Reklama

Reklama

Vražedná terapie

Trailer

VOD (1)

Gordon vede vlastní stavební firmu a získá zakázku na opravu části staré psychiatrické léčebny. Aby vyhrál, slíbil, že opravy zvládne v šibeničním termínu. Všichni dělníci jsou pod tlakem, a když během práce objeví nahrávky z terapie schizofrenní pacientky, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Nemám rád strašidelné domy, opuštěné psychiatrické léčebny a špatné vzpomínky. Stejně jako u mnoha dalších horrorů se rovnou dostaneme do děje a po chvilce už začínáte cítit mražení v zádech. U mnoha filmů jsou naštěstí oddychovky, jenže to vám Session 9 nenabídne. Budete mít mražení v zádech až do konce a při závěrečných titulcích se teprve uvolníte, takže bacha na křeče! V prvních minutách jsem byl zaskočen hereckým obsazením seriálových star CSI, ale časem jsem si na jejich jiné role zvykl. Největší počet hvězdiček zabírá zvuková a hudební část, která je perfektní a díky ní má film tu správnou atmosféru. Ani se tu nemusí budovat napětí pomocí času, k tomu poslouží hudba (i když asi taky souvisí s časem). Jen pořád nechápu jak se jim daří vždycky vytvořit, aby hlasové nahrávky měli přesně tu správnou strašidelnou nahrávku. Režisér Brad Anderson je tvůrcem filmu Mechanik? Dlouho mi to jméno vypadlo z hlavy. Doposud jsem viděl jen jeho celovečerní film Mechanist a pár seriálových dílů. Teď vím, že tenhle žánr je jeho koníčkem a že ho dokáže ovládat. Uvidíme, jak dopadne jeho zatím poslední kousek Transsiberian. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ty prostory byly úžasný a pro horor jak dělaný. Výborný byl i námět, ale to zpracování jsem příliš nepochopil. Strašně laciný až telenovelovský look mi fakt vadil. Přestože atmosféra je díky tomu prostředí i příběhu výborná, tak kamera a hudba je úplně mimo. Těsně po dokončení jsem ještě uvažovat o 4 hvězdičkách, ale jak se mi to uleželo v hlavě, tak mi to laciné zpracování vadí čím dál víc. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Anderson ako seriálový režisér si od štýlu seriálovej miniaturizácie, ktorá filmu vôbec neprospieva, odvykol až nasledujúcim počinom, čo je škoda, pretože to hlavne v takomto druhu filmov naozaj cítiť. Okrem hudby je ostatné technické spracovanie naozaj na priemernej úrovni, všetko však zachraňujú dobrí herci, slušná atmosféra, rýchly spád filmu podporovaný kvalitným scenárom, čo nakoniec filmu prinieslo aj štvrtú hviezdičku. 75%. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Celkem unikát. Opravdu hodně zajímavý snímek. Donutil mě přemýšlet naprosto celou dobu, ale i tak jsem na řešení přišla jen chvilku před koncem. Psychiatrická léčebna + dělníci - kdo by to byl řek, že z toho může vzniknout naprostá pecka?! Herecké obsazení je příjemné a děj se odehrává také velmi působivě. Opravdu ohromující nápad a zápletka! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Brutální psycho. Ono taky nemít v hlavě uklizeno a jít čistit blázinec ve viktoriánském stylu, není úplně košér. To pak někdo najde schizofrenní nahrávky, pustí je a neštěstí je na světě. Chvilku jsem měl pocit, že se v tom ztrácím a místy mi to přišlo jako naprostá šílenost bez ladu a skladu, ale nakonec si všechno sedlo tak jak mělo a já musel Mullanovi, Carusovi a spol. plácat rukama. Ufff! 85% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Brad Anderson byl inspirován k využití Denverské psychiatrické léčebny, protože kolem ní projížděl každý den. (Verka13)
  • Odkaz na film se objevuje v hororové počítačové hře „Silent Hill 3“. (Flussmaister)

Reklama

Reklama