Reklama

Reklama

Nevěsta přes internet

  • Velká Británie Birthday Girl (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Spolehlivý bankovní úředníček (Ben Chaplin) si na internetu vybere krásnou ženu - Rusku Nadiu (Nicol Kidman). Představa se stává skutečností, kdy Nadia skutečně přiletí a začnou spolu žít. Vše se zdá ideální až do chvíle, než dorazí její bratranci (Vincent Cassel, Mathieu Kassowitz) a z nechtěné návštěvy se vyklubou nebezpeční gangsteři východního typu Sen o spokojeném životě s úžasnou ženou se mění v dokonalou noční můru a nezbývá než bojovat o vlastní život. Kdo je Nadia a jaká je její úloha v celé hře na ostří nože je přitom stále nejisté... Režisér Jez Butterworth původně scénář filmu psal pro Jana Svěráka. Nakonec ho natočil sám a vytvořil thriller s řadou překvapivých zvratů, v němž americká superstar Nicol Kidman hovoří rusky a francouzské hvězdy Vincent Cassel (Purpurové řeky) a Mathiue Kassowitz (Amélie z Montmartru) jsou jako typičtí pěšáci ruské mafie zcela dokonalí... (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Není to sice žádný trhák, ale rozhodně se na to nechá koukat. Ben Chaplin působí přesvědčivě, Nicole Kidman jako "ruska" také a Vincent Cassel a Mathieu Kassovitz jako záporáci též nemají chybu. Herecky je všechno o.k., film je místy vtipný, pouze děj mi přijde poněkud chaotický a nedá se ani s přesností určit žánr filmu. Je tam od všeho něco. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Kdyby tenhle film dostal do parády ryzí Hollywood, zřejmě by z toho vysekal docela solidní a napínavé drama. Jenže kdyby jsou chyby a Birthday Girl je jaká je. Myslím, že tvůrci se dopustili v poslední době časté chyby - chtěli zkombinovat hollywoodský postup s nějakou "hlubší výpovědí" a nějak se jim to vymklo z ruky. Na hollywoodskou jízdu je to přílíš rozvleklé a zamyšlené a na zajímavý nezávislý artfilm zase málo soustředěné a podnětné. Film zvedá o hodně výš, než by zasloužil, božská Nicole (jako brunetka je snad ještě víc sexy než jako blond) a také Ben Chaplin, který hraje opravdu znamenitě a pro mě osobně byl velmi příjemným překvapením. ()

Reklama

Emzet 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli chtěl Butterworth natočit romanci, thriller, komedii nebo úplně něco jiného. A nevím jestli se mu něco z toho alespoň trochu podařilo. Jisté ale je, že takhle bizarní film jsem už dlouho neviděl. A ano, nejistě se potácí právě mezi výše zmíněnými žánry. Nicole... já nevím jestli se vzhledem ke scénáři dá říct, že "dobře hraje". Ale je rozhodně docela "hot", což byl (nejspíš?) hlavní záměr. A ano, Ben Chaplin je oproti ní docela "čehý", proč se ptáte? ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Vlastně jsem chtěl po pěti minutách vypnout televizi (dopil jsem čaj) a jít si lehnout, protože Nova vysílala Nevěstu přes internet (OMG kdo vymýšlí ty názvy?) v opravdu nekřesťanskou dobu. Z nějakého mě neznámého důvodu jsem ale vydržel dalších pět minut a pak už jsem se pohodlně usadil na gauči. Ze začátku to byla dobrá a poněkud netradiční romantická komedie, ale po geniálním výběru hotovosti si asi režisér šlehnul a děj je poněkud chaoticky thrilleroidní. Za zmínku stojí snad jenom cesta na letiště. Každopádně závěr se povedl. Dokážu si ale představit, že bych svůj čas trávil něčím smysluplnějším. ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

(POLOSPOILER)Pohádka o tom, jak malá vypočítavá štětka k lásce přišla, jak nevýrazný bankovní účedníček zjistil co je to žít a jak jejich velmi naivní okolí policajty na letiště neposílalo, banku nezabezpečovalo a neznámým rusům slepě důvěřovalo! A když zazvonil konec nebo snayd hrana byla pohádka dohraná! (Ale nutno přznat, že sem se u toho filmu bavil jako u jakéhokoli jiného , normálního mírně nadprůměrného filmu. A nicole Kidman byla perfektní a ani Ben Chaplin nebyl zrovna marný:) ) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Žádný herec ve filmu, dokonce ani režisér, neumí ve skutečnosti mluvit rusky. (HappySmile)
  • Nicole Kidman navštívila ruskou ambasádu v Austrálii, aby jí pomohli s ruštinou. Jinak nepracovala s žádným učitelem ruštiny. (HappySmile)

Reklama

Reklama