Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V celé Velké Británii byla v poslední době zaznamenána znepokojivá aktivita nových umělých upírů, takzvaných "freaks", kteří jsou stvořeni pomocí biomechanického čipu. Organizace Hellsing, pojmenovaná podle starého britského šlechtického rodu, která si už od nepaměti klade za úkol svět od upírské hrozby chránit, se bude s tímto problémem muset velice rychle vypořádat. Naštěstí má prastarou zbraň. Jmenuje se Alucard a sám je upírem. Důvod, proč slouží lidem, je zahalen tajemstvím, stejně jako fakt, kdo a proč čipy vyrábí.

Seriál má stylovou atmosféru, která překvapí atypickou hudbou, která by se k němu za běžných okolností vůbec nehodila, a syrovostí podání. Mezi fanoušky anime je veskrze velice kladně hodnocen, již delší dobu patří mezi "must see" tituly a jeho soundtrack je bez nadsázky legendární. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nekonzistentní, neatmosférické, neakční, nudné, spousta keců o ničem, bez uspokojivého závěru. Vždy, když už jsem se těšil, že veskrze nesympatičtí hrdinové umřou nepřijemnou smrtí, zjevil se jako deux ex machina všemocný Alukard, což je ta nejlevnější scénaristická berlička, a všechno během chvíle vyřešil, tedy nulová invence. Zápletka s umělými upíry by mohla být zajímavá, kdyby úplně nepopírala samotnou podstatu upírství, takže v tomto směru jsem také nespokojen. Je to ve všech směrech sračka. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Výborná kresba, komiksový švih, několik skvělých postav a výborně vymyšlené prostředí posouvají Hellsing oproti běžným upírským záležitostem o dost výše. Sám upír Alucard (budu se držet tohoto přepisu) se svými démonickými brýlemi, obří pistolí a červeným pláštěm je neuvěřitelně cool (normálně slovo cool nepoužívám, tady nejde jinak). Vedoucí tajné organizace Hellsing Jejího Veličenstva Lady Wingate Integra Hellsing je mu důstojnou, panovačnou, tvrdohlavou a zároveň uhlazeně elegantní nadřízenou. Bývalá policistka Ceres Victoria, nyní další nemrtvá zaměstankyně institutu Hellsing, má pro změnu uniformu tak úzkou, že člověk má obavy (či se těší), že tlak jejích naděr odstřelí všechny knoflíčky. Nejdříve se těžko vyrovnává s žízní po lidské krvi, pak však je raději užitečnou a nosí s sebou obří kanón na střely z ochuzeného uranu (což mi musí být jako člověku, který sem tam dělá s radioaktivitou, sympatické). Také má zvláštní loajální, lehce submisivní, vztah se svým pánem znemrtvitelem Alucardem. A konečně je tu kněz z institutu Iškariotského, jakési subdivize katolické církve (katolíci ať se tou nadsázkou neurazí), která je obdobou institutu Hellsing, Alexander Andersen. Andersen je určitě nejcharismatičtější Alucardův protivník, s oblibou kolem sebe po večerníčkovském způsobu hází stránky z Bible a bojuje dvěma bajonety (tedy, dva má neustále v ruce, ale vzhledem k frekvenci vrhání, jich musí mít mraky) které vzdáleně připomínají lopatky na servírování dortů. Škoda, škoda, že ostatní protivníci, včetně protivníka finálního mu nesahají ani po kotníky. A škoda je i toho, že jinak pěkně navržená postava Ceres do příběhu až tak významně nezasahuje a nemá šanci se rozvinout. A škoda i banality příběhu samotného. Přesto je to komiksová zábava, skrze kterou prolétnete jak střela z Ceresina DURG udělátka desítkou ghúlú. Za výtky jedna hvězda dolů. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Strhující anime i pro ty, kteří se této umělecké odnoži jinak všemi silami vyhýbají. Není nad to přistihnout se, jak fandíte jednomu nesmrtelnému netvorovi v souboji proti jinému, nebo v duchu domlouváte hlavní hrdince, aby se už té krve konečně napila. Hranice mezi (téměř až politicky mířenou) filozofií a ladnou akcí je v tomto případě téměř neznatelná. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Sice maličko jednostraná, přesto velice zábavná upírská akce poplatná jednoduché comicsové estetice. Veškeré detaily jsou zde tak dovedeny až ad absurdum, takže Arucard musí vypadat "cool" v každém momentě, kdy se objeví, protivníci jsou šílení až běda, zbraně větší než jejich majitelé a krev zde prolitá by zaplnila minimálně jeden, ne-li rovnou dva oceány. I přes nezajímavou hlavní zápletku a její nedotaženost a otravnou postavu Ceres, jenž do stylizace seriálu svojí až příliš standartní rolí vůbec nezapadá a její problémy mi byly zcela ukradené, jsem se tak po většinu doby slušně bavil. Slabší 4* s dodatkem, že seriál dále rozvíjející OVA mi už za další čas nestojí a s klidem na duši si ji nechám ujít. ()

chalp 

všechny recenze uživatele

Úžasne krvavý, temný, úchylný a silný príbeh vtlačený (pre mňa anime neznalého) do pokémoňackého vizuálu, ktorý svojou morbídnosťou a brutalitou prekonal asi všetko animované čo som do teraz videl.Japonci ukazujú, že kreslené seriály ešte určite niesu out, naopak variabilita a kreatívnosť malieb je pre mňa čím ďalej tým viac cool.Díky MTV! ()

Galerie (272)

Zajímavosti (5)

  • Dracula v seriálu používá své jméno obráceně, tedy Alucard. Důvodem je fakt, že v případě, že by někdo znal pravé jméno upíra, mohl by z něj vyhnat démona a vymítit jej. (Rimer545)
  • Seriál se drží své předlohy jen do sedmého dílu, čili do druhého dílu mangy. Dále se již rozvíjí samostatně. (Hem.m)
  • Postava paladina Alexandera Andersona je založená na Edwardovi Van Sloan, ktorý hral Prof. Abrahama Van Helsinga vo filme Dracula (1931). (Flipper)

Reklama

Reklama