Reklama

Reklama

Zeptej se prachu

  • USA Ask the Dust (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama podle slavné románové předlohy Johna Fanteho se odehrává v období americké hospodářské krize. Temperamentní Mexičanka Camille (Hayek) doufá, že si polepší sňatkem se zámožným Američanem. Vše se ale zkomplikuje, když se setká s Arturem Bandinim (Farrell) – mladým Italem, který se chystá ukončit svou spisovatelskou kariéru a usadit se s nějakou půvabnou modrookou blondýnkou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

Falko 

všechny recenze uživatele

Colin Farrell - (Arturo Bandini) +++ Salma Hayek - (Camilla) +++ Donald Sutherland - (Hellfrick) +++ Hudba: Ramin Djawadi, Heitor Pereira ++++++++++++++ Najprv som bol prekvapeny, ze takyto nudny film produkoval Tom Cruise, potom na reziserskej stolicke sedel muz Robert Towne, ktory natoci film asi tak raz za 9 rokov (HRANICE MOZNOSTI - 1998, TEQUILA SUNRISE - 1988). Pri tomto filme by som skor pochopil, keby ho natocila zena reziserka. Pripadal som si, akoby som sa dival na jednu z telenoviel a to nedokazala zachranit ani moja oblubena herecka Salma Hayek. 2 hviezdicky davam za koniec filmu, inac nuda, co je skoda, lebo tento film mal naviac.......... 02.07.2008 ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Začátek je děsně trapnej, mladej krásnej spisovatel hledá inspiraci a potká mladou krásnou servírku…zííív…..pak se film rozjede, když postavy dostanou jakous takous hloubku a uvěřitelnost, spisovatel se projeví jako nafoukanej protivnej fracek a servírka jako dost sebevědomá a nespoutaná mrška! Střední část je skutečně koukatelná, nejen kvůli vnadům Salmy Hayek. Jakmile ale servírka poprvé zakašle, jde všechno do haye a film se vrátí do stupidních klišé kolejí, které po úvodním rozjezdu docela úspěšně opustil a my už jen čekáme na závěrečný patos! A proč tam vlastně byl ten Donald Sutherland? ()

Reklama

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Knížka mě nadchla, a proto jsem se rozhodla pustit si film. A jsem s ním celkem spokojená. Colin Farrell mi jako Arturo Bandini celkem vyhovoval, a dokonce jsem mu Bandiniovskou povahu věřila. Film však na rozdíl od knížky, nemá něco navíc co v knize bylo. Něco, by ve vás nechalo nějaký hluboký, nesmazatelný dojem. Navíc příběh byl udělán tak trochu víc líbivě, (Koncem se například velmi lišil) a taky filmově, (Což ale zase chápu, nemůže být to samé na papíře, jako na filmovém plátnu) tak nějak aby oslovil větší publikum a aby se zalíbil. Což mě už přišlo zbytečné. Divnost a kouzlo knižního Ask The Dust to prostě ztratilo. Přesto to shlédnutí byl celkem zábavný zážitek který v sobě určitého ducha přeci jen měl. Škoda jen, mohlo to být ještě mnohem lepší. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vcelku inteligentní a nenáročná romantika, jejíž první polovina je příjemně odlehčená, plná vtipu a nápaditosti, načež ta druhá je typicky klišoidní a až příliš melodramatická. Jak Farrell, tak Hayek však podávají věru nadstandartní výkony a především jejich společné scény mají nesmírný náboj. Rovněž L.A. třicátých let je příjemná podívaná. I přes relativně malý rozpočet se snímek může pochlubit solidní výpravou a krásnými, do detailu propracovanými dekoracemi. Nic převratného nám Ask The Dust nenabídne, avšak to vůbec nevadí, neboť i to staré je dostatečně působivé na to, aby zaujalo diváka. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Počkejte si cca do třicáté čtyřicáté minuty, to Salma ukáže prsa, pak to můžete s klidem vypnout. Fakticky nechápu, co jiného vedlo Roberta Townea (mj. Oscar za scénář Čínské čtvrti) k natočení tohohle rozplizlého pokusu o noir. Atmosféra veškerá žádná, jediná akčnější scéna (zemětřesení) strašná, herci sice pěkní a mladí, ale mající na tvářích výrazy typu „kde jsem se to k čertu octl/a?“. Až do konce mi nebylo jasné, co cítí, co zrovna prožívají a jestli se ode mne vůbec očekává, že to budu vědět a následně nějakým způsobem interpretovat. Pakliže ne, bylo to opravdu jenom o jedné, max. dvou pěkných milostných scénách. 40% Zajímavé komentáře: k212, numi ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Ještě předtím měl práva na knihu Mel Brooks, ale dlouho se neměl k činu, a tak mu práva vypršela. (imro)
  • V snímku se měl původně objevit Val Kilmer, ale nakonec si roli rozmyslel. (imro)
  • Během úvodního víkendu promítání v USA (10. – 12. 3. 2006) snímek utržil 68 779 dolarů v sedmi kinech. Celkový výdělek se vyšplhal na 743 847 dolarů. (imro)

Reklama

Reklama