Reklama

Reklama

Traja dobrodruhovia sa vyberú do guatemalskej džungle, aby tam hľadali stratené mesto Aztékov a v jeho strede chrám plný zlata. V arizonskom bare sa stretnú dobrodruhovia Max Donigan a Leo Porter s atraktívnou Patriciou Goodwinovou. Tá ich prehovorí, aby jej pomohli pri hľadaní legendárneho pokladu Inkov. Podarená trojica to však nebude mať ľahké. Cestu za pokladom jej skomplikujú partizáni, banditi a ešte aj vojaci. A všetci chcú ich misiu prekaziť! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Spolupráce mého oblíbeného režiséra Thompsona s Chuckem Norrisem v područí Cannonu prostě nemohla dopadnout špatně. Tím spíš když je tam ještě navrch Gossett Junior a Landham jako záporák a taky to věru špatně nedopadlo. Samozřejmě, že v béčkových mantinelech, ale já se u týhle nevím už kolikátý verze Indyho bavil a i když můj krajíc zůstal opět suchý, tak jsem se potěšil aspoň navýšením původního hodnocení. Navíc Chuck v převlečení za kněze to nemá chybu. To prostě nelze nemilovat.75% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $11,949,484Tržby Celosvetovo $-║ Dobrodružná naivita 80.rokov a ešte s nemastným-neslaným Chuckom Norrisom čo sa chcela zviesť na úspechu Indyho Jonesa, stačí spomenúť že do projektu bol pribratí aj John Rhys-Davies, ktorý sa v Indym objavil hneď 2x a bez tak celkovo v podobne ľadených projektoch nespočetne krát ale filmu sa fenoménu nedarí priblížiť ani zďaleka. Jeden z najslabších počinov čo sa snažia niekam dostať s nevýrazným hereckým obsadeným, nahnevá aj nevyužitý záporák v podobe Sonny Landhama. ()

Reklama

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Jedna z lepších Norrisovek, má tempo a je to spíše normální komedie, ne jako ostatní, kde je to hlavně akčňák a druhotně díky Božské síle Chucka je to komedie. Je to sice prvoplánové, ale i tak to pobaví a Chuck hláškuje. - "Říkal, že tvá matka je svině a otec pes!" - "A zmínil se o sestře?" ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Po sérii ideologicky podbarvených akčních béček pro firmu Cannon Films, které Chucka Norrise pasovaly na vousaté beranidlo reaganovské Ameriky, a absurdním mramorizačním televizním projektu "Chuck Norris: Karate Kommandos" se hvězda rozhodla využít svého exkluzivního kontraktu u Cannonů ke zkoušení nového typu rolí. Prvním projektem z tohoto ranku byl právě "Firewalker", jenž měl z kopálisty udělat dobrodruha typu Indiana Jones. Scénář se sice snaží vršit nadsazené dobrodružné scénky a doplňovat je o hlášky, jenže vše krachuje na tom, že Norris nemůže hrát hrdinu, jenž se nebere vážně, prostě proto, že on sám se bere smrtelně vážně. A to nemluvě o zoufalé nesympatičnosti hlavního dua a naprosté absenci šarmu a odlehčenosti, které jsou pro film tohoto žánru klíčové. Zatímco předchozí Chuckovy tituly utkví v paměti svou nabuřelostí a nesoudností, "Firewalker" je příznačně zcela nevýrazný a zapomenutelný. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Trápny pokus režiséra J. Lee Thompson natočiť akúsi dobrodružný film s Chuckom Norrisom, ktorý je silne inšpirovaný snímkami Indiana Jones. B-čková záležitosť zo všetkých strán, jedinou mierne vydarenejšou scénou je malá bitka v krčme. Chémia medzi Chuck Norris a Louis Gossett Jr. miestami nefunguje podľa predstáv (podobne je to aj s tými „vtipnými“ dialógy). Osobné hodnotenie: 62% (**) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (10)

  • Natáčalo sa od 9. júna do 5. septembra 1986 v Mexiku. (m.a.t.o.)
  • Termíny mayský a aztécky sú vo filme v súvislosti s pokladom často zamieňané, pričom ide o dve úplne odlišné kultúry. (beso74)

Reklama

Reklama