Reklama

Reklama

VOD (1)

V městečku Snowfield v Coloradu se pohřešuje 700 lidí. Jediní, kdo ve městě zbyli, jsou dvě sestry, šerif, jeho zástupce a profesor specializující se na starodávné epidemie. Právě on zjistí, že je planeta ohrožena fantomem po staletí ukrytým v nitru Země, jehož cílem je vyhladit lidstvo a veškerý život. A je nyní na pěti lidech, aby se postavili na odpor vražednému teroru a zachránili tak Zemi pro příští generace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle dělá film medvědí službu knihám. Člověk uvidí nějaký film a pak po knize nesáhne, protože film byl nuda a blbost. A kniha je přitom přesný opak. Tak, jako v tomto případě. Film celý příběh značně zjednodušuje, bere mu veškerou atmosféru a napínavost. Hudbu, jako byste už někde slyšeli, triky nic moc. Navíc, Rose McGowan tu z některých úhlů vypadá trochu jako Michael Jackson. ()

topi 

všechny recenze uživatele

První půl hoďka fakt pecka, znepokojivá hudba, strach z neznámého zla, podivná úmrtí, vylidněné městečko. Atmosféra jak prase! Pak se to však zhoupne do mixu Věci a Slizu a celkově napětí upadá, ke konci už žádné není. Jaká škoda! Trikovou práci obstarala démonská trojice Kurtzman/Berger/Nicotero a ti nakombinovali mechanické efekty s digitálními, kde bohužel převládá CGI, jenž vyznívá až moc lacině. Je to fakt škoda, takhle zhatit perfektně budovanou atmošku a závěr vyloženě zamáslit. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Zapadákov kdesi v poušti. Množství pohřešovaných lidí a nikdo neví, co za jejich odliv z městečka může. Jen hrstka obyvatel v čele se šerifem čelí invazi čehosi, co není z tohoto světa. Boj o život může začít. Až příliš luxusní obsazení na béčkový film pracující s prostředky áčkového bijáku. Každý jistě zareaguje na Bena Afflecka v hlavní roli hororu, který nemá v jeho filmografii markantní zastoupení. Film se vybral akční cestou a ten, kdo by čekal větší počet lekaček, by měl vyhledat jiný horor. Rozjezd je pomalejší, ale napětí visí ve vzduchu a postupně se situace bude přiostrovat až bude hustější a hustější. Přece jen je znát, že film už vznikl na konci devadesátých let, a tak speciání efekty, ani způsob režie, příliš neohromí. Dnes už je přece jen divák v hororech se scifi prvky zvyklý na větší terno. Množství scén je tady zdařilých, tempo nevyrovnané, ale snaha o dynamiku i rozpohybování děje, je více než zjevná. Affleck si vyzkoušel hororový žánr a později se přesunul k náročnějším věcem. Tenhle snímek je už trocho zapomenutý. Přesto se hodí na váš filmový stůl, pokud jste ochotni vypnout mozek a pustit se do likvidace toho neřádu, co se ve městě usídlil, se šerifem a spol. Mé hodnocení: 60% ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu byla fakt děsivá (já se na horory často nedívám, tak se nedivte), ale ta druhá už byla spíš nudná, než zajímavá a strašidelná. Myslela jsem si, že to ,,strašidlo'' bude aspoň trochu děsivější a ne že to bude nějaký soubor uhlovodíků nebo prostě něco podobného jako ropa. Takže půl napůl.... ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl jako třináctiletej dacan tak jsem u toho skoro nedýchal a hlavně první polovina pro mě byla neskutečně mrazivá. Děj se hrne kupředu vlastně hned od prvních minut a tak nemusíte čekat jako u jiných filmů třeba půl hodiny , než se to konečně rozjede. Kdepak tady uběhne cca pět minutek a už se dostavuje zneklidňující pocit, že v tomto městečku je něco fakt hodně špatně a občasné nalezení mrtvol tomu nasazuje korunu, že je něco fakt špatně. Když sestry potkaj poliše vedené Affleckem, tak si možná na chvilku oddechnou, že teď už jsou přece v bezpečí, ale chyba lávky a jede se dál. Vidím , že tady film docela propadl, ale to i třeba snímek Metro, který stejně jako toto žeru a nestydím se za to, takže já se bavil kdysi a i teď, film je mrazivej, ponurej a způsoboval mi tiky v oku, cukání hlavy a neschopnost dojít si večer na záchod...no tak fajn trochu kecám, ale dostalo mě to a rád se k filmu vracím. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama