Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Matthau podává jeden ze svých nejlepších výkonů v roli proslaveného fyzika, který musí vyřešit zvlášť ožehavý problém - odlákat svou oduševnělou neteř Catherine (Meg Ryanová) od snoubence, naškrobeného anglického suchara, a převést ji do náruče automechanika (Tim Robbins). Ten se k ní perfektně hodí, avšak stojí to velké úsilí změnit zaolejovaného chlapa v nablýskaného šlechtice. I když se vám to zdá nemožné, nepodceňujte nápady strýce Alberta a sílu lásky! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Vždy když jsem viděl v televizi upoutávku na I.Q., říkal jsem si "Do čeho to ksakru zase Einsteina namočili". Ale také jsem to nechtěl hnedka odsuzovat. A kouknul jsem se na to, načež teď musím svou kritiku pozměnit a uznávám, že je to i pohodovka, která neurazí. .... HODNOCENÍ: 75% (4*) ()

cvirenka 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom sa stretá svet vedy a svet bežných ľudí, svet rozumu a citov. Ľudia zväčša vedcov vidia ako nudných, do svojej prace zažratých ľudí, ale tu boli vyobrazení ako vtipní, starí páni, ktorí o živote naozaj veľa vedia a i napriek svojmu pokročilému veku sú aktívni, a hoc nikdy nezradili svoju vedu, svet pravidiel a zákonov, vedia, aké dôležité sú v živote city. ()

Reklama

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Docela opomíjený méně známý film, což je škoda, protože to je mezi těmi romantickými s Meg Ryan rozhodně jeden z nejlepších. Vynikající herec Tim Robbins pobaví a okouzlí. Meg Ryan je zde mladá a krásná. To úplně stačí. No a Walter Matthau jako Einstein je snad ve své životní roli, která mu sedla přesně na míru. Kdo neviděl, neuvěří. Nejvíce se u filmu pobaví fyzikové a lidé s vyšším IQ. Rozhodně to není jeden z těch hloupých romantických filmů. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabá komédia v ktorej jediné plus je Einstein v podaní skvelého Matthaua plus jeho parta svojráznych správne roztržitých dedkov vedátorov.....Robbins v tom roku natočil fenomenálni film Vykúpenie....tak to je veľký skok v kvalite...nápad to nebol zlý ale tie nevýrazné dialógy až na hranici trápnosti plus Rayenová vo svojej tradičnej úlohe ..nudná až nepríjemná žena ktorá nikdy nevie čo vlastne chce. ()

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Absolútne nechápem kritiku, keďže sa podľa mňa jedná o snímok s veľmi príjemným a hlavne inteligentným humorom( ale asi mnohým vadil práve ten inteligentný humor). Hoci vôbec nie som fanúšik Meg Ryan, jej prezencia mi nevadila, kedže ostatné herecké obsadenie bolo viac než uspokojivé. Walter Matthau svojím charizmatickým a jedinečným spôsobom stvárnil Alberta Einsteina, ktorého všetci poznáme z plagátu s vyplazeným jazykom a tým si ma získal... Veľmi rád si pozriem tento film aj častejšie, keďže mi vždy pripomenie ako ďaleko musí chlap zájsť aby získal pozornosť a srdce ženy, a hlavne Meg Ryan nám potvrdila ako dokážu byť ženy povrchné. ()

Galerie (84)

Reklama

Reklama