Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celým jménem se jmenuje Marion Cobretti, ale nemá rád své dívčí křestní jméno, a tak si nechá přáteli i nepřáteli říkat Cobra, což zní přece jen ostřeji a víc chlapsky. Hned v úvodní scéně také předvede, co to v jeho případě znamená být chlap a jakým způsobem léčí chorobu zvanou zločin, když chladnokrevně, téměř rutinně, odpráskne pobudu terorizujícího předměstskou samoobsluhu. Je stejně krutý jako zločin, proti kterému bojuje, což je mu sice nadřízenými vytýkáno, leč není mu v tom bráněno. A právě Cobra dostane za úkol chránit důležitou svědkyni, modelku Ingrid, která jen zázrakem unikla smrti při řádění bandy vedené vrahem přezdívaným "Noční řezník". Sotva převezme úkol, už má plné ruce práce, aby Ingrid zachránil před dalšími útoky gangu zabijáků. A když nepomůže ani to, že ji ukryje na zcela neznámém místě, je jisté, že zrádce je někde velmi blízko a nejspíše také vlastní služební odznak. Zatímco se k jeho skrýši blíží desítky motocyklů se svými smrtonosnými jezdci, Cobra nabíjí zbraně, připravuje granáty a chystá se k nejtěžší bitvě svého života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (472)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Sylvester Stallone je u mě Pan Někdo. Líbí se mi s ním více jak 95% filmů, včetně tohoto. Bezvadný a legendární akční film. Co více dodat. Drsný styl, to patří akčním hrdinům jako je Sly. Zajímavá je hlavně úvodní řeč. Taková drobná rekapitulace násilných a trestných činů, které se v USA dějí běžně. No co dodat. To je vizitka tamějšího politického systému. V USA jsou lidé pod hranicí průměrného IQ. Systémm je naučil myslet pouze na peníze. A to raději nepíšu o imigraci:-) To by bylo na hoodně dlouho:-)To je velmi smutné. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Marion Cobretti je vlastně až comicsová postava, jejímiž charakteristickými znaky jsou obří zrcadlovky (s kterými nejspíš chodí i spát), párátko (nebo co to je) v koutku úst (že by Stallone viděl Chow Yun-Fata?), pistole s vyobrazenou kobrou, boty na podpatku, velmi pochybný vztah k zákonům, extrémně namachrované ego a trochu křečovitá snaha o hlášky za každou cenu. Je samozřejmě jasné, že i kdyby ona sekta (jejíž členové každou chvíli cinkají dramaticky sekerami o sebe) měla tisícihlavou členskou základnu, neměla by šanci. Ale na druhou stranu to aspoň zkusili. Cobra jsou zakonzervovaná osmdesátá léta - z toho si musí hodnocení vyvodit každý sám. 70% ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Typický akční film 80. let - hudba, atmosféra...Role jako stvořená pro Stallona! Moc toho nenamluví, ale porvat se umí dokonale! Děj je zajímavý, skvělá scéna v nemocnici - gradace, když vrah proráží nožem dveře a Kobra ještě není na blízku! Rozhodně jeden z nejlepších filmů od Slye. -----taková drobná chybička: v jedné ze závěrečných scén v huti se Kobra (Sly) skrývá za rohem a blíží se k němu jeden ze zabijáků. Cobretti otočí kohoutem na trubce doprava a zabijáka sežehne plamen. Ale kdyby otočil doprava, tak by přívod hořlaviny zavřel! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Typický akční film 80. let, brutální, jednoduchý, chvílemi až stupidní děj, v kterém jde jen o to, kdo s koho, Stallone je ve formě a likviduje jako osamělý policista chránící krásnou ženu (ach bože, to krásné kýčovité klišé) bandu úchylných zabijáků v čele s Brianem Thompsonem, finální Jánošíkovská smrt výše zmíněného je třešničkou na dortu téhle bezduché řežby ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Začátek se mi líbil, ale přeci jenom té akce nebylo moc, když neberu to, že Sly vyskočil na korbu a začal sapíkem kosit hejna motorkářů. Dobrý dobový dabing (Soukup, Oliva), hodně sexy Brigitte (v té části po nemocnici). Padouši jsou příliš přemýšlíví, a zároveň příliš magoři, a konec filmu je slaboučký. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (29)

  • Kobrovo auto Mercury použité při natáčení bylo opravdu vlastním autem Sylvestra Stalloneho. (Divočák)
  • Asi nejlepší scéna filmu je ta, kdy Kobra projíždí nočním městem, kamera snímá jeho obličej a za doprovodu písně „Angel of the City" prostřihují obraz výjevy z pátrání po tajeném gangu. Každý opravdový Stallonovský fanoušek přitom musí rozpoznat, že jde v podstatě o remake kultovní scény z Rockyho IV, jen došlo k výměně písničky „No Easy Way Out" a Kobrovo pátrání nahradilo obrazy souboje mezi Appolo Creedem a Ivanem Dragem. (Divočák)

Reklama

Reklama