Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Taxi 121 je českým thrillerem, inspirovaným skutečnými událostmi z roku 2014, kdy sériový vrah připravil o život tři pražské taxikáře. Oficiálně policie přičítá vraždy jedinému pachateli, který je však veřejnosti stále neznámý. Tragédie se stala impulsem k natočení thrilleru, který rychle vtáhne diváka do děje a nechá ho procítit celou škálu emocí od strachu, přes odvahu, až po naději. Film poodkryje divákovi nejen možný důvod, proč pachatel vraždil, ale především mu nabídne intenzivní příběh mladého manželského páru Matěje a Lucie (Filip Tomsa a Lenka Zahradnická), který se nevzdá ani ve chvíli, kdy už nemá před sebou prakticky žádnou budoucnost... (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (96)

Langy10 

všechny recenze uživatele

Za posledni cca pul rok nejlepsi film, ktery jsem videl. Tento pripad me zajima od ranneho pocatku a film mi nemohl uniknout. Od stredu filmu napeti az do konce. Vzijete se do pribehu. Ja mel uplny krece napetim v brise a po skonceni filmu jsem ziral na platno. Veliky ocekavani jsem mel uz pred filmem a potvrdilo se. Leckdo rekne, ze je to prehnana sracka, ale mne se hodne libil. Typy takovyhleho filmu ja proste miluji. 95% ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

slušná trojka ale šly mi na nervy ty zdlouhavé pasáže.Já vím ,Česko není Amerika ale přece jen to chtělo trochu akce i když si myslím,že to takhle nějak ve skutečnosti probíhalo.Překvapil mě slušný výkon Filipa Tomsy.Ten kluk je fakt dobrej!!Škoda že se role přidělují podle jiných kritérií (angažmá v politice)a je jedno jak to ocení diváci. ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Scény z taxíku po přistoupení "posledního" zákazníka se mi hodně líbily, ale ty úvodní bych o něco zkrátil. Dokonce bych si dokázal představit, že by se téměř celej film odehrával s vrahem v taxíku, protože kdyby se ještě zapracovalo na dialozích, mohla se rozehrát hodně zajímavá psychologicko-thrillerová podivaná. Taky bych neklad takovej důraz na Matějovu přítelkyni, jelikož její dějová linka mě spíš otravovala a částečně by se tim vyřešil problém, že na scénách mimo taxík bylo mnohdy co zlepšovat. Zkrátka se občas projevilo, že se jedná o debut. Nicméně musim ocenit odvahu, že se Dan Pánek hned na první dobrou vrhnul do thrilleru, což je v český kinematografii dost vzácnej žánr. Třetí hvězda za odvahu, víc napínavejch než trapnejch momentů a dobrej casting. ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

Taxi 121 je velmi povedeným snímkem, který hlavně v druhé půli rozehrává skvěle zahrané i napsané drama, v němž na sebe pozornost strhnou v plné míře Filip Tomsa a Dušan Sitek v rolích perfektně kontrastujících postav, které i přes svou rozdílnost vlastně tolik odlišné nejsou. Filmu poněkud kazí výsledný dojem kostrbatá scéna s Romanem Vojtkem, která působí poněkud nuceně, spíš jako lákadlo pro diváky a celkově nepříliš přesvědčivě, jakož pak i jedna konkrétní scéna v samém závěru, která tak trochu ničí definitivnost taxikářova osudu. Mnohem víc než o drsný thriller se pak v konečném důsledku jedná o velmi osobní drama s uvěřitelnými postavami, které rozhodně, ač by se to mohlo leckomu na první pohled zdát, na původních a avizovaných událostech neparazituje. Vypráví vlastní, silný příběh, který si pouze bere inspiraci a dostatečně by dokázal obstát i sám o sobě, bez tragického podkresu v podobě nálepky „inspirované skutečnými událostmi.“ Za závěrečné vypíchnutí ještě také stojí zdařilá práce s kamerou a soundtrack… Více zde: http://nafilmu.cz/2016/09/recenze-taxi-121-2016-smrt-pohledem-taxikare/ ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Poctivé drama. Volně inspirováno vraždami pražských taxikářů. Na české poměry ojedinělý počin. Má to ten dobrej americkej look. Moderní kamera, vynikající soundtrack, cool sound, neodbyté herecké výkony. Taxikářská rutina z první půlky filmu je natočena tak účinně, aby následně odstartoval komorní road-thriller, jenž Vás ke konci chytne za srdce a zmáčkne. Scéna na poli s telefonátem je natolik emočně silná, že všichni ti, co mají v sobě nějaký cit, budou naměkko. Taxi 121 je sympatické překvápko. Závěr si divák může vysvětlit různorodě. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Číslo 121 v názvu filmu odkazuje na číslo taxíku hlavní postavy Matěje Pokorného (Filip Tomsa). 121 je číslo, které je odvozeno od data narození režiséra Dana Pánka (21.1.). (ČSFD)
  • Herci a štáb nevěděli až do posledního okamžiku, jak snímek skončí. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy můžeme vidět kamerový záznam z benzínky, je na záznamu možné spatřit datum 26. září 2015 Str (tedy středu). Nicméně 26. září 2015 byla ve skutečnosti sobota. (David7)

Reklama

Reklama