Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O tlustém, velikém a neohrabaném Maxovi všichni říkají, že vypadá jako Godzilla a že se narodil bez mozku. Bydlí u prarodičů, protože otec je ve vězení za vraždu matky. Jeho smutný život se změní v okamžiku, kdy se do sousedství přistěhuje stejně starý Kevin, inteligentní, odvážný, vtipný a na smrt nemocný kluk. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Merenre 

všechny recenze uživatele

V rámci dané kategorie jeden z nejlepších počinů. Místy až mrazivý, místy dojemný. A Henson si to dává tak, že by přehrál Aleca Baldwina i Garyho Johnstona naráz. Závěr samozřejmě klasicky cukerínový až se kroutí huba, americké filmy je lepší vypínat cca 5 - 10 minut před začátkem závěrečných titulků a hned je to o několik (někdy až několik desítek) procent lepší. Za zmínku určitě stojí taky Jonesova hudba. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Srdcervoucí příběh z dětského světa plný přátelství, rodinných i společenských hodnot, fantazie, cti, bolesti a utrpení.. Opravdu krásný příběh - viděla jsem tenkrát jako malá premiéru v kině a film ve mě zůstal do dneška.. No a po téměř 15 letech jsem si dala repetici, jestli náhodou jako dospělák budu mít jiný názor - naštěstí nemám.. Za mě 5* :-) ()

Reklama

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Max a Kevin-rozdilni pratele,kteri jsou jako den a noc.Max je tlusty a mirne hloupy kluk a Kevin je chytry a odvazny kluk s nemoci,ale celkem velkou kurazi a inteligenci.Kevin toho Maxe spoustu nauci...Videl jsem to jako dite a Kevinovu matku tam hrala Sharon Stone.Tedy 60 procent za me.Obzvlaste me jako dite zaujalo,ze je to dojemny a o pratelstvi pojednavajici snimek,kde je zminka o pratelstvi a Svatem gralu.Kevin zde ma kosatou fantazii... ()

cross 

všechny recenze uživatele

Hezký, chytrý a melancholický film, který klidně mohl být o třídu lepší, což mu však nedovolil trochu přepadlý scénář. Dětské herecké výkony jsou na jedničku, vyprávění doprovází úžasná hudba a hlavní idea i vize taky není k zahození, ale i když mi sledování chvílemi přišlo naprosto úžasné, našli se i takové okamžiky, kdy přecházelo v rutinní nudu... A těch, bohužel, nebylo zas tak málo. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to po nějakých patnácti letech a pořád mi z tohoto snímku jde mráz po zádech. Nejen díky geniálnímu Kieranu Culkinovi (životní role), ale hlavně díky pod kůži se deroucí hudbě Trevora Jonese a Stingovu zpěvu. V pubertě jsem Maxe a Kevina viděl nesčetněkrát na nahrané VHSce a teď se mi po letech vybavil každý jednotlivý záběr, každý okamžik. Hodně silná záležitost, která nezestárla. 9/10 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení filmu probíhalo v Cincinnati. (Terva)
  • Kevin (Kieran Culkin) trpí Morquiho syndromem, který se projevuje mimojiné deformací kostry, což má za následek utlačování plic a srdce. (Llinwen)

Reklama

Reklama