Reklama

Reklama

Na počátku 40. let věřili nacisté, že okultismus skrývá tajemství věčného života… Projekt profesora Wirtha zatáhl nevinné lidi do smrtonosné hry. Po několika desetiletích se na stopu podivného experimentu dostávají dva bratři. Netuší ovšem, jak děsivé věci skrývá minulost. Jejich pátrání se brzy změní v boj o život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (175)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Super začátek. Navnadil mě v očekávání parádního horroru s okultismem z dob nacistické éry. Ano, o tom ten film vlastně i byl...ale natočen tak strašně, nudně, bez napětí, že některé scény nutily spíše k smíchu. Jedna hvězdička za ten začátek, zbytek stylem wtf s náznakem několika dobrých scén, pohřbených debilním scénářem. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Town Creek se veze na vlně brutálních thrillerů z přelomu nultých a desátých let, kdy ve Francii řádila vlna New French Extremity (Inside, Martyrs či Frontiers, které film v mnohém připomíná) a v USA kulminovala móda špinavých explotací, jejíž prapor nejúspěšněji táhla série Saw či Rob Zombie. Krom několika krvavých detailů se tak po vzoru dočkáme hlavně nedoostřování, rychlého střihu, neustálé změny hledisek a tmy tmoucí. Na rozdíl od kanonických děl této vlny neobsahuje žádnou ikonicky brutální scénu, ale zato tady útočí lidožravý zombie kůň a to se sakra počítá. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Adolfova dokonalá zbraň vzešlá z okultismu? Nebyl to náhodou sjetý Göring v podvazkovém pásu..? Pokud chcete vidět Fassieho jak jako v koženém mantlu oděná nacistická zombie cecká rudou blažku ze zad budoucího Supermana, máte možnost. Chtěl bych však upozornit, že hudba D.Buckleyho a právě démonický Fassbender pod podařenou maskou jsou jediné dva objektivní důvody, proč tomu tak učinit. Od Batman a Robin už měl Schumacher jen hlídat parkoviště před budovou Warner Brothers.. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jak to, že se dozvídám až teď, že Michael Fassbender za svou kariéru stihl i okultního zombie nácka, a ještě k tomu se to dozvídám až díky Supermanovi? Ostuda, Dagmar, ostuda. Film sám o sobě je potom přehlídkou zlomených nadějí, promarněných snů a srdcebolných iluzí. Upřímně si dovedu představit, že v trochu jiném provedení bych byla u filmu schopna ronit opravdové slzy dojetí a cítit se existenciálně pohnuta, ale takhle roním slzy jenom nad tím, jak je všechno zbrkle pohoněné a nevšímavé k jakémukoliv meritu. Bratři na temné řece jedoucí vstříc démonům, ach, jak ráda bych tohle přidala na seznam svých guilty pleasure. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Možné SPOILERy. Námět mě sice zaujal, ale větší pobídka k podívání byla DC/Marvel trojice Schumacher - 2 nejhorší Batmani vůbec/Cavill - budoucí MofS/Fassbender - budoucí Magneto, v něčem, co se vydává za horror, i když jde ve výsledku o akční thriller s prvky mystic horroru. Nuda to nebyla, byť nepovažuji za právě šťastné, že 45% děje se zde pobíhá/střílí z brokovnice. Dějové odhalující prvky byly fajn a pokud by to nebylo tak rychle a zběsile akční a více atmospférické, šel bych i na 4. Plus za xicht hl. zlouna, kterýžto byl něco mezi Hellraiserem a Silent Hillem.;-) Bod za 10min. čb úvod (v tomto duchu bych dal celý film) a za postavu Emmy Booth, kterou máte dle příkazu scénáře nejprve nenáviděti, pak míti rádi a nakonec s ní soucítit. Její skon byl sice krátký, ale emotivní. Což se v mém př. povedlo. Konec byl klasický a díky Cavillově postavě a její nadcházející misi...ještě zbývá 7, bych pokr. docela bral. Dobrá jednohubka. Ale dal bych s tímto konceptem mnohem více na atmosféru a vykašlal se na to střílení do koňů a snažil se, aby to díky Purcellovi (když už ho tam musím míti) nevypadalo jako Prison Break na farmě, kde čas plyne tak nějak 17x pomaleji. Což je asi ve výsledku nejzajímavější prvek filmu. Nemohu tedy vyloženě říci, že by budoucí tvůrce tv s. the Terror, nějak zklamal. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu se měl objevit Jesse Metcalfe, ale na poslední chvíli byl nahrazen Henrym Cavillem (Evan). (Chatterer)
  • Natáčalo sa v Rumunsku (Bukurešť). (elanius)

Související novinky

To? To je ono!

To? To je ono!

14.03.2009

Vědí to všichni fanoušci Stephena Kinga. Víc jak tisícistránková sága o skupině přátel čelících démonům svých dětských strachů patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co kdy hororový král napsal.… (více)

Reklama

Reklama