Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (99)

nunka 

všechny recenze uživatele

Svetlo vo tme s preplastikovanou Demi som šla pozerať s očakávaním dobrého romantického thrilleru a nakoniec sa z toho vyklul čudesný horor...a ja som s vypleštenými očami celý čas mačkala paplón a bola uzlíček nervov miesto užívania si!!! ..miestami bol dej tak pútavo nasnímaný plus nádherné vizuálne prostredie, že som už MUSELA dopozerať... hororové klišé na mňa fungovalo stopercentne a podarilo sa mi bojácne nainfikovať aj ďalšieho užívatela csfd (že jojinecko:))...ku koncu však celý príbeh vyznel akosi zdevastovane, so znáškou logických chýb...taký nejaký narýchlo zbúchaný a nedokončený. Keby nebolo tej nádhernej hudby, ktorá splývala s panenskosťou prírody, zaručene znižujem hodnotenie. ()

Isobell 

všechny recenze uživatele

Po tragické zivotni udalosti, se uspesna spisovatelka thrilleru, Rachel Carlson, nastehuje do vzdalene chaty na skotskem pobrezi, kde hodla zapomenout. To by tak zhruba bylo k uvodu, slovy distributoru. D.Moore nijak moc radeji nehodnotim, proste tam je a docela nepresvedcive odehraje, co ma ve scenari. Ovsem co me chytlo a kde bych chtela travit cas, je misto, kde se vse odehrava. "Half Light" je natocen na malem ostrove Llanddwyn, na zapadnim pobrezi ostrova Anglesey v severnim Walesu, maják v Lladdwyn, pláž Newborough, Primose Hill v Londyne, železnice Bodwin a Wenford, Cornwall, Anglie...etc. Koukatelny pro me snad jen prave kvuli prostredi. Pocasi je pravé skotske, vse podtrzeno prijemnou hudbou skladatele Bretta Rosenberga, bratra rezisera Craiga https://www.youtube.com/watch?v=oQ-goxHVYQU ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrné mysteriozní drama, které ze začátku dost nudí, ale později nabere docela zajímavých otáček, které vyvrcholí sice dost předvídatelným koncem, ale konečně mě dokázalo v tomhle snímku něco zaujmout. Pro DEMI jsem měl vždycky slabost, ale tak jako ve filmu S.T.R.I.P.T.Ý.Z mě rozpálit nedokázala... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První hodina, která se nesla v duchu (haha) těch nejhloupějších duchařských historek od táboráku, nebyla žádná sláva, ovšem zbytek byl zcela jiný, o dost lepší, příjemně překvapivý a zmíněné duchařině dal úplně jiný rozměr. Ve filmu mi ovšem chybělo cokoliv uvěřitelného, především tedy emoce hlavní hrdinky se někam vytratily, a myslím, že Demi Moore to vážně mohla zahrát lépe. Jinak se mi náramně líbilo atmosférické cornwallské prostředí i hudba. Neurážející. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Typicky domácí thriller (nazval bych tak snímek, který bych s čistým svědomím pustil celé rodině, včetně malých dětí) o hrdince s tragickou minulostí, která vidí to co ostatní ne a nikdo jí to nevěří. Nic nového, nic překvapivého, nic napínavého. Pro nenáročného diváka, který je napjatý u německých kriminálek, ideální záležitost. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (23)

  • Koně, které diváci vidí ve filmu, musel štáb před natáčením jednotlivých scén ještě různě upravovat. Byla jim přidávána i umělá hříva. (Lynette)
  • Původně se mělo natáčet v Kanadě, ale kvůli studenému počasí se štáb přesunul do Anglie a Skotska. (HellFire)
  • Tehdy 7letý Beans El-Balawi (Thomas) zkoušel "topící" scénu se dvěma trenéry nejprve v umělé nádrži. Poté ji zahrál už ve skutečném londýnském kanále za pomoci několika asistentů, jež mu ve vodě pomáhali a zajišťovali ochranu. Beans El-Balawi nosil při natáčení této scény pod oblečením speciální neoprenový oblek. (Lynette)

Reklama

Reklama