Reklama

Reklama

Je rok 1987 a nesmělá mladá žena se v přímořském městě setkává s dívkou, která se umí bavit. Vzniká mezi nimi pouto, které jako by neomezovaly zákony času a prostoru. (Netflix)

Recenze (148)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Romantika a la Matrix. Prvých 40 minút mi bolo jasné, o čo asi ide a bol som zvedavý, čo sa za skrýva starším ja hlavných postáv. Bolo treba rozohrať a roztiahnuť príbeh, aby zvyšných 20 minút prešlo do veľmi pekného finále. Pekný príbeh, plný dojákov, emócií a vlastne skončil "dobre". Pobavila hlavne neskutočná nálož 80s, more ťažkých hitov z tejto doby (mal som spolužiaka na strednej, ktorý bol veľký fanúšik a staršieho brata, ktorý tú éru zažil). Takže to bolo veľmi pekne spravené retro. Nápad fajn, príbeh pekný, dávam plnú palbu. Black Mirror s dobrým koncom. To sa často nevidí. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvních 40 minut jsem to považoval za zaručeně nejvíc uondanou epizodu Black Mirror, ale závěr to vytáhl ještě víc než obvykle. Sice jsem tušil, jaké morální otázky to vznese, tvůrci ale došli dál, než jsem myslel, a být u tohohle seriálu překvapený je něco celkem nezvyklého. Taky jsem celkem ocenil to vítězství "materialismu" na konci - obvykle mají příběhy potřebu hledat vzletné melancholické sladkobolné finiše, ale zdejší "lets be happy because we can" působilo dost očišťujícím dojmem. Za pozornost stojí, že jde o jednu z mála epizod, kde technologie nemá negativní roli ani negativní důsledky (teda pokud nejste věřící). ()

Reklama

ladno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Charlie Brooker prekvapil. Na rozdiel od všetkých ostatných dielov tento nebol katastroficky zdrvujúci a zničujúci... Alebo žeby predsa? Však, čo môže byť zdrvujúcejšie ako ten mix šťastia, nešťastia, beznádeje, života a smrti v jednej epizóde, v jednom San Juniperu? Asi je fakt jedno, či Brooker píše pozitívne alebo negatívne ladenú epizódu, výsledok je nemenej ničivý. Akurát tentokrát nie som pohltený smútkom a zdesením, ale eufóriou a radosťou. Intenzita zážitku je však stále rovnaká. Hodnotenie: 100% ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Něco mezi třema a čtyřma hvězdičkama. Ze začátku mi to přišlo všechno takové nemastné neslané, i když jsem si několikrát přečetla obsah, stejně mi trvalo asi 30 minut než mi konečně došlo, co se to tam vlastně vůbec děje. Stopáž mi přišla zbytečně dlouhá, ze začátku šlo pouze o "romantické" seznamování, což mě nijak zvlášť nebere. Závěr sice hezký, ale na mě to bylo prostě moc přeslazená. Taková sci-fi romanťárna ... ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět smrt, truchlení, zálohování. LGBT friendly :) Mám tendenci se virtuálního života zastávat, protože nejsem pozitivista. Svým způsobem není nic samo o sobě, vše je jen virtuální. Jediné, co je opravdové, jsou naše pocity. A je jedno, na základě čeho je zažíváme, ke komu je cítíme. Kde končí člověk? Na konci svého prstu? Tam, kam dohlédne jeho zrak? Tam, kam dolétne jeho myšlenka? ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • Charlie Brooker pôvodne zamýšľal, aby protagonisti tvorili heterosexuálny pár. Zmenil ich na pár rovnakého pohlavia, keď si uvedomil, akú hĺbku to príbehu pridá. (Arsenal83)
  • San Junipero (alebo Svätý Juniper) bol mníchom na začiatku 13. storočia. Jedným z najznámejších príbehov o ňom je Legenda o prasacích nožičkách. Pri návšteve chudobného muža, ktorý bol chorý, sa Juniper spýtal, či by mohol pre neho vykonať nejakú službu. Muž povedal Juniperovi, že túži po jedle z prasacích nôh, a tak Juniper s radosťou išiel nejaké nájsť, aby mu ich mohol pripraviť. Juniper bol známy tým, že pomáhal umierajúcim tým, že im v posledných dňoch splnil ich želania. (Arsenal83)

Reklama

Reklama