Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (158)

brodži 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl Curtise"50ti haléře! Jacksona tak se mi začla otvírat kudla v kapse. Všude černo, tma, drogy, násilí. Harlem jak ho známe z vyprávění. Vše se točí kolem žvanění (rapu) a drog. Jak nudné. Člověk musí přetrpět celkem nezáživnou podívanou ale jediné, co ho drží u toho je, že je to natočený aspoň zajímavým stylem. Jinak by monitor letěl oknem. Uvažoval jsem, že si film zaslouží větší hodnocení ale ten závěr to byl kentus roku. Dokazovalo mi to jen to, že Rap je totální sranice a 50ti halíř jen mluví. Chtělo se mi zblit. Za Sheridana 3* ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film jsem měla doma dlouho, takže logicky časem přišla řada i na něj a já se podívala. Rozhodně jsem se nedívala s nějakými předsudky, ač hip hop, rap neposlouchám, nevadí mi jako nějaké jiné žánry, takže hudbu filmu nebudu velebit, ale ani zatracovat. Spíše mě zajímal samotný život 50 Centa, který je pestrý a pro film jako dělaný. Myslím, že se z toho nakonec dalo vykřesat více a bylo tam pár hluchých míst, ale ve výsledku u mě film rozhodně nedopadl špatně, spíše jako lehčí nadprůměr. Nevyhledám ho znovu v budoucnu, ale času nelituju. ()

Reklama

papadoce 

všechny recenze uživatele

Film je to dobrý. Jim Sheridan vie točiť filmy. Ale samotný obsah (nie jeho prevedenie) ma často iritoval. Napríklad, keď drogový dealer rozpráva kazateľským spôsobom o úcte ako o jedinej veci, ktorú má a pod. Inak je vcelku obdivuhodné, ak vezmeme do úvahy, že je to inšpirované životom samotného 50 haliernika, že človek s ochrnutými ústami sa celkom slušne dosť dlhý čas živí hudbou. Film bol točený v časoch keď mal Centík vietor v chrbte, to je tá časť "Get Rich", ale dnes, o desať rokov neskôr už mu ostalo len "Die Tryin´" Niggááááááá. A napáliť do niekoho 9 guliek a pritom ho nedokázať zabiť, ten strelec musí byť fakt lúzer. ()

Teapag 

všechny recenze uživatele

Další autobiografický snímek o raperovi. Skvělej film, ocení o zvláště ti, co poslouchají a mají rádi rap, stejně tomu bylo i 8.míle. Ději se nedá nic vytknout. Zobrazuje těžké začátky jednoho z nejznámějších raperů současnosti a i celkově je film moc povedený. Na filmu sem nenašel nic co by mě nudilo, nic špatného a tak mi prostě nezbila jiná možnost než dát pět hvězd. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Nabízí se srovnání 50 Cent a Get Rich or Die Tryin' versus Eminem a jeho 8 Mile. Hodnocení uživatelů je u filmů velice podobné, pro mě však Get Rich or Die Tryin' zůstává daleko za druhým zmiňovaným filmem. V něčem se to liší- 50 cent je víc "gangsta" a jeho příběh je tak asi o něco drsnější, zajímavé jsou však oba přibližně stejně. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • 50 Cent napozeral všetky filmy Jima Sheridana, aby sa pripravil na svoju rolu. Jeho najobľúbenejší je The Boxer (1997). (Flipper)
  • Spevák Bono zoznámil Jima Sheridana s 50 Centom, lebo Sheridan sa vyjadril, že by s ním túžil spolupracovať. (Flipper)

Reklama

Reklama