Reklama

Reklama

Malý obchod hrůz

  • USA The Little Shop of Horrors (více)
Trailer

Tato černá filmová komedie je příběhem zaměstnance malého květinářství, ke kterému se shodou náhod dostane semeno podivné rostliny. Zpočátku neroste, ale když se její majitel při ošetřování řízne do prstu, rostlina si na jeho krvi ráda pochutná a mohutně povyroste. Když už masožravci přestane stačit krev a maso, začne se její majitel shánět po větších a větších obětech... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem se na Malý obchod hrůz nedíval kvůli Nicholsonovi, to bych byl vážně zklamaný (i když ta jeho mini role masochisty byla více než výborná). Celý film je docela v pohodě a jeho komediální nádech mě bavil, kdyby to bylo míněno vážně, tak by to asi nedopadlo přímo na jedničku. V tempu snímku je sice občas trochu hluché místo (zaviněno monotóností) ale to se dá přežít. Já jsem si film užil a někdy, za pár let, se na něj podívám znova. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Výborná vec. Krásne štylizovaná a jednoduchá. Zápletka, ktorá by fungovala aj pre krátkometrážny film tu funguje na poli dlhej metráže a prezentuje nám partu rôznorodých, ale charakterovo veľmi špecifických postavičiek. Mix detektívky, hororu, komédie, romantického filmu tu funguje na výbornú. Niekoľko krát som sa naozaj schuti zasmial - hlavne pri drobnej úlohe Jacka Nicholsona u zubára a celkovo ma film veľmi príjemne pobavil. Vidno že bol Corman majstrom svojho remesla a celkovo B žánru v Amerike ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Jde pouze o sympatickou hovadinku plnou gagů vystavěných na absurdních, komických postavičkách (pojídač květin, masochistický pacient u zubaře či hypochondrická dáma s neuvěřitelnou kuchyní) a střelené zápletce s hladovou kytičkou, která, Audrey se jmenuje, chuděra ještě nevečeřela. Humor je tu jednoduchý, ale zabírá. Legrační je i to, jak je v ČR tento film disribuován. Na obalu stkví se velkým písmem Jack Nicholson, jehož role je pouhý štěk, byť zábavný. Inu, byznys. Slabé ****. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Černá komedie okořeněná židovským humorem majitele květinářství Gravise Mushnicka (M.Welles) a po špetkách otrávená Seymourem s jeho zakopávacími manýry z grotesek. Dva natáčecí dny - dvě hvězdy a myslím si, že pět natáčecích dnů by to nespravilo.. Nejsem si jist, jestli ještě někdy směrem ke Cormanově filmografii zvolám: „Feed me!“.. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

majster hororovej komédie Roger Corman ponúka niekoľko vtipných hlášok, niekoľko milých fórikov ladených čiernohumorne, celkom podarenú záverečnú naháňačku na pneumatikách, jedného (upozorňujem na mužský rod) hovoriaceho predchodcu "Adély" a jednu z úplne prvých úloh 23-ročného Jacka Nicholsona vo filme (trochu nezmyselná, viacmenej najextravagantnejšie zahraná epizódna postavička masochistického pacienta u zubára/zamestnanca pohrebného ústavu) a po hlbšej úvahe (čo si divák kvôli žánrovosti snímku neuvedomí) aj dosť tragický sociálny tón príbehu vo svižných čiernobielych (a v úvode animovaných) 70 minútach tejto klasiky žánru čierna hororová komédia; Obchodíky ako kvetinárstvo Gravisa Mushnika (je to ten istý typ obchodíku ako ten, kde sa dá kúpiť Aladinova lampa alebo malý Gremlin) sú veľmi vďačnou témou a Corman sa vďačných tém vie celkom vďačne chopiť; ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Roger Corman točil scény většinou dvěma kamerami najednou a v různých úhlech. (Chatterer)
  • Na počátku 90. let plánovalo studio Warner Bros. prequel, nakonec z projektu vznikla animovaná série pro děti. (Shaqualyck)
  • Charles B. Griffith napsal nejen scénář, ale zahrál si taky několik menších rolí ve filmu (např. pacienta u zubaře). (Chatterer)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Reklama

Reklama