "kvítko", ale s dobrým srdcem pro všechny. Senzační je především let s balónem a honičky s policisty i se zloději :-) Zajímavé komentáře: LiVentura, duklak2, Fr, Karlos80. ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem to milovala, tohle byl film mého dětství. Teď je mi dvacet, chtěla jsem si to pustit z nostalgie, ale to se jako nedá 😅. To je tak příšerně natočené (ikdyž to porovnám s jinými stejně starými filmy je to dost nekvalitní oproti jiným), většina herců je příšerných (nejlepší asi ty děti, ale policajti, brioska, zločinci.. hrůza), kamera roztřesená a obraz tmavý a hlavně je to hrozně trapné. Mohu říci, že jako dítě jsem to opravdu žrala, ale teď jsem dala jen čtvrt hodinky a vypla jsem, nedalo se to. Až mě to mrzí, že jsem si to pustila, radši bych žila dál ve lži že je to dobré, ale aspoň dvě hvězdičky dám teda 😊. ()

Reklama

Rousse 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že Pipi byla mým idolem prakticky celé dětství (a není to jen díky mimořádné podobě mé maličkosti s touhle holčičkou:-) a u tohodle filmu a pak i seriálu jsem proseděla velké množství hodně příjemných a veselých okamžiků, tak je jasné, jak budu hodnotit:-) Je to jedna velká obrovská nostalgie plná úžasného pocitu štěstí a veselí, ale také kruté závisti nad životem oné hrdinky:-) ()

Bollek 

všechny recenze uživatele

Knížka se mi jako dítěti velice líbila, film jako dospělému už trochu méně. Neříkám, že je špatný, ale hluboko v paměti se mi z dětství uchovala představa mé milované Pippi z knížky a ta je prostě lepší než Pippi ve filmu. Škoda, že jsem snímek neviděl jako malý, dnes bych na něj měl asi lepší vzpomínky a i po opakovaném shlédnutí by se mi líbil více. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Parchant jeden zrzavej, pihatej, nevychovanej, sociálně nepřizpůsobivej. Přitáhne si do kraje, vosquatuje volnej barák a eště kazí slušně vychovaný děcka ze sousedství. Lže a krade a nikdo jí nedá řemenem. A co děti? Pomyslel někdo z vás na děti? No chtěl bych vidět pokračování její životní poutě po deseti letech, mohlo by se jmenovat Pipi prázdná stříkačka. Divák by se konečně dozvěděl, jak negramotná bezdomovkyně Pipi v Perlovce sundala nejen punčochy (aby měla na perník), kradla se svým feťáckým přítelem, dostala AIDS a umřela mezi bezďákama někde pod mostem. Katka hadr. Točit by to mohl Troška, aby to mělo správně odstrašující efekt. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Film je zkrácenou verzí stejnojmenného seriálu. (HappySmile)
  • Opička, kterou Pippi (Inger Nilsson) má, je jihoamerický kotul veverkovitý (Saimiri sciureus). (Jirka_Šč)
  • Opička se jednou v průběhu natáčení schovala v ateliéru do plechovky s barvou. Zvířecího herce pak členové televizního štábu nemohli dlouho najít. Když se jim to podařilo, byla opička celá od barvy. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama