Reklama

Reklama

Generace X

  • USA The Chumscrubber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Černá komedie o životě v typickém americkém satelitním městečku. Každý se stará sám o sebe a o nic jiného se nezajímá. Příběh začíná v okamžiku, kdy Dean Stiffle (Jamie Bell) najde mrtvé tělo svého přítele Troye. Ví, že nemá smysl nikomu nic říkat, protože by to stejně nikoho nezajímalo. Brzy se však ukáže, že Troy sebral peníze místním drogovým dealerům a ti jsou přesvědčeni, že Dean ví, kde jsou ukryty. Pokud jim skrýš neukáže, zabijí jeho mladšího bratra, kterého unesli. Spletli si však dítě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

anderson 

všechny recenze uživatele

Ja by som tento biedny pokus o sociálnu satiru nazval AMERICKOU KRÁSOU pre chudobných duchom. A naozaj tým nechcem uraziť nikoho z tunajších vysoko hodnotiacich užívateľov. Mne osobne nič na tomto filme neprišlo ani úchylné, ani kontroverzné či inak rozrušujúce alebo nedajbože originálne. Tie dve hviezdičky sú len za to "buňuelovské oko" a decentne vulgárnu CARRIE - ANNE MOSS (až tu som si totiž všimol, že tá ženská má "dudy" :-)). TECHNICKO - OSOBNÁ POZNÁMKA: Distribútor túto snímku v náhlom pomätení zmyslov nazval GENERACE X. Nuž tak týmto termínom sa v polovici 90 - rokov zvykli pomenovávať mladí američania, zobrazení napríklad v STILLERovej REALITY BITES alebo CROWEových SINGLES. Neskôr ju dodefinoval FINCHER vo FIGHT CLUBe. Možno ma tu nejaký teoretik zahamuje, ale bolo to tak. Generáciu tohto filmu by som ja nazval GENERACE D. To D je ako dementi, keby to niekomu nedocvaklo. :-) (7.8.2007) ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Pro mne 2. Americká krása ,ale z trochu jiného prostředí. Jamie Bell, Glen Close, Allison Janney a Ralph Fieness byli tak perfektně trhlí a neurotičtí ... Film je jako lidi = bez zájmu - nikoho nic nezajímá. Konec je dosti překvapující a vrhá světlo na lidi, co jsme potkali na začátku, úplně jinak. Lidi se za něčím celý život hrnou a pak stačí okamžik a zjistí, že to vůbec není důležité a smysl života se přesouvá na něco jiného. Thomas Curtis byl překvapení filmu - vůbec ho neznám (ten malý unesený kluk) ,ale vyčníval tam svým mladým hereckým výkonem nejvíc - sice tam všichni měli plnou hubu morálky a co semá dělat, ale jen ten kluk se musel sám bránit. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Příšerná haluzácká nuda, která je vyprávěna tak děsně sterilně a pitomě, že jsem to snad ještě neviděl. Zápletka byla zajímavá, ale ten styl, kterým se všechno podávalo byl na zabití! Chvílemi jsem se neorientoval kdo je prostě jen úplný idiot a kdo je na absťáku, jediný kdo mě pokaždé zaručeně pobavil byl Ralph Fiennes. Ten podal svůj klasický (skvělý) výkon a obohatil tak neuvěřitelně nudný film. Díky němu je to alespoň 20%. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Vážně divné. Zaujal mě týpek co vypadal jak mix Johnyho Knoxvilla a malýho Péti z Arabely. Stejně tak ta mladá kočka, a v neposlední řadě samo i Carrie-Anne Moss a její prima hrudník. Celý je to "kamsi" posunutý, ale ani se mi nechce moc zkoumat kam, jak a ani proč. Slušně vykreslenej "dospěláckej" svět - generace, který táhne na padesát a je povětšinou hodně ujetá takovým tím svým "normálním" způsobem, kdy absolutně nemají tušení, co třeba jejich děti vlastně celý dny dělají a kde vůbec jsou. (Carrie-Ann Moss tu naštěstí táhne teprve na 40, a taky je jedním z těch veselejších a prsatějších dospěláků... ) ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Chumscrubber na jedné straně působí hodně autenticky, opravdově, občas ale hodně zatahá za oči svou nadsazeností. Nemám nic proti autentické, realistické analýze společnosti a miluju nadsázku a extrémní kritiku, jenže tenhle film se celou dobu potácí někde mezi tím, což mě osobně trochu rušilo. Ale to je jen malá muška na skvěle vypadajícím a voňavém "casserole". Chutě do toho! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo převážně ve Valencii, Los Angeles a kalifornské Santa Claritě. (Terva)
  • Název filmu odkazuje na stejnojmennou videohru. (Terva)
  • V 11. minutě, když jdou děti do školy, zní v pozadí skladba „Pure Morning“ od britské hudební kapely Placebo z jejich alba „Crossing All Over! Volume 8“, které vyšlo v roce 1998. (Trajektt)

Reklama

Reklama