Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Major Reisman je pověřen velením projektu Amnestie, jehož cílem je likvidace elity německého velení na zámečku nedaleko Paříže. K úkolu, který je považován za sebevražedný, si po pečlivém zvážení vybere dvanáct vojáků, odsouzených na smrt nebo doživotí. Ti, kteří přežijí, dostanou milost. Navzdory všeobecné nedůvěře je major odveze do lesa k výcviku. Jeho metody jsou sice drsné, nicméně se zdá, že přinášejí výsledky. Když jednotka úspěšně projde zkouškou během manévrů v Devonshiru, má povoleno vyrazit do akce. Nepozorovaně přistanou poblíž zámečku a proniknou dovnitř. V nejméně vhodnou chvíli jsou však prozrazeni. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (294)

evapetra 

všechny recenze uživatele

Dost neobvyklý válečný film, u kterého jsem si ani nestihla uvědomit jeho délku, dvě a půl hodiny byly najednou pryč. S realitou ten příběh asi příliš společného neměl, herecky však byl obsazen skvěle a etapa příprav a pak samotná akce mě dokázaly neustále držet v napětí. Ta první část byla i dost vtipná a člověk si při ní mohl vytvořit sympatie k lidem, na kterých by asi jinak moc pozitivního nenašel. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, válečné filmy z téhle doby mají pořád své kouzlo a ve většině případů jsou mnohem lepší a záživnější než ty dnešní rádoby strhující válečné filmy. Lee Marvin byl prostě pan herec, stejně tak Bronson a plno ostatních. Výcvik špinavců nemá chybu a závěrečný útok na německý hrad je nezapomenutelný. Při sledování Špinavců si připadám, jako bych hrál opět hru Commandos, vlastně není nic, co bych vytkl, prostě výborný válečný film a zároveň klasika, tyhle filmy nikdy nevymřou. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Jak udělat z 12 odepsaných existencí brilantní vojenskou jednotku. Filmu nechybí humor i spousta známých tváří. Konflikty, napětí, drama, legrace, toho všeho si ve filmu divák užije dosyta a ani si nevšimne, že u obrazovky strávil více než 2 hodiny. (Scéna s větracími šachtami do úkrytu Němců a benzínem se mi ale dost nelíbila.) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Robert Aldrich /Kiss me Deadly/ natocil uchvatnu, nadhernu vojnovu podivanu, v ktorej ma Lee Marvin /Man who shoot Liberty Valance, Emperor of the North, Prime Cut, Canicule 1984/ vycvicit odsudencov na tajnu vojensku misiu /francuzsky zamok na Nemeckom okupovanom francuzskom uzemi/ a znicit ho. Samotna vojenska akcia a obsadenie zamku nie je az tak zaujimave ako vycvik. Ernest Borgnine /Wild Bunch/ taktiez vyborny. Takze dalsi ultimativny filmarsky zazitok a krasna filmarina. 100 % ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Všude jsem furt jenom četl jaký, že to je geniální a kultovní válečný film. Tak jsem se k tomu jednou konečně dostal a dostavila se celkem brutální nuda. Postavy sice obsazený hereckou elitou tehdejší doby, ale žádná z nich mě výrazněji nezaujala. film má slabý tempo, je moc dlouhej. Já se prostě nudil, co nadělám.30% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Na natáčaní sa podieľalo viac ako 1 000 hercov a technikov, použitých bolo viac ako 100 historických bojových vozidiel z čias druhej svetovej vojny (marlon)
  • Potom, ako sa natáčanie filmu natiahlo, mexicko-americký spevák a gitarista Trini López sa po rozhovore s Frankom Sinatrom v obave zo straty popularity rozhodol natáčanie opustiť. Preto jeho postava končí smrťou pri zoskoku v korunách stromov. Jeho neskoršiu snahu o návrat Aldrich odbil komentárom: "Visíš mŕtvy v stromoch, skončil si!" (marlon)
  • George Kennedy, Clint Walker, Ernest Borgnine a Jim Brown se po více než třiceti letech opět setkali při přípravě animovaného válečného filmu Malí Válečníci, kde propůjčili své hlasy kresleným vojákům. (Karlos80)

Související novinky

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

07.07.2021

Od pátku 6. 8. až do čtvrtečního odpoledne 12. 8. 2021 nabídne Filmovka cestu historickým, současným a česko/slovenským filmem. Do srdce Slovácka opět zamíří hvězdy stříbrného plátna, s nimi dojde na… (více)

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

07.05.2020

Akční fantasy hit Bright s Willem Smithem a Joelem Edgertonem zaznamenal na Netflixu při své premiéře velmi pozitivní divácké ohlasy, zároveň s tím se film těšil vysoké sledovanosti, nikoho tak… (více)

Gotham City Sirens padá, Bright 2 vznikne

Gotham City Sirens padá, Bright 2 vznikne

10.01.2020

David Ayer (Sebevražedný oddíl, Patrola) je ten typ tvůrce, který má rád prsty ve více projektech najednou. Díky smlouvě s Warnery například mohl natočit dvojku Sebevražedného oddílu, tu ale nakonec… (více)

David Ayer chystá remake Tuctu špinavců

David Ayer chystá remake Tuctu špinavců

17.12.2019

David Ayer hodlá poslat partu nejhorších kriminálníků na sebevražednou misi. Ne, nechystá další Suicide Squad, tu má momentálně v péči režisér James Gunn (Strážci galaxie). Ayer místo toho napíše a… (více)

Reklama

Reklama