Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Hongkong Huo Yuan Jia (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Huo Yuan Jia (Jet Li) se už jako mladý chlapec snaží dosáhnout otcových kvalit v bojovém umění WuShu a dále dělat čest svému rodu. Jeho cílem je být nejlepší, což se mu po několika letech a spoustě soubojů podaří. Jeho pověst mistra bojových umění se šíří, ale roste i jeho pýcha. Poté, co v souboji zabije svého soupeře, krevní msta dopadne na celou jeho rodinu. Po této tragédii na sedm let zmizí, aby objevil pravý smysl boje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (405)

Matty 

všechny recenze uživatele

Vzájemné dokazování si čí kung-fu je lepší už dlouho nebylo tak zábavné. Jet Li exceluje uvnitř arény coby čínský národní hrdina v kýčovité pohádce s reálným základem, ale z důvodu zachování nesmrtelnosti legendy realitou jen lehce poznamenané. Choreografie soubojů je nadpozemská, doslova a do písmene. Zrežírování těchto scén není nikterak inovátorské, Ronny Yu však dokázal dotáhnout běžně používané techniky téměř k dokonalosti. Díky zběsilým soubojům, kdy nechybí ani praskot lámaných končetin (které se následně jako zlomené nechovají, ale čert to vem), nepůsobí Fearless jako zástupce žánru tolik oblíbeného někdy v 80. letech zastarale ani dnes. Jako bojová akce to navíc není film myšlenkové zcela vykostěný. Poté, co hlavní hrdina jedná zbrkle a bez rozvážení, zaslepen pomstou, prochází v druhé třetině jakousi přírodní očistou těla a duše, pokáním. Uvědomuje si důležitost jednotlivých životních hodnot a poznává pravou lásku – kdyby to nebylo tak kýčovité, začal bych věřit, že hlavní podstatou filmu je duchovní cesta, nikoliv lámání kostí. Plytkost politické roviny, která vyvstane teprve v závěru, bude nejspíš mnohé iritovat. Číňané museli odjakživa vzdorovat utlačovatelským imperialistům ze západu a pohrdavým Japoncům z východu, ale odjakživa jim ukazovali, že se i v těch nejtěžších okamžicích dokáží postavit na vlastní nohy. Podezření z komunistické propagandy trošku upozadňuje tento dialog: – „Nebojuj. Život je důležitý“ –„Víte, o životě nerozhoduje jen jedna osoba“. Ale ať si některé náznaky přeberete jakkoliv, nemá smysl kazit si požitek z prvotřídní akční „mlátičky“, v poslední době jich až tolik nevzniká. Všichni se tváří, že něčím podobným v dospělém věku opovrhují a přitom nikdo, kdo vyrůstal na Šaolinech apod. nedokáže zcela potlačit své animální pudy: maso, krev – boj! 75% Zajímavé komentáře: Marius, Lateef, InJo, Ender66 ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Legenda zvana Huo Yuan Jia, ktorá pozdvihla čínsku hrdosť v tých najťahších rokoch. Číňánia sú na tohto muža hrdý a dodnes ho uvádzajú ako príklad a hrdinu. Tento muž zviditelnil bojové umenie WuShu a "zjednotil" čínsky národ. Po jeho smrti sa diali veci... Proste ide o príbeh čínskeho národného hrdinu, ktorého si vážia Číňania až dodnes. Jet Li sa zhostil tejto úlohy seriózne a vážne - jedna z jeho najlepších úloh. Myslím si, že nemá zmysel dodávať, že tento snímok je plný bojového umenia a prevedenia na filmové plátna - pretože som ešte nevidel film s týmto hercom aby tam niekomu poriadne "nenasekal"! Fearless je v skutku dobrý film, ktorý neurazí ani tú naročnejšiu stranu publika... 8/10 ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Příběh jako takový byl v pohodě a líbil se mi, ale kung-fu není zrovna moje parketa, takže soubojů bylo na můj vkus moc a byly dlouhé. Navíc mám ten problém, že když vidím lidi nereálně lítat, tak si představím lana, na kterých aktéři visí, dělají kotrmelce a vím já co ještě (dobře mi tak, nemám koukat na filmy o filmu) a je po koncentraci. Možná, kdybych znala režisérskou verzi, že bych mluvila jinak. Ale protože jsem viděla jenom tu 100 minutovou, tak je to pro mě jenom pouze lepší průměr. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Shigeru Umebayashi: 1. Opening Title - Wu Shu Jing Shen ,2. Shanghai Fight ,3. Kids ,4. Master Huo's Fight ,5. Kids 2 ,6. Kids 3 ,7. Huo Yuanjia's Theme ,8. Tianjin Fight ,9. Mrs. Huo/Action ,10. Huo Yuanjia and Master Qin ,11. Yuanjia and Qin ,12. Qin Enters ,13. Sword and Fist ,14. Man's Theme ,15. Yuanjia's Sorrow ,16. Mother & Daughter ,17. Yuanjia Falls ,18. Village Flute/Children Play with Dragonflies ,19. Village Flute Solo ,20. Season Changes ,21. Moon Explains ,22. Yuanjia and Moon ,23. A Long Road Home ,24. Jinsun and Yuanjia ,25. Shanghai Fight ,26. Action 5 ,27. Jinsun and Yuanjia 2 ,28. The School Opens ,29. Habanera from Carmen ,30. Hasu - Tea Ceremony ,31. Wu Shu Jing Shen ,32. Tanaka Fight ,33. Final Fist 1 ,34. Final Fist 2 ,35. Fearless Men/Theme of Yuanjia and Moon ,36. Ending - Wu Shu Jing Shen, ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Anthony De Longis (španielsky šermiar) daroval Jetovi Li pravý španielsky meč deň po skončení natáčania. (m.a.t.o.)
  • Michelle Yeoh má vo filme malú úlohu, no jej scény boli zo skrátenej, 100 minútovej verzie, vystrihnuté. (m.a.t.o.)
  • Betty Sun (Moon) vystrašili pijavice na ryžových poliach. Zabalila si preto nohy do celofánu, no na kamere to bolo vidieť. Musela ho odstrániť a svoj strach prekonať. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama