Reklama

Reklama

Chlapci a chlapi

(seriál)
Československo, 1988, 10 h 47 min (Minutáž: 54–61 min)

Kamera:

Alois Nožička

Hrají:

Martin Zounar, Eva Vejmělková, Rostislav Kuba, Kamil Halbich, Milena Dvorská, Zdena Hadrbolcová, Míla Myslíková, Bronislav Poloczek, Jaroslav Moučka (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(11)

Připomeneme si osudy, radosti i trampoty vojáků motostřeleckého útvaru. Díky povolávacímu rozkazu se v Hrádku v Čechách setkávají nesourodé postavy. Hlavní hrdina soustružník Tomáš Soukup je až po uši zamilovaný do maturantky Hanky a nejradši by se oženil ještě před vojnou. Žárlí na ni a má obavy, možná i oprávněné, jestli na něj vydrží dva roky čekat. Vesničan Honza Bradáč, přezdívaný Guláš, rád jí, což je na něm vidět. Pracuje v řeznictví vedeném svými rodiči a po víkendech staví vilku, do níž by si po vojně chtěl přivést manželku. Ctibor je téměř Honzovým pravým opakem, je hubený a s fyzičkou na tom není nejlépe. Okamžitě si vyslouží přezdívku Kyslík. Pracuje jako elektroopravář. Kolegové v práci ho moc v lásce nemají, a tak je možná i rád, že z nezáživného prostředí vypadne. Radost ale rozhodně nemá jeho maminka, doufala, že Ctiborek dostane modrou. Jenže nález na plicích mu zmizel, a tak musí narukovat. Seznámíme se také se sympatickým traktoristou Vladem Rutkayem, který vypadá dospěleji a rozvážněji než ostatní a doma nechal těhotnou manželku. Posledním z party je Michal alias Majkl, který dělá vyhazovače v nočním baru. Žádný z nich netuší, co je čeká. Samotný děj zpestřují lásky mladých vojáků nebo starostliví rodiče. Jejich společný pobyt na vojně bude tvrdý a náročný, nevyhnou se ani šikaně. Nakolik je pobyt po roce prožitém v kasárnách změní a jak se nakonec propojí jejich osudy? (TV Nova)

(více)

Recenze (347)

COF_666 

všechny recenze uživatele

Vojnu jsem nezažil a už asi ani nezažiju takže to můžu brát pouze jako seriál, někdo si může zavzpomínat. Co se týče seriálu tak je to fakt blábol ale pro nedělní dopoledne je to ideální seriál, jakkoliv je pitomý. Co s týče scén z vojenského prosředí...no...většinou propukám ve smích - jestli to takhle opravdu bylo.....no....škoda slov :) ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Seriál z doby mého dětství. Propagandu jsem tehdy fakt nevnímala. Aby jo, když v té době byla povinná branná výchova a v plynovejch maskách, pláštěnkách a s igelitovejma pytlíkama na rukou a nohou jsme se skládali "patama k výbuchu". Jako relax jsme tedy na základce v souvislosti s tímto seriálem spíš řešili, jestli je větší hit písnička od Bartošové nebo ta od Penka. Teď po letech se na to ráda kouknu, sice to žádné veledílo není, ale odpad taky ne. Už kvůli Kyslíkovi a Gulášovi, ukázkové šikaně a legrační Spartakiádě (taky jsem tam musela cvičit :-)) Mááá dalekááá... ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to rozhodně skvělý český serál se vším všudy. Vidím zde osudy mladých vojáků na vojně, jejich utrpení, radosti, lásky, trable ... Herecké obsazení je na tom naprosto skvěle. Každý scojí úlohu zvládl dokonale. Funguje zde vše: Nosalgie, skvělá hudba, herecké výkony, zajímavé příběhy a tak dále. Takže nemůžu hodnotit jinak než na 100% = ***** ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Komedie největší! Herecké výkony k popukání, obvzlášť nadporučík Baláž je výživný, celý důstojnický sbor je samý otcovský typ se srdcem na dlani. Je zábavné pozorovat herecké začátky Javorského, Rychlého nebo Laurinové, dost se přitom nasměju, takže za 2. JÁ JSEM KLUKUM SLÍBIL, ŽE BUDOU NA ZNAČKÁCH!!! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ať jste byli na vojně či ne, tento zábavný snímek vás musí zaujmout. Samozřejmě se to týká spíš generaci dnešních pětacřicátníků a výše... Je to neskutečná prdka a za tu retro zábavu dávám dvě hvězdy. Pokud to ovšem vezmeme vážně, bylo by vhodnější dát odpad. Každopádně pořád o level výš, než Muž na radnici či Okres na severu... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (59)

  • Je zajímavé si všimnout věku skutečných herců – branců. Jestliže se má seriál odehrávat v letech 1984–1985, pak by musel Jiří Kopta (Guláš) rukovat ve třiadvaceti letech (ročník 1961). Vůbec rozptyl hlavních hrdinů je značný – druhým nejstarším je Vladimír Javorský (Ctibor Voříšek) – 1962, o rok mladší pak Boris Slivka (Vlado Rutkaj) – 1963k a poměrně pozdě by rukoval i Mário Kubec (Michal Hlaváček) – 1964. Správný odvedenec tak je pouze Martin Zounar (Tomáš Soukup) – 1967. Ovšem v době natáčení (1988) už byli téměř všichni z vojenského hlediska dávno „za zenitem“ a prošli by jedině jako absolventi vysoké školy, takzvaní „špagáti“. (Robbi)
  • Vladimír Javorský (Ctibor Voříšek zvaný Kyslík) priniesol svojej známej z knižnice Michaele Dolinovéj (knihovníčka Anna) knihu z názvom "666 profilů zahraničních režisérů" od autorov Jaroslav Brož & Myrtil Frída, ktorá vyšla v roku 1977 iba v jedinom obmedzenom náklade 10 000 kusov a v súčasnej dobe ju vlastniť je rarita. (Raccoon.city)
  • Martin Zounar (Tomáš) musel hneď po natočení seriálu nastúpiť na základnú vojenskou službu, takže seriál z vojenského prostredia bol preňho dobrou prípravou. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama