Reklama

Reklama

Phantasm II

  • USA Phantasm II (více)
Trailer

Volné pokračování slavného hororu. Dvojice přátel, kteří jako jediní přežili řádění létajících vražedných koulí ve službách Vysokého muže, se rozhodnou zničit zlo jednou provždy. Připraví se důkladně na všechny překážky, které je mohou potkat. Ale skutečnost je mnohem horší, než mohli očekávat... (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Phantasm na druhú. Po trošku pomalšej jednotke je tu Coscarelli už iba krôčik za Raimim a mať podobne výrazného kladného hrdinu ako Evil Dead Asha, boli by na tom asi rovnako. Vážne neskutočná pecka. Päť hviezd je možno moc, ale jednotka bola na tie štyri a toto je minimálne o triedu lepšie. Angus Scrimm je diabol! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velké zklamání. Klasický nevýrazný americký horror 80. let. Vykradené detaily a scény z jiných filmů, na začátku je výborná scéna ozbrojování, ale než se hlavní postavy dostanou vůbec k použití těch "hračiček", uběhne strašná doba, kdy se vůbec nic neděje. Nuda, nuda, ... docela dobrou atmosféru pak sráží špatné herecké výkony a děj naprosto o ničem. Finále je docela dobré, ale to už nezachrání tu spoustu znuděného času, který jsem u filmu musel vydržet. Phantasm rozhodně asi není série pro mne. Jednička se mi líbila víc díky atmosféře a hudbě, tady už je i ten hudební doprovod trochu potlačen ... Prostě nic moc, slabota, nuda ... Jak já říkám: "Horror pro děcka ..." ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

ATMOSPHERIC! Hřbitovní a kremační dech je znát na každém kroku, přibylo i více obludných trpaslíků a celkově se přitlačilo na krvavých scénách, o které se postarali pánové Kurtzman a Nicotero. Oproti létájící a mozky dlabající chromové kouli přibyly hned další dvě! Pobavila scénka, kdy jeden z pracovníků krematoria rozdrcuje palicí zbytky kostí z kremace a háže je do pytlíku s nálepkou Sam Raimi. Haha, moc dobrý! Určitě nejlepší díl zatím pětidílné série. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Príbeh pokračuje tam kde skončil. Z teenagera Mikea vyrástol mladý muž. Po strašných udalostiach, ktoré sa odohrali v pohrebnom ústave Morgenside, strávil sedem rokov na psychiatrickej klinike. Len čo ho prepustili všetko sa začína znova. Tajuplný Dlháň stále pustoší cintoríny, vykráda hroby a z mŕtvych robí svojich otrokov. Akýchsi podivných, malých zdeformovaných trpaslíkov. Mike sa rozhodne, že ho musí za každú cenu zastaviť a pomstiť tak smrť svojho staršieho brata. Spolu so svojim plešatým kamarátom Reggiem sa pustí do prenasledovania Dlháňa. Režisér Don Coscarelli natočil dobré pokračovanie svojho zvláštneho horroru - "Phantasm II". *** ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Nejspíš nejpovedenější díl série s větším balíkem peněz přiklepnutý od studia Universal - exploze, Coscarelliho talent rozjetý naplno a solidní porce hlášek, úchylnosti akce a násilí. Zasněná neurčitá atmosféra jedničky zmizela (v dobrém slova smyslu) ve prospěch akce, pikantního násilí a zmrzlináře Reggieho (který se od dvojky stává se svou čtyřhlavňovou brokovnicí a sexuálním zoufalstvím tahounem série). Tall Man je prostě klasik. Dvojka je esence toho, co máme rádi na hororech z 80. let, ale díky osobnímu originálnímu stylu nespletete si jí s žádným jiným filmem. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (16)

  • Druhý díl vznikal narozdíl od jedničky pod křídly velkého studia Universal. To podmiňovalo financování změnou herce pro roli Reggieho nebo Mikea (nakonec to odnesl Mike, kterého ve dvojce hraje James LeGros), film neobsahuje žádné sny a do scénáře se připsala ženská partnerka pro Mikea. (BoredSeal)
  • Jeden z pomníků ve filmu nese jméno Alex Murphy, což je odkaz na Robocopa. (Chatterer)
  • Don Coscarelli sa priznal, že menšiu inšpiráciu našiel v knihe "Salem's Lot" od Stephena Kinga. (beso74)

Související novinky

Reklama

Reklama