Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ulicích Los Angeles řádí přízrak z jiného světa, vlkodlak! Jak změní osudy trojice mladých lidí, kteří dosud žili pokojným, bezstarostným životem? Stačí jedna úplňková noc a přízrak, který se vynořil ze stínů, zaútočí s tragickými následky. Během jízdy po Mullholand Drive ztratí Ellie (Christina Ricci) kontrolu nad řízením a narazí do jiného vozu. Když dívka a její spolujezdec, Elliin mladší bratr Jimmy (Jesse Eisenberg), přispěchají na pomoc zraněnému řidiči, stávají se obětí útoku podivného tvora. Jimmy je přesvědčený, že to je vlkodlak...

Když pak sourozenci u sebe objeví zvláštní, nadpřirozené schopnosti, zprvu nemohou uvěřit, že nejde o náhodu nebo omyl. Dokáží se vzepřít osudu, který by je každé úplňkové noci měnil v krvežíznivá monstra? Nebo se trpně podřídí a stanou se jen dalšími roznašeči nákazy v hrůzném, nekonečném řetězci Zla?

Ellie nehodlá na své budoucnosti nic měnit: chce být producentkou televizní show a chodit s milovaným Jakem (Joshua Jackson). Jimmyho však možnost nového života neodolatelně přitahuje...

Prokletí jsou novým společným dílem mistrů hororu režiséra Wese Cravena (série Vřískot, Noční můra v Elm Street) a scenáristy Kevina Williamsona (série Vřískot, Tajemství loňského léta, Fakulta). Hlavní role ztvárnili Christina Ricci (Zrůda, Ospalá díra) a Joshua Jackson (Vřískot 2, Velmi nebezpečné známosti). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

wow...vrieskajuca Shannon Elizabeth zozrata vlkodlakom na zaciatok filmu, tak to je teda uvod ako sa patri. Nema cenu sa rozpisovat, ze film je s*acka a preco je taka s*acka, staci si ho pozriet. Podivna mi je vsak pritomnost Christiny Ricci, ktora po Allenovom Anything Else a oscarovom Monstre skutocne zmenila zaner...a mimochodom, upircence su aj tak viac cool ako vlkodlaci. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Považovať tento film za horor kvôli nejakému pobehujúcemu digitálnemu vlkolakovi je blbosť. Film nemá absolútne žiadne napätie, len celkom slušnú akciu a pár parodických vtipov a už je koniec. Craven mal v tomto prípade radšej zostať pri nejakom tupom vyvražďovaní teenagerov nejakým chladnokrvným vrahom. ()

Reklama

strougy 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete natočit horor s vlkodalkem, rozhodně nemůže hlavní monstrum vypadat jako přerostlá, uslintaná vačice, kterou by každý vesnický klučík zvládl zastřelit vzduchovkou. Ricci je v hlavní roli zcela nevyužitá a o ději nemá cenu ani mluvit, jak je hloupý. Pravděpodobně nejhorší film, co kdy Wes natočil. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Trapnej příběh a naprosto šílený triky posílaj tenhle film do sraček. Ze začátku to ještě bylo celkem koukatelný a i slušně hororový, ale pak se to najednou celý převrátilo a stala se z toho neskutečná sračka s naprosto ubohejma trikama, který snad Craven nemoh myslet vážně. Film ještě trošku zachraňuje přítomnost Christiny Ricci,ale jelikož je scénář fakt kravina, tak ani ona nemá moc šanci vyniknout ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Prokletí je vážně hodně slaboučké. Scénář je sotva průměrný, režie nudná a absolutně nejhorší jsou triky. Takový nechutně digitální vlkodlak skutečně jednoho vyděsí...Ricci hraje až překvapivě špatně, ale zase jí to místy aspoň sluší. Jako horor ale snímek selhává na celé čáře. Už i pohádka o Červené Karkulce byla strašidelnější. Styďte se mistře! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • V několika scénách v baru během souboje s vlkodlakem je možné spatřit jako výstavní kus masku Ghostface z Cravenovy úspěšné série Vřískot. (Lorge)
  • Původní sestřih byl o poznání brutálnější a vysloužil si omezení přístupnosti od 18 let. Po sestříhání však doznal značných změn a přístupnost byla zmírněna a upravena na 13 let s doprovodem rodičů. (Voorhees)

Reklama

Reklama