Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (181)

Peter.Coney 

všechny recenze uživatele

"Neznáte mě, takže vám to líto není, jenom vám je to nepříjemný, protože jsem na vás vyvalila rakovinu, ale to je v pohodě." Co se epizoda snaží říct je jasný a mohl bych o tom dlouhosáhle mluvit, ale ocením to i jako návod jak si dobrovolně přivodit depky. Dovádíme naše mozky do takovýho sociálního vězení, který nás jednou dost možná masivně reálně uvězní nebo zabije. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Totální horor, který se může měřit s tím nejděsivějším, co kdy bylo natočeno, kombinovaný s černou komedií? Proč ne. Je to dokonale ošklivá vize budoucnosti, od které jsme možná jen malý krůček. A možná ji už žijeme. Tak, či tak, Bryce Dallas Howard je ve spolehlivé režii Joa Wrighta naprosto úžasná. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tomuhle říkám quality TV! Jeden hodinový díl seriálu a svou dotažeností strčí do kapsy celý Volný pád s Michaelem Douglasem. Tam šlo pouze o to, že jistý muž nevydrží tlak současného světa a pomátne se. Tady se ale v rámci stejného tématu myšlenky rozbíhají na všechny strany. Dnešní svět je postavený na hodnocení - od této databáze (ano, i mně bylo trochu stydno, když jsem tento díl hodnotil) - ,,hele, šel bych večer do kina, ale na čsfd je to modrý.." - přes servery na hodnocení doktorů, učitelů, lajky na Facebooku... Přitom se samozřejmě okrádáme o svébytnost, stíráme rozdíly a odlišnosti, což je na tomhle světě to zajímavé. Film, na který jsme kvůli modrému hodnocení nešli, je třeba zrovna ten, který by nás osudově zasáhl. Přísný a podivínský učitel, kterému bychom dali špatné hodnocení, nám nakonec dal do života nejvíc. Je to snaha o dokonalý svět, kde se všichni usmívají, v obchodech jsou jen krásně červená jablka a v metru to voní. Dokud Lacie slzy předstírá, sbírá pozitivní hodnocení, když je její dojetí na konci opravdové, klesá hodnocení na dno. Jak praví Lynch: ,,It is all an illusion!" Ačkoli tu není žádné násilí ani krev, jen samí milí a usměvaví lidé, je to jeden z nejděsivějších dílů vůbec. A možná, že dokonce jeden z těch nejle... Ne, Cimře, nehodnoť. Každý ať si udělá názor sám. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že odstartuje třetí série, takhle by mě ani ve snu nenapadlo... Zatím suverénně nejlepší epizoda seriálu a s tím, že její překonání bude v mých očích už opravdu hodně těžké. Společnost fungující tak, že jste hodnoceni na každém kroku, ať už na síti, či v reálném životě a (ne)překvapivě všichni chtějí pětikval. Pokud máte vysoké hodnocení, tak se máte lépe. Můžete si koupit lepší dům, používat lepší služby atd. Takže výsledkem je, že naše hlavní hrdinka žije život jak přední influencerka na IG, tedy poněkud uměle. A společnost to vítá a každý kdo má nízké hodnocení je pro nic za nic zatracen. Když naše hrdinka, Bryce Dallas Howard, touží po nejlepším životě, tak vlastně zapomíná žít. A při cestě za touženým elitářstvím ztrácí sama sebe. Už dlouho jsem neviděl tak brilantní okno do samotné ČSFD! Není zajímavý ten kdo miluje Vykoupení z Věznice Shawshank, Forresta Gumpa a Zelenou míli, ale ten kdo si dokáže prodat ten svůj obraz. Každý jsme unikát, každý si můžeme milovat kultovní Pokoj, komedie s Jirkou Langmajerem nebo třeba i tu novou verzi Zrodila se hvězda. Pakliže budeme hodnotit lidi jen na základě prvního dojmu a vzhledu, pak společnost selhala a sociální sítě získaly moc, kterou jim nesmíme dát! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já teda nevím, z čeho je tady kdo hotovej, takhle už to ve světě přece pár let funguje. Řekl bych, že nad mojí hlavou svítí odpad, mezi golfisty já se nedostanu nikdy... Naprosto parádní štípanec všem těm, co dneska takhle žijou a ať už se na to podívaj nebo ne, jedno je jistý: Dallas Howardová je už od Jurskýho světa nejvíc sexy, když se vyválí v bahně. Jasná vysoká čtyřka a nazdar! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Vozidlo z půjčovny s česky hovořícím uživatelským prostředím je mírně modifikované Daewoo Matiz, vyráběné od roku 1998. (machonza)
  • Kvůli tematice epizody si herečky Bryce Dallas Howard (Lacie) a Alice Eve (Naomi) zkusily jízdu s Uberem s tím, jaké dostanou hodnocení od řidiče. Howard dostala 4.8 z 5 a Eve 4.4 z 5. (hansel97)
  • Tento díl dvakrát odkazuje na první epizodu seriálu Národní hymna (2011). Když Lacie (Bryce Dallas Howard) projíždí svá sociální média, objeví se mezi nimi příspěvek od Michaela Callowa (Rory Kinnear), premiéra ze zmíněné epizody. Ve svém příspěvku píše: „Zase mě vyhodili ze ZOO. :(“, což je odkaz na akt, který musel spáchat na praseti. Dále se pak Lacie setkává s fanoušky fiktivního seriálu „Sea of Tranquility“ od HBO, kteří jedou na fanouškovskou událost. Na tomto seriálu pracoval specialista přes vizuální efekty, kterého si Michael Callow ve zmíněné epizodě najal. (hansel97)

Reklama

Reklama