Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejnapínavějších katastrofických filmů všech dob vypráví o osudu posádky zaoceánského parníku, převráceného přílivovou vlnou. Děj plný napětí, obohacený osobními příběhy obětí, dává vzniknout přesvědčivému a dechberoucímu dramatu. Skvělé herecké obsazení spolu s neuvěřitelnými speciálními efekty činí z tohoto filmu skutečnou klasiku, která byla nominována na 9 Cen Akademie. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

Tomco 

všechny recenze uživatele

nevidel som noveho poseidona (chvalabohu) a som rad. staru verziu som uz kedysi videl v telke, ale po rokoch som si konecne ozivil spomienky. milujem katastroficke filmy, hlavne ked nepostradaju inteligenciu a vyhybaju sa roznych kliseovitym podivnostiam. poseidon je dobre rieseny, vtiahne do deja, divak uveri, ze je skutocne v potapajucej sa lodi. hlavna deviza je tiez v tom, ze vsetko tahaju vyborni hackman s borgninom.. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Parádní katastrofický film z dob poctivé filmařiny, bez digitálních triků. Sympatický je i "Frank Drebin" na kapitánském můstku, takže je škoda, že jej tvůrci více nevyužili. I tak je herecké obsazení sympatické. Putování našich hrdinů vzhůru nohama bere dech a vy jim fandíte, aby katastrofu někdo přežil... ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Atmosferický a stylový "katastrofáč" let 70. Tzn. hutná atmosféra, důraz na individualitu, vysoká úmrtnost hrdinů a na dnešní dobu poněkud vycházkové tempo, které ale jaksi patří k věci. Pokud si tento stylový přístup porovnám s módou hypertrofovaných trikových oblud let 90., vychází mi Dobrodružství Poseidonu jako opravdu poctivý a propracovaný kus filmového řemesla, navíc okořeněný o slušné herecké výkony. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jedna ze zásadních klasik katastrofických filmů. Bohužel mě příliš nepotěšila. Ústřední námět sice zajímavý, děj se však brzy smrskne na monotónní putování útrobami havarované lodi, které víc než cokoli jiného připomíná hraní několika levelů počítačové hry. Od úkolu k úkolu, z jednoho prostředí do druhého (kuchyně, ventilační chodba, komín, zatopená chodba), hrdinů ubývá a jen ti, kteří se dostanou nejdál, vyhrajou (budou zachráněni). Zkrátka předvídatelné, monotónní a ve výsledku i docela nudné. Napětí se během let asi kamsi vytratilo. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +herecké výkony, depresivní atmosféra, propracované charaktery postav –film je již opravdu staršího data/// Jediné v čem tenhle film nevyniká oproti novému Poseidonovi, tak v tom, že nenabídne takové efekty a grafické pozlátko. Ale to je v podstatě taky jediná věc, ve které je nová verze oproti této lepší. Přesto se i na tento film dá dívat, jen působí trošku „ušpiněně“, ale naproti tomu zase uvěřitelněji díky své syrovosti. Za zmínku stojí Gene Hackman a pro mě hodně zapamatovatelná Shelley Winters. Vlastně scény s ní si z dětství snad nejvíce pamatuji, kromě jiného taky pocit, že já bych to asi nedokázal. Film mě i po tolika letech nezklamal a i když dnes tomuto snímku nemohu plácnou plnej počet, tak regulérně dávám slušné 4*./// Celkem 78%/// Znovu viděno 21.8.2021 v Krnově na festivalu Krrr! - plátno tomuto filmu sluší i po letech. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (46)

  • Irwin Allen je též režisérem filmu Skleněné peklo (1974), do kterého byli obsazeni herci a komparzisti právě z tohoto snímku. (fiLLthe3DD)
  • Scéna, kdy herci lezou po stromě na plošinu do kuchyně, se točila velmi zajímavým způsobem. Jelikož strom kvůli své výšce neumožňoval, aby po něm herci vyšplhali tak vysoko (a bezpečně), tak byl v některých záběrech připevněn na velkou zvedací plošinu několik metrů od země, a teprve z této plošiny lezli herci na strom - tudíž je ve filmu uměle navozen dojem, že herci vyšplhávají od země ke stropu. Záběry, kde herci lezou od země a vylézají u kuchyně, nejsou v jednom celku a jsou logicky prostříhané. (FIBO)
  • Ve scéně, ve které reverend Frank Scott káže na palubě, má na sobě herečka Pamela Sue Martinová žlutobílé pončo - to bylo původně zhotoveno pro Rosemary Forsythovou, která je nosila v akčním televizním filmu City Beneath the Sea (1971), jejž Irwin Allen produkoval a režíroval rok předtím. (džanik)

Reklama

Reklama