Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Owene, se zbraní v ruce jsi machr, proč teda hraješ v komediálních sračkách?! Opravdu, bylo to hodně dobrý! Na jedničku jsem se hodně moc těšil. Ne, že by mně zpracování zklamalo, ale čekal jsem něco ve stylu Černého jestřába, či Speciální jednotky, ovšem zase se musí nechat, že je to jiný, než to, co jsme viděli. Hudba je fakt dobrá, akce mi přišlo málo na to, že to má skoro 2 hodiny, navíc je to jenom utíkání, jeden masakr na konci mi asi nestačí. Nevadí! Snad ve dvojce/trojce toho bude víc. Nejlepší scéna, nebo spíš, která se mi nejvíc líbila, jak Owen házel mety, přes tu explozi, to bylo výtečný! Velitel ušel, pochopitelně se objevili postavy, kterým se něco nelíbilo, práci odflákli, měli svojí palici. Owen vypadal hodně dobře, drsně, potěšila rapová scéna :D Ale pořád tomu něco chybí, ale nedá se říct, že bych se nudil. Dávám slabších 7/10 ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jak už tady zmiňuje spousta dalších, nebýt posledních 10 minut, bylo by to hodnocení možná ještě lepší. Námět je docela zajímavý a je i zručně zpracován, herci také předvádí solidní výkony, akční scény jsou zajímavé a o napětí je docela slušně postaráno. Každopádně to pro mě bylo poměrně milé překvapení. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Chris Burnett (Owen Wilson) říká na začátku filmu, že kdyby měly rockové skupiny pořádné piloty, nedocházelo by k leteckým katastrofám. Zároveň zmiňuje skupinu Lynyrd Skynyrd, že by jim chtěl dělat pilota. Tři členové této kapely totiž v roce 1977 zemřeli při leteckém neštěstí. CITÁT - Všechno je jen jako, nebojujeme, jen sledujeme......... Velmi povedená kamera. Například její "točivé" záběry okolo 25 minuty jsou nádherné. Ale to není vše, dá se tu najít více krásných kamerových záběrů. Hudba je střízlivá, ale ujde a herecké obsazení se také povedlo. Musíte však film brát s rezervou. Je tu pár sporných událostí. Už jen samotný počátek incidentu, kdy vlastně pilot i navigátor nerespektují nařízení a poruší je. Dále je přehnaná potyčka v masovém hrobě a nejvíce nevěrohodně vypadá průnik zaminovanou továrnou. Konečná pasáž se také neobejde bez velkého štěstí, protože těžko uvěřit, že se nikdo pořádně netrefí. Jako celek je to však nadprůměrná akce, citová záležitost a povedené napětí i překvapení. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Bohužel závěrečná nechutně patetická scéna záchrany kazí celkový dojem filmu a sráží ho do průměru. Bez povšimnutí však určitě nezůstává brilantní technická stránka filmu. Sestřelení letadla je neskutečně precizní, stejně tak většina akčních částí je pod pevným vedením režiséra a zvukařů silným zážitkem. Owen Wilson byl překvapivě velice dobrá volba, stejně tak na druhé straně veterán Hackman. Scénář je sice prostinký, ale válečná tématika je zde podána vcelku s rozvahou a srbský konflikt je určitě sám o sobě dostatečně zajímavý na to, aby diváka udržel v pozoru a to i přesto, že je nám podáván typicky americkou mainstreamovou ručkou. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Za nepřátelskou linií je film, který oplývá některými vážně luxusními momenty: nádherný záběry na letadlovou loď na přírodu atd., atmosféra vážně děsivá, perfektní přestřelky, neustálé napětí, výbuchy jsou perfektní, výkon Owena Wilsona taky super, i námět je dobrý. Přesto nemůžu jít úplně na 100%, protože film má pár chyb a pár momentů, kdy o jeho kvalitě hodně pochybuji - hlavně ten konec ... a samozřejmě je hodně nacionalistický. To by bylo, aby se Amerika zase nepochválila :-))) Myslím, že z tohoto filmu šlo udělat klenot mezi válečnými snímkami, protože atmosféra, kamera, hudba i děj šlape jako švýcarský hodinky, jen to udělat více profesionálnější a méně Americký. Je to obrovská škoda, ale i tak si tento film zaslouží pozornost. 8/10 ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Jedná se o první film, ve kterém byla představena F/A-18E/F Super Hornet. (KucC)
  • Vďaka natáčaniu na Slovensku, vybudovali v Lubochnianskej doline niekoľko kilometrovú asfaltovú cestu, ktorá pre dopravu slúži dodnes. (W.E.N.D.Y)
  • Chris Burnett (Owen Wilson) říká na začátku filmu, že kdyby měly rockové skupiny pořádné piloty, nedocházelo by k leteckým katastrofám. Zároveň zmiňuje skupinu Lynyrd Skynyrd, že by jim chtěl dělat pilota. Tři členové této kapely v roce 1977 zemřeli při leteckém neštěstí. (Terva)

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama