Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně se divím, že jsem tohle dokázal sledovat až do konce. Americký prezident má identického dvojníka, a z jejich záměn vyplývá většina situací. Kriste na nebi, ale co je na tom zajímavého!!!! Kevin Kline a Sigourney Weaver jsou dobří herci, ale v tomhle filmu snad účinkují nějakým omylem. Přísahám, že jsem se ani jednou nezasmál. Nebylo čemu. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Krásná komedie! Taková ta klasická Amerika! Trochu smích, trochu doják, trochu nervy! Supr obsazení. Dřív jsem o existenci dvojníků Daveů neměl potuchy, teď v poslední době jsem to viděl namátkově v bedně snad třikrát. Jo, pokaždý se mi to zdá lepší a lepší! Možná životní role Kevina. Chválím určitě i Vinga Rhamese. 70% ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

We've got so many problems, that we don't even want to look at them anymore. They just blend together into this great, big noise and pretty soon we can't even hear ourselves think. Pokus protlačit tunelem pro milenky do Oválné pracovny komouše se od Slováka židovského původu jménem Ivan dá očekávat. Dave není určen pro republikánské publikum, i když právě tomu by Daveova neamerická politika plné zaměstnanosti mohla bodnout. Reitman servíruje nenápadně antisystémovou politickou pohádku o hacknutí [porouchaných] demokratických mechanismů instalací osvíceného 'trouby', kterému záleží na osudech dětí bez domova víc než na kampani na navýšení spokojenosti spotřebitelů. Prosťáček Dave! Přiznávám, byl jsem dojatý víc než jednou - když začal Dave na 55:53 formulovat politiku; když se k veslu dostal viceprezident Ben 'Gandhi' Kingsley, když pod tělem umírajícího prezidenta zasténala krásná mladá patriotická sekretářka Laura Linney. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dvojníkem amerického presidenta aneb Všechno dobře dopadne, protože musí. 1) Politická satira je vděčné téma. Scénárista Gary Ross využil své minulosti jako politického poradce presidentských kandidátů a sepsal velmi koukatelnou a příjemnou úsměvnou komedii, kde sice víte předem, jak vše dopadne, ale prožitek ze sledování vám to neubere. 2) Přidejte řemeslnou zručnost výrobců a máte film, který jistě neudělá díru do světa kinematografie, ale na který se opakovaně rád koukám. 3) A těm, kteří ve snímku vidí pouhou nudnou řemeslnou rutinu a spekulují o tom, kterého díla že je to remake (nabízí se jich celá řada), mohu jen říci slovy šéfa presidentského úřadu Boba Alexandra: Ho ho ho! Die, you pond scum! ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Byl jsem při tom a přitom... Být "tatíčkem Ameriky." To chce výkon. To jest úkolový most, ke stropu "hops," kariéry skvost, vrchol stop. Důležitý, leč vysilující post. Job - den i noc. Boj za čest, spravedlnost, důslednost. Za čistý stůl, svůj postoj. Nepoddat se moci skalpelu, která by zařízla řád, znetvořila tvář úřadu. Tak praví pravý první muž. Podpořen důvěrou, projevenou davem. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Cameo - Oliver Stone ztvárnil muže snažícího se přesvědčit reportéra, že je prezident jiný, než býval. (D3VIL)
  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)

Reklama

Reklama