Reklama

Reklama

Zemětřesení

Obsahy(1)

Obyvatelé Los Angeles se probouzí do dalšího slunečného dne a netuší, že se blíží katastrofa, která navždy změní jejich životy. Stuart Graff pracuje jako stavař ve společnosti svého tchána a právě se chystá do práce, zatímco jeho žárlivá manželka Remy předstírá předávkování prášky. Jeho manželství není příliš šťastné, Remy žárlí na Denise Marshallovou, ženu Stuartova tragicky zesnulého kamaráda. Před odchodem Stuart pocítí záchvěv signalizující blížící se zemětřesení. Jeden ze zaměstnanců kalifornského seismologického ústavu předpovídá, že během 48 hodin dojde v Los Angeles k velmi silnému zemětřesení. Představitelé města nechtějí šířit paniku, a tak raději o celém problému pomlčí. Následky ničivého zemětřesení pak brzy pocítí všichni obyvatelé a jejich předchozí problémy se v tu chvíli změní v bezvýznamné maličkosti. Z okázalých hrdinů se tak stávají zbabělci, z obyčejných lidí hrdinové, kteří neváhají nasadit vlastní život pro záchranu jiných. (TV Nova)

(více)

Recenze (80)

zette 

všechny recenze uživatele

Vyborny katastroficky film, ktery celkem verohodne ukaze fiktivni nestesti v Los Angeles! Film bavi od zacatku do konce a i kdyz se ve filmu zrovna nic nedeje, je citit napeti, budovani atmosfery se povedlo. Mozna nektere osudy postav ci jejich chovani nejsou nejlepsi, to ale ani v beznem zivote. Skoda, ze Ava Gardner nedostala vice prostoru, ale celkove jsem byl z jejiho hereckeho vykonu nejvice zklamany. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec to nedopadlo tak jak jsem předpokládal. Na film jsem se dost těšil už jen kvůli výtečným hercům, který já můžu. A žánr katastrofický mám taky dost rád, navíc ze staré školy. Nemohl jsem šlápnout vedle. Ale nakonec jsem film zkoukl a totálně nic extra mi nedal, jsou tu sice dobré efekty, ale třeba hudba od Williamsa kterýho jsem nedávno chválil za Warhorse mě vůbec nezaujala. A navíc bych film razantně zkrátil je tu moc scén které se mi vůbec nelíbily a některé byly přitažené za vlasy. Nicméně dávám 3*, a za sebe říkám že je to lehké zklamání. ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Milosrdné tři hvězdy s ohledem na fakt, kdy film vznikl. V té době šlo asi o velkej biják, plný triků, které tajili dech a zasloužili uznání, dnes na mne působí jako papírová Gappa, ze které jsem měl jako malý strach. Jednoduše už polystyrénové kulisy moc netáhnou a dějově je tenhle film taky první hodinu celkem nuda. Skleněné peklo, je ve srovnání o jeden level výš. ()

majxik 

všechny recenze uživatele

No nejdříve jsem tomu chtěl dát jednu hvězdičku za snahu, ale pak jsem si uvědomil že tento film je přeci jen z roku 1974 a tak se nemohu divit že efekty jsou hrozné. V té době to asi jinak neělo, trošku mě ale zklamalo že příběh pokulhával dosti, a herecké výkony taky byli takové strojené a přehnané. Takže nakonec 2 hvězdičky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších a prakticky zapomenutých katastrofických filmů 70. let. Film jede v zajetých kolejích a tak nás první polovinu seznamuje s hromadou postav aby je poté vystavil dané katastrofě (v tomto případě zemětřesení) a ony poté mohli bojovat o život a divák si mohl odškrtávat, kdo z nich zemře. Film neurazí, ale určitě nemá na klasiku jako je takové Skleněné peklo. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (15)

  • Zvláštní shodou okolností postihlo lokalitu, kde se první den točilo, zemětřesení. Ještě zvláštnější však bylo, že se zemětřesení objevilo i v místě posledního dne natáčení. (džanik)
  • Když spolu hovoří Stewart (Charlton Heston) a Denise (Genevieve Bujoldová), scénář, který drží Stewart v ruce je k tomuto filmu (Zemětřesení) a je otevřen na straně, jež obsahuje scénu, která je právě točena. (džanik)
  • Motocyklová nehoda Milese Quadea nebyla ve scénáři, ale přihodila se kaskadéru Ekinsovi. Nebyl zraněn a nehoda byla zapracována do konečného filmu. (džanik)

Reklama

Reklama