Reklama

Reklama

Ratatouille

  • USA Ratatouille (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poznejte Paříž, město nekonečných možností a gurmánský ráj, z nové perspektivy a zamilujete si ji! V jedné z nejlepších pařížských restaurací sní krysák Remy odvážně o tom, že se stane vyhlášeným francouzským kuchařem. Nenechá se zviklat výtkami ostatních členů rodiny, aby se spokojil pouze s tradičním životem obyčejného hlodavce, a s pomocí kamaráda Linguiniho, stydlivého a podřadného odnašeče odpadků, se vydá na cestu těch nejnepravděpodobnějších zážitků, humorných kousků a kulinářských triumfů, o kterých by jeden bez druhého ani nesnili. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (1 301)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ja neviem - štyri, päť? Medzi animákmi určite 5*. Príbeh je zároveň rozprávkový i dosť komplikovaný, aby zaujal aj dospelého diváka. Je to nielen klasicky milé, ale aj veselé vystrájanie dua Ťuťmák&Krysiak a nemenej komického sekundujúceho ansámblu. O animácii ani nemusím hovoriť - nádherná, a čo viac - skvele dolaďujúca atmosféru. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Chtěla bych napsat, že ode dneška budu mít krysy v oblibě a v náležité účtě, ale není to tak ... budu při pohledu na ně stále ječet byť jsem v celém svém životě viděla na vlastní oči pouze jednu a to u nás v paneláku na schodech a ještě k tomu mrtvou. Měla však otevřené oči a obejít ji i tak pro mě znamenalo vyvinout velké úsilí. Avšak tento animák je nádherný, vtipný, mnohdy dojemně něžný. Takže zasloužených pět hvězd ho ode mě nemine ;-) ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapená. Tyhle animáky moc nevyhledávám, ale jak už to tak bývá, člověk se jim nevyhne, jednou to muselo přijít. Příběh byl naivňoučký, animace pěkná. Myslela jsem si, že mě to nebude bavit a brzo to vypnu, ale nakonec jsem vydržela až do konce. Nedokážu si to vysvětlit, ale bavilo to i mé dva kocoury ... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Welcome to Hell!“ V Paříži jich žije okolo osmi milionů, v Indii z nich připravují karbanátky, v Kalifornii o nich natočili rodinnou komedii. Jsou to krysy, jsou všude, přenášejí infekce, jejichž názvy je lepší neznat a množí se… jako krysy. Když pomineme zanedbatelnou skutečnost, že jimi asi budeme jednou sežráni zaživa, nic nám nebrání ve vychutnání dalšího chutného sousta ukuchtěného borci z Pixaru. Má smysl vypisovat zde všechny klady gurmánského příběhu o jednom krysákovi, o jeho komickém i dojemném dobrodružství s morálním ponaučením na konci? Je to ještě lepší než Příběh hraček, Nemo, Úžasňákovi nebo Auta. Je to opět proklatě originální a v mnoha emotivních scénách silnější než lecjaký hraný doják. A zaručeně dostanete chuť uvařit si něco dobrého, hodně dobrého, žádné šlichty. Takovéhle rozmazlování vlastních diváků by se lidem z Pixaru jednou mohlo vymstít. Do té doby – dobrou chuť! (A ne, že se spokojíte s jednou porcí.) :-) 95% Zajímavé komentáře: kleopatra, dzej dzej, Mahalik ,Weirdman, Phillo, Barak ()

imf 

všechny recenze uživatele

S láskou dělané, pečlivě servírované a po všech stránkách dotažené jídlo, které nezapře zkušenosti šéfkuchaře. Krysák Remy je sympaťák k pohledání, Peter O'Toole jako gastronomický kritik Anton Ego překonává většinu svých posledních rolí (není to tak těžké) a Brad Bird opět neodolatelným způsobem kombinuje comicsově deformované postavičky a detailní, přímo hmatatelné prostředí. Nemusím Francouze, ale víc než můžu Ratatouille. Až se Brad rozhodne natočit hraný celovečerák, měla by se hollywoodská elita bát o svá vyhřátá místečka. (90%) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (60)

  • Tým animátorů pracoval na filmu spolu s šéfkuchařem Thomasem Kellerem, vlastníkem restaurace Frech Laundry. (don corleone)
  • V českém dabingu se odkazuje na krysy, ale ve skutečnosti jde o potkany, kteří na rozdíl od krys žijí ve městech, vyhledávají vlhko a jsou v Evropě daleko hojnější. K záměně očividně došlo při převodu slova „rat“ z originálu – v angličtině se totiž potkani a krysy většinou moc nerozlišují, protože krysa se řekne „rat“ a potkan „brown rat“. (Facillitant)
  • Když sáhne stará žena po krabici s náboji, vidíme na ní nápis "R.B. Cheney´s". Jedná se o narážku na incident viceprezidenta USA Dicka Cheneyho, jenž při střelbě na ptáky omylem zasáhl kolegu republikána. (don corleone)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Pixaři jdou do „živé akce“

Pixaři jdou do „živé akce“

17.03.2008

Ne že by je digitální animáky už nebavily, nebo jim snad málo vydělávaly (neodolatelné trailery na novinku VALL-I naznačují, že o jedné z čelních pozicí v řebříčku největších letních hitů je… (více)

Reklama

Reklama