Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacob Singer se vrátil z Vietnamské války. Chce dál žít svůj život, ale nemůže. Pronásledují ho podivné představy a duchové. Neví, co je skutečnost a co jeho noční můra. Není si jist, jestli skutečnost vůbec existuje. Má pochybnosti o tom, jestli vůbec ještě je mezi živými. Chtěl by se někomu svěřit, ale netuší, kdo je jeho přítel a kdo jen další přízrak... (Guild Home Video)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (299)

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film se strašidelnou atmosférou, která vás nenechá v klidu. Už od samého začátku jsem si domýšlel svůj vlastní závěr. Film s několika mysteriózními částmi jako psychika Jacoba, válka a tři různé reality, které se neustále mění a tímto dotváří film k dokonalosti. U filmu je zde správně zařazen žánr horor, protože je zde několik hrůzných scén, které by ale nebyly až tak strašidelné bez dokonalé režie, výkonu Tima Robbinse a velice dobrou hudbou. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jacob's Ladder je psychedelický film pre ľudí, ktorí psychedelické filmy nemajú radi. Tuctové a nijak prelomovo nasnímané vízie postrádajú väčšiu fantáziu, hudba nie je ničím výnimočná a chýba jej "psycho" rovina a zvraty v deji sú otrepané. To nič nemení na fakte, že v druhej polovici sa film pekne rozhýbe a stáva sa zaujímavou mysterióznou drámou . Fataskný alternatívny svet stále nefunguje.Avšak koniec to celé zničí. Záverečné odhalenie pôvodu nočných mor bolo jasné už po prvých piatich minútach filmu. To však nie je nič, záverečné dve minúty zničia i ten ostatok dojmu z filmu. Posledná scéna ignorujúca celý film pôsobí trápne a vycucane z prsta. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pri tých nervoch, čo sa z toho nakoniec vykluje, prakticky nie je možné, aby vás ten film nesklamal. Veľmi dobré a rozhodne najlepšie, čo kedy Lyne natočil. Hororové scény za päť hviezdičiek. Niečo tak ojedinelé, divné a dokonalé, ako je scéna na párty, by tuším nenatočil ani Cronenberg. Aj keď to už je rúhanie. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jakubův žebřík se po celou dobu tváří tajemně a komplikovaně a pomaličku vede diváka k závěru, který ale vůbec není překvapivý. Celou pointu jsem tušil od začátku a její potvrzení na konci mi přišlo skoro jako podraz, navíc klidně to mohlo být o půl hodiny kratší, odvážnější a hbitější ve způsobu vyprávění, to téma si o to přímo říkalo. Ale jinak Robbins je uvěřitelný, těch pár hutnějších hororových scén je vydařených ( nejvíc asi blázinec) a já u toho bez problému vydržel až do konce ( btw. doporučuju s českým dabingem, dabér Macalauye Culkina je přímo fantastický :) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„The only thing that burns in hell is the part of you that won't let go of life.“ Nahoru nebo dolů? Jacob Singer stojí uprostřed Žebříku a je na něm, jakým směrem se vydá.. "Fucking scary" thriller Adriana Lynea o bolestném očistci, traumatech války a nesmyslných lidských ztrátách v ní. Doporučuji dvojí podívání, neboť znalost pointy zvyšuje prožitek. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Podle původního scénáře se měla stanice metra Bergeb Street, kterou Jacob (Tim Robbins) na začátku snímku navštíví, jmenovat Nostrand Avenue. (Listeroman)
  • Nemocniční nosítka, která nesou Jakuba (Tim Robbins), byla úmyslně nevyvážena Adrianem Lynem. Jedno kolo jen lehce nadzvedl od podlahy, což způsobilo jeho chrastění a točení. (Seabeast)
  • Drogový aspekt příběhu byl inspirován knihou "Acid Dreams: The CIA, LSD and Sixties Rebellion" od Martina Leeho a Bruce Shlaina. (Seabeast)

Reklama

Reklama