Reklama

Reklama

Ray Keene (John Cusack), otec na výletu s dospívajícím synem, se snaží předat nájemného zabijáka Franka Cordella (Morgan Freeman) spravedlnosti. Bohužel však musí spojit síly, aby unikli vrahům, kteří je honí v divočině. Podaří se jim uniknout nebo jejich mrtvá těla bude okusovat divoká zvěř? Režisér Bruce Beresford a herec Morgan Freeman spolupracují již podruhé, po oscarovém Řidiči slečny Daisy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

tatka 

všechny recenze uživatele

Keby tak ten Freeman zostal na začiatku filmu sedieť na šutroch pri rieke ako dubák, a nechcel sa pohnúť. Čo by urobil John Cusack? Odbachol by ho, niesol by ho na chrbte na prvú policajnú stanicu, alebo by ho nechal jednoducho sedieť a máčať si nohy v potoku? Škoda, že ho to nenapadlo ten film mohol dostať nejaký zásadný obrat. A navyše, mohol nám, aj sebe ušetriť 1,5 hodiny trmácania sa po amerických krkahájoch. Omleté, tisíckrát nafilmované, a 500 krát sa to podarilo lepšie. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Špatný, dobrý, já myslím že to úplně blbý není, zajímavej (však fakt hodně jednoduchej) děj mě vtáhnul do hry v prvních deseti minutách. To jde. Pak to už docela frčí, samozřejmě se musí přivřít obě oka..hodně přivřít obě oka, aby se divák neposral smíchy z těch maličkostí jako že však všici víme z kterejch.. Určitě polezu po takový skále v dešti a bez jištění, že jo, snad kdybych se chtěl zbavit syna? To by šlo, no atd, nemám teď sílu ty sračky teď vypisovat. Jenže, pak se to nějak celý převtělilo do totálního napínáku, masakr kde každej chce sejmout každýho a nikdo vlastně netuší před čím má zdrhat (to ví pouze zasvěcený divák) a ..jo a fakt je důležitý neřešit ty detily a píčoviny... a celý se to zamotává a já dostával jednu pecku a změnu za druhou..Na koho to střílí? Na mě..kdo to střílí? Přítel..spíš jen známý... Je to živý, vtipný, dramatický, super příroda,.... Prostě je to tak: Kdybych se chtěl někdy znova zabavit v rámci nelítostně nudnýho nedělního odpolka, tak si to s klidem ve vyhřátým pelechu a s dostatkem dobrot kolem sebe pustím zas a fakt vůůůbec toho nebudu litovat.. ()

Reklama

pirate 

všechny recenze uživatele

Tyto dva herce mám rád. Především oni mě totiž nalákali na film, který sice neutkví v paměti, ale je dobrý na volný čas, nenudí a hlavně není dobré od něj čekat hromadu věcí. Lehce akční oddychovka. Možná mi chybělo trocha napětí, ale čas i tak hezky utekl. Je nutné vědět, že se nejedná o špičku. 50%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dříve s Beresfordem vozil slečnu Daisy, teď se diví, do čeho ho ten samý režisér navezl.. Podivně do modra zbarvený survival, ve kterém tělocvikář Cusack doučí partu nájemných zabijáků. Snaží se to udržet pozornost hláškami a hereckým projevem nepromokavého Freemana, ale jde to velmi ztuha, obzvláště když lokace státu Washington nápadně připomínají Bulharsko.. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nebýt pánů Freemana a Cusacka, byl by z Kontraktu ideální večerníček ke druhé hodině ranní. Kdo ví, jestli to autoři tušili předem nebo jestli je to celé nedopatření. Buď jak buď, vzešla z toho taková ta žánrová klasika, ve které darebáci jezdí v černé dodávce s tmavými skly, v níž postava vynořivší se z vody má v dalším záběru suché sako, chvíli pouta za zády, chvíli zase před tělem, kdy v určitých pasážích netušíte jen děj, ale i slova, která přijdou, kde někteří jsou nesmrtelní a druzí umírají pod nárazem větru. Ovšem, kvůli těm dvěma se na to stejně podíváte, čili vám přeji hezkou zábavu! :-) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Major Frank Carden (Morgan Freeman) vyleze promáčený z řeky, je celý mokrý. Hned v dalším záběru je ale jeho sako zcela suché. (Pepinec)

Reklama

Reklama